Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Problemy z hormonami a nastrój
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Zaczęłam się zastanawiać, czy moje ostatnie problemy z nastrojem mogą mieć coś wspólnego z hormonami. Mam wrażenie, że co jakiś czas wszystko mnie przytłacza, łatwo się denerwuję albo wpadam w dołek bez wyraźnego powodu. Czy hormony mogą aż tak działać na psychikę?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Mogą i to bardzo – hormony mają ogromny wpływ na nasz nastrój, koncentrację, a nawet poczucie sensu. Estrogen, progesteron, kortyzol – to wszystko się łączy i wpływa na to, jak się czujesz. Ja miałam podobnie i długo myślałam, że to kwestia pracy albo zmęczenia, ale okazało się, że to rozregulowane hormony. Szczególnie przy wahaniach cyklu albo po stresujących okresach w życiu warto przyjrzeć się, co dzieje się z organizmem. Na https://zdrowa-ona.pl/ jest dużo treści o tym, jak hormony wpływają na psychikę i jak można się wspierać. Nie chodzi tylko o leczenie, ale też o zrozumienie, co się dzieje. Warto sprawdzić, bo wiele kobiet nie łączy nastroju z hormonami, a to często pierwsza wskazówka.