Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Zmiana leku z Mirtagen 15mg na depralin otd 10mg i Preato75, i afobam w razie ataku mocnego

Tutaj natomiast zadać możemy ogólne pytanie związane z lekami.
Być może martwisz się uzależnieniem, zastanawiasz się czy warto je brać itp.
To właśnie możesz wyrazić tutaj.
ODPOWIEDZ
Patrixx28
Nowy Użytkownik

7 września 2024, o 18:42

Proszę o przeczytanie do końca dziękuję

Witam, tak jak w tytule ktoś tutaj z forumowiczów brał Mirtagen 15mg na noc, a później został zmieniony tak po prostu, że no mam nie brać go na noc tylko wziąć preato 75 mg (pregabalina) przez 3 dni wieczorem zobaczyć jak rano będę się czuł, a potem jak nie będzie źle to mam brać rano i wieczorem, i tylko rano Depralin otd 10 mg.

Też mam chorobę refluksowa przełykowa

Palę papierosy teraz o wiele mniej niż kiedyś, bo od 8 do no maks 15, ale zarazka się dni jak mi się coś dzieje, że nie palę przez pół dnia.

I pije kawy