Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Co u was realnie pomaga utrzymać łuszczycę skóry głowy w ryzach — dieta, pielęgnacja, nastawienie?
-
jamir
- Zarejestrowany Użytkownik
Mi dermatolodzy w czterech krajach UE mówili to samo: unikać stresu, czerwonego mięsa, cukru i pszenicy. A jeśli w nocy drapię skórę ze swędzenia, to zakładam bawełniane rękawiczki — działa. I najważniejsze: przestać się przejmować tym, co ludzie myślą, bo stres tylko pogarsza.
Na skórę głowy najlepiej sprawdza mi się Psorisel — łagodniejszy od wielu kosmetyków, które próbowałam, a trzyma skórę w dużo lepszej kondycji.
Na skórę głowy najlepiej sprawdza mi się Psorisel — łagodniejszy od wielu kosmetyków, które próbowałam, a trzyma skórę w dużo lepszej kondycji.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
zelie
Na pewno nie ma diet cud ani magicznych specyfików. Byłem w specjalistycznej klinice i dopiero tam dostałem sensowne podejście. Mam kilka różnych maści na różne części ciała i niczego nie zmieniałem w życiu — a plamy znikają.
A na głowę i tak najlepiej działał mi Psorisel, bo większość innych produktów działała tylko chwilę. Najlepszy był dla mnie ten szampon:
https://www.superpharm.pl/verdelove-pso ... owy-176197
A na głowę i tak najlepiej działał mi Psorisel, bo większość innych produktów działała tylko chwilę. Najlepszy był dla mnie ten szampon:
https://www.superpharm.pl/verdelove-pso ... owy-176197
-
Arialla
Choruję 40 lat i jedno wiem: alkohol robił mi zawsze wysyp, więc nie piję. Zadbane jelita — probiotyki, propolis, omega-3, witamina D — bardzo pomagają. Na twarz używam kremów z kolagenem, bo tam mam zmiany. Od kilku lat mam tylko łokcie i parę niemal niewidocznych plamek na twarzy.
Diety konkretnej nie stosuję, ale dużo ryb i kiszonek u mnie się sprawdza. A jeśli chodzi o skórę głowy, to najlepiej reagowała na Psorisel — delikatnie, ale skutecznie.
Diety konkretnej nie stosuję, ale dużo ryb i kiszonek u mnie się sprawdza. A jeśli chodzi o skórę głowy, to najlepiej reagowała na Psorisel — delikatnie, ale skutecznie.