Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

OCD - Komputery, telefony itp

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
moho
Zarejestrowany Użytkownik

18 czerwca 2024, o 09:41

Hej, chciałbym poruszyć temat tego jak działają na was komputery i telefony i innego rodzaju urządzenia przy OCD. Ja często przewijam filmiki konkretną ilość razy, z różnych powodów, a że coś nie zrozumiem jak coś ktoś powie, albo nie zrozumiem o czym mówi i muszę po kilka razy żeby załapać kontent, oczywiście określoną ilość razy bo liczby u mnie to fiksacja jakaś, 1 nie może być, 2 już może, 3 nie może, 4 nie może, 5 oki, 6 oki ale jak przekroczę 6 to znowu od 1 do 6 :P Nie daj Boże trafię na 8 bo kojarzy mi się z nieskończonością to już tyle, wtedy trzeba 9 i 10 i na 10 się kończy no i od 1 znowu do 6. xD Powalone to. Klikanie w odpowiedni w kolejności wynik szukania w Google np, mimo że w zasadzie ten pierwszy mnie interesuje ale nie kliknę bo nie i tyle, muszę w drugi. Ciągłe podgłaśnianie i ściszanie. Instalowanie i odinstalowanie programów po kilka razy. Jak ktoś napisze na Messenger to od razu muszę sprawdzić kto i co napisał. Notoryczne sprawdzanie godziny i temperatury (na polu) na pasku start. Czytałem kiedyś na zagranicznych forach przypadki ludzi którzy po kilka razy cały system operacyjny instalowali, mnie to już by szlag trafił i laptopa bym chyba za okno wywalił xD Czytanie tekstów w różnych artykułach po kilka razy to też u mnie norma, ale to się w sumie tyczy nie tylko lapka, w zasadzie wszystko jest analogiczne do tego co robię po za lapkiem tyle że ja na lapku dużo czasu spędzam i dużo się tu właśnie dzieje. Z telefonem to mam takie coś że jak wchodzę w listę kontaktów to żeby z niej wyjść mój wzrok musi być ustawiony na kontakt z Pogotowiem, wtedy spokojnie mogę wyjść z listy. Ktoś coś napisze co ma w tej kwestii? :D
ODPOWIEDZ