Witajcie
Jestem tu nowa. Od trzech lat zmagam się z nerwica lękową. Jestem w trakcie psychoterapii narazie 3 sesja. Dostałam wczoraj wieczorem ataku paniki. Strasznie boje się raka. Jak coś mnie dłużej boli i dochodzą dodatkowe symptomy wpadam w panikę. Nie umiem sobie poradzić. Nagle chce zrobić wszystkie badania i wykluczyć raka. Wtedy odczuwam ulgę i chęć do życia. Nic nie jem, nie mogę się skupić. W dodatku od wczoraj rozpoczęłam nowa prace na ważnym stanowisku. Mam małe dzieci. Jestem kompletnie bezradna. Pomóżcie
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Lęki o zdrowie pomocy !!:(
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Hej,
Na początek zapoznaj się z nagraniami na YT Divovic (w mojej stopce), najlepiej odsłuchaj sobie od początku. Są to nagrania o zaburzeniu lękowym, o tym jak powstaje, jakie są jego objawy, jak działać, żeby z niego wyjść.
Ulga po wykonaniu badań będzie, ale tylko chwilowa. Bo tylko na chwilę nakarmisz tego nerwicowego potworka. Za chwilę znów będą mnożyć się wątpliwości. Dlatego pierwszym krokiem jest zaprzestanie wykonywania badań i zrozumienie, że ciało ma prawo Cię boleć w nerwicy i co więcej będzie, skoro choroby są Twoim konikiem lękowym.
Na początek zapoznaj się z nagraniami na YT Divovic (w mojej stopce), najlepiej odsłuchaj sobie od początku. Są to nagrania o zaburzeniu lękowym, o tym jak powstaje, jakie są jego objawy, jak działać, żeby z niego wyjść.
Ulga po wykonaniu badań będzie, ale tylko chwilowa. Bo tylko na chwilę nakarmisz tego nerwicowego potworka. Za chwilę znów będą mnożyć się wątpliwości. Dlatego pierwszym krokiem jest zaprzestanie wykonywania badań i zrozumienie, że ciało ma prawo Cię boleć w nerwicy i co więcej będzie, skoro choroby są Twoim konikiem lękowym.
Podstawy na początek dla każdego nerwicowca:
Kanał na YT (Divovick 3 sezony):
https://youtube.com/channel/UCiWlDE21eDlcMr0wscWEGFA
Pomocne posty z forum:
spis-tre-autorami-t4728.html
Blog Katji:
www.czlowiekczujacy.pl
Książki:
"Pokonałem nerwicę" Grzegorz Szaffer
Blog po angielsku (z książka "Bez lęku i bez paniki"): www.anxietynomore.co.uk
Strona www Victora (są tam pomocne nagrania i wpisy): www.emocjobranie.pl
Kanał na YT (Divovick 3 sezony):
https://youtube.com/channel/UCiWlDE21eDlcMr0wscWEGFA
Pomocne posty z forum:
spis-tre-autorami-t4728.html
Blog Katji:
www.czlowiekczujacy.pl
Książki:
"Pokonałem nerwicę" Grzegorz Szaffer
Blog po angielsku (z książka "Bez lęku i bez paniki"): www.anxietynomore.co.uk
Strona www Victora (są tam pomocne nagrania i wpisy): www.emocjobranie.pl
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Leki wyciszą, ale potrzebna jest praca nad sobą, a raczej zmiany trybu życia na zdrowszy. Zmiany , zmiany , zmiany ... Czas i zalecenia terapeutów, wiara w to co piszą/mówią Ci którym się udało. Do osiągniętej teorii potrzeba praktyki czyli wprowadzać zmiany do każdego nowego dnia. Nie da rady żyć schematem jak zawsze i pokonać nerwicę a w tym leki, fobie i natręctwa. Zmiany trybu życia , przestrzeganie zaleceń i wprowadzanie zmian. Często szukamy zamienników by inaczej sobie ulżyć aby szybko i prosto i stosujemy nie terapeutyczne zalecenia typu alkohol, używki, pracoholizm, seksoholizm, gry.... Zastępujemy sobie czymś innym by wytworzyła się w głowie substancja która nas blokuje na chwilę od obsesji myślenia o nerwicy ale to złudzenie a problem narasta.
Daję tutaj również namiar na profesjonalny gabinet psychiatryczny https://www.psychiatrzy.warszawa.pl Warto jest się skontultować jeśli czujesz, ze samodzielnie sobie nie poradzisz.
Daję tutaj również namiar na profesjonalny gabinet psychiatryczny https://www.psychiatrzy.warszawa.pl Warto jest się skontultować jeśli czujesz, ze samodzielnie sobie nie poradzisz.