Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Być może miałeś jakieś nieciekawe przeżycia, traumę i chcesz to z siebie "wyrzucić"?
Albo nie znalazłeś dla siebie odpowiedniego działu i masz ochotę po prostu napisać o sobie?
Możesz to zrobić właśnie tutaj!
Rozmawiamy tu również o naszych możliwych predyspozycjach do zaburzeń, dorastaniu, dzieciństwie itp.
-
Iwona29
- Dyżurny na forum Odważny VIP
3 marca 2018, o 18:06
Opiuek pisze: ↑3 marca 2018, o 17:36
No właśnie a u mnie nie ma ciepłych miejsc i chyba nic z tego nie będzie.
W dodatku warzywa nie są zalane kompletnie,część wystaje i nie wiem czy to dobrze.
Jeśli takie kiszonki zaczną pleśnieć to dobrze czy źle?
To bardzo źle

mocno zakręciłeś?Ja jak kowale sama to i otworzyć nie mogę tylko szukam w podłogę

Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz

Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"

✌
-
usunietenaprosbe
- Gość
3 marca 2018, o 20:12
Lekko

ale już odkręciłem...i zaczęły lecieć bąbelki,czyżbym wynalazł szampana warzywnego?

-
Iwona29
3 marca 2018, o 20:23
Opiuek pisze: ↑3 marca 2018, o 20:12
Lekko

ale już odkręciłem...i zaczęły lecieć bąbelki,czyżbym wynalazł szampana warzywnego?
Mocno 3ba żeby zassało

Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"

✌
-
usunietenaprosbe
- Gość
3 marca 2018, o 20:24
No to zassało ale potem żeby się fermentancja zaczęła nie trzeba było odkręcić?
-
Iwona29
3 marca 2018, o 20:41
Opiuek pisze: ↑3 marca 2018, o 20:24
No to zassało ale potem żeby się fermentancja zaczęła nie trzeba było odkręcić?
Eeeeeeeee niet.

Jak nie Ty to kto.

✌
-
usunietenaprosbe
- Gość
4 marca 2018, o 08:51
...a ja odkręciłem i co tera :> poszedłem sprawdzić czy ładnie pachnie i nie jest źle ale "kiszoności" jeszcze w tym nie ma.
-
Iwona29
4 marca 2018, o 08:56
Opiuek pisze: ↑4 marca 2018, o 08:51
...a ja odkręciłem i co tera :> poszedłem sprawdzić czy ładnie pachnie i nie jest źle ale "kiszoności" jeszcze w tym nie ma.
Może Ci się zepsuć i gówienko z tego....
Dostanie się pleśń.
Ale nie musi.
Zobaczysz

Jak nie Ty to kto.

✌
-
usunietenaprosbe
- Gość
4 marca 2018, o 08:58
HMmm...ale u babci widziałem słoik bez nakrętki,kawałek gazy na wierzchu, przyciśniętej mniejszym słoiczkiem
na którym stoi kamień.
-
Lilmama
- Odważny i aktywny forumowicz
4 marca 2018, o 09:22
Iwona29 pisze: ↑3 marca 2018, o 18:06
W dodatku warzywa nie są zalane kompletnie,część wystaje i nie wiem czy to dobrze.
Obojetne co kisisz musi być zalane w calosci,bo inaczej spleśnieje, jak już jest pleśn to do wyrzucenia, jak tylko piana to trzeba ją ściągnąć.Wazna rzecz co 24h trzeba odkrecic sloik i calosc zamieszac, musi dostać odrobinke tlenu - takie kiszenie zawsze wychodzi

be the change you want to see in the world

-
Iwona29
4 marca 2018, o 09:33
Lilmama pisze: ↑4 marca 2018, o 09:22
Iwona29 pisze: ↑3 marca 2018, o 18:06
Obojetne co kisisz musi być zalane w calosci,bo inaczej spleśnieje, jak już jest pleśn to do wyrzucenia, jak tylko piana to trzeba ją ściągnąć.Wazna rzecz co 24h trzeba odkrecic sloik i calosc zamieszac, musi dostać odrobinke tlenu - takie kiszenie zawsze wychodzi
Ja nie mięszam i nie odkręcam Sara i też są super ukiszone.Ale metody są różne.

