Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Czy to nerwica ?
-
- Nowy Użytkownik
Witam, byłem już na tym forum w 2019 r gdy po zapaleniu trawki dostałem DD, DP, lęku. Wiadomo na początku nie wiedziałem co się dzieje ze mną i zacząłem szukać w internecie i trafiłem na to forum , objawy zgadzały się z moimi zacząłem zgłębiać wiedzę oglądać filmiki Victora Divina oraz czytać forum. Nie było lekko wiadomo jak to na początku ale z czasem zacząłem się powoli odburzac i po 1.5 roku wyszedłem z tego, zająłem się życiem i dziewczyną i wyzdrowiałem. Było tak jaki kiedyś zapomniałem o tym wszystkim. Pamiętam że wtedy strasznie bolała mnie okolica zatok szczękowych. I teraz zaczyna się nowa historia wszytko zaczęło się na wiosnę tego roku. Zaczęło mnie boleć gardło więc poszedłem do lekarza stwierdził anginę dostałem antybiotyk a nawet kilka po puszczało i znowu. Z tego wszystkiego miałem powiększony węzeł chłonny i taką jakby gulka mi urosła nie powiem trochę się wystraszyłem ale porobiłem badania i wszytko było okej lekarz powiedział że to od anginy i że zniknie i faktycznie znikło po jakiś czasie. W wakacje zacząłem się źle czuć, bardzo bolały mnie wszystkie zęby, i jakby zatoki i głowa, mięśnie karku, cały mokry się budziłem w nocy strasznie chory się czułem, więc poszedłem do dentysty okazało się że rosną mi ósemki na dodatek krzywo i dlatego tak się czuję więc zdecydowałem się na usunięcie chirurgiczne ponieważ była widoczna opuchlizna aż . Mimo tego codziennego bólu a ból był na prawdę bardzomocny aż mnie poty oblewały w sobie czułem się bardzo dobrze. Miałem dobre samopoczucie . Pamiętam jak w wakacje powiedziałem sobie że niech tylko ten ból przestanie to będzie normalnie. Zacząłem usuwać ósemki najpierw jedną, wiadomo nie przyjemna sprawa potem druga.Po usunięciu poczułem się lepiej , poty znikły i nie czułem się taki chory. Zaczynałem zdrowieć fizycznie. Już było w miarę dobrze i gdzieś we wrześniu zaczęła mnie boleć lewa zatoka, nie szedłem do lekarza od razu myślałem że przejdzie ale na prawdę zaczem się bardzo źle czuć, ból , ucisk w zatokach , wydzielenia katar itp poszedłem do laryngologa który stwierdził ostre zapalenie co potem wyszło na rtg zatok dał mi antybiotyk i leki. Przed tym jak mnie zaczynała boleć ta zatoka zacząłem się gorzej czuć psychicznie, miałem takie jakby doły , wahania nastroju, zacząłem czytać w Internecie że przy zapaleniu może być pogorszone samopoczucie i nie zwracałem na to uwagi. Ale to zaczęło być upierdliwe że pół dnia czuję się dobrze psychicznie a drugie pół jakbym miał stan depresyjny. Jakoś nie zwracałem mimo to na to uwagi. Ale było to wkurzające bo w sobie byłem silny psychicznie a tak jakby same te złe nastroje przychodziły. Cały czas bolały mnie mięśnie i kark przy skręcaniu jakby aż mnie coś kuło i potem zaczął się pojawiać rwący ból aż do rąk bardzo nie przyjemny i taki mocny ze nie dało się spać. I gdzieś z 3 tyg temu zacząłem czuć lęk przy tym bólu. Wcześniej mnie bolało wszytko ale nie czułem lęku. Poszedłem do lekarza który stwierdził zapalenie korzonków i dał mi leki. Trochę to pomogło ale mimo to że było lepiej dalej czułem lęk tak do dzisiaj , do tego doszło jakby lekka DP, jakoś nie przejąłem się tym bo raz już przez to przechodziłem i wyszedłem z tego, jak DP przychodziło to stosowałem tetechniki co kiedyś i odpchodzilo. I tak jest do teraz raz jest jak to oleje zajmę się czymś to znika ale lęk też jest praktycznie cały czas jedynie jak przestaje mnie boleć to jakby znikał ale nie zawsze i tu pytanie czy to możliwe że od tego bólu, tych dolegliwości które trwały tyle miesięcy znowu nabawiłem się zaburzenia lękowego ? Czy to możliwe ? Bo jeszcze jedna kwestia raz poszedłem na saunę , czułem się tak źle bolały mnie zatoki i te mięśnie po tym jak wróciłem wszytko jakby przestało mnie boleć fizycznie i znikł lęk.