Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Kolega po shocie konopnym z allegro (OCD i niedoczynnosc tarczycy)

Tutaj znajdziesz informacje dotyczące poniższych działów z materiałami, jak i wpisów tak i nagrań.
Możesz tu wyrazić potrzebę stworzenia jakiejś konkretnej tematyki wpisu czy nagrania bądź wyrazić ochotę stworzenia swojego.
ODPOWIEDZ
codeine
Nowy Użytkownik

30 stycznia 2026, o 01:33

Hej w wakacje 2024 razem z kolegami wypilismy butelke green outa we trzech, ja wiedzialem ze to dziala jak powinno, a oni nie. Po wypiciu oboje sie przestraszyli dostali ataku paniku zaczeli sie pocic i chcieli do domu. Jeden poszedl do lekarza i dostal pregabaline. Drugi dzisiaj wyslal mi cos takiego (rozmowa na samym koncu posta) sugerujac ze to zniszczylo mu tarczyce i dopamine jak i serotonine. Prosze o w miare szybkie upewnienie mnie ze thc nie dziala na receptory opioidowe jak i (w co jestem sklonny uwierzyc) to ze marihuana jest antagonista dopaminy
Pozzdrawiam :) Rozmowa dwojki ponizej.

mati · 27/01/2026, 21:15
CBD to kannabinoid, nie psychoaktywny jak THC, ale jednak, a zarówno opioidy jak i kannabinoidy to antagoniści dopaminy. Ugotowałeś sobie tym shocikiem receptory opioidowe, bez nich nie ma uczucia satysfakcji i scrashowałeś porządnie dopaminę, to przyczyniło się do przewlekłych problemów z motywacją i satysfakcją (dopamina steruje wyrzutem endorfin

zbychu · 27/01/2026, 21:16
teraz mi sie wszystko uklada stary

mati · 27/01/2026, 21:16
No a spadek aktywności dopaminergicznej bezpośrednio podnosi aktywność serotoninergiczną, bo to największe enemy, technicznie nie bezpośrednio przeciwstawne a behawioralnie i transkrypcyjnie
ODPOWIEDZ