Jak nie Ty to kto.

✌
-
usunietenaprosbe
- Gość
4 marca 2018, o 10:18
Co kiszenie to obyczaj

to może...może wrzucę fotkę ? Ki(s)zon(elfie)

-
rit
5 marca 2018, o 16:03
Wiem, że tak naprawdę od nikogo nie uzyskam żadnej rady, ale ciężko mi na sercu

W usg ostatnio wyszło coś nie tak z ciążą i czekam na wyniki badań. Siedzę jak na bombie, wykańczam się nerwowo. Lekarze mnie nastraszyli jak cholera i teraz myślę tylko o tym, że nienawidzę swojego życia- non stop coś złego się w nim dzieję. Teraz nie dość, że dziecka nie chciałam, to jeśli okaże się chore to... Nie dam rady

„Póki jesteśmy, nie ma śmierci, gdy jest śmierć, nie ma nas” – Epikur
"And anytime you feel the pain, hey Jude, refrain, don't carry the world upon your shoulder."
-
eyeswithoutaface
- Moderator
5 marca 2018, o 16:17
rit pisze: ↑5 marca 2018, o 16:03
Wiem, że tak naprawdę od nikogo nie uzyskam żadnej rady, ale ciężko mi na sercu

W usg ostatnio wyszło coś nie tak z ciążą i czekam na wyniki badań. Siedzę jak na bombie, wykańczam się nerwowo. Lekarze mnie nastraszyli jak cholera i teraz myślę tylko o tym, że nienawidzę swojego życia- non stop coś złego się w nim dzieję. Teraz nie dość, że dziecka nie chciałam, to jeśli okaże się chore to... Nie dam rady
Kochana, na razie jeszcze nic nie wiadomo. Spróbuj się uspokoić

Powiem Ci tylko, że mojej koleżance ostatnio zdiagnozowano ciąże pozamaciczna i skierowano na usunięcie. Poszła na zabieg ale lekarza coś tknelo i zrobił kolejne usg. Okazało się że zdrowe dziecko i prawidłowa ciąża...

Wiem że to nie to samo i domyślam się że przeżywasz katusze teraz, ale po prostu nie nastawiaj się na złe wieści, bo rownie dobrze możesz dostać dobre. Ściskam

"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
-
Estersis
- Odważny i aktywny forumowicz
5 marca 2018, o 16:36
Wrocilam wlasnie z usg piersi...to kurde po cholere jakies torbiele sie robia i z czego to? Te co byly to nyly takie same ale jedna urosla sobie ima sie dobrze....Lekarz mowi zeby sie nie przejmowac bo to nic takiego i kontrola za pol roku..... Ale ta jedna sie powiekszyla noooo......stracha mam

-
rit
5 marca 2018, o 16:45
Estersis pisze: ↑5 marca 2018, o 16:36
Wrocilam wlasnie z usg piersi...to kurde po cholere jakies torbiele sie robia i z czego to? Te co byly to nyly takie same ale jedna urosla sobie ima sie dobrze....Lekarz mowi zeby sie nie przejmowac bo to nic takiego i kontrola za pol roku..... Ale ta jedna sie powiekszyla noooo......stracha mam
Ja mam torbiele na piersi i kilka na tarczycy, to nic groźnego. Jak to powiedział lekarz (dobry), torbiele mają to do siebie, że jednego dnia mogą być, drugiego dnia urosnąć, a trzeciego zaniknąć, bo to płynne struktury i nie ma się co nimi przejmować.
„Póki jesteśmy, nie ma śmierci, gdy jest śmierć, nie ma nas” – Epikur
"And anytime you feel the pain, hey Jude, refrain, don't carry the world upon your shoulder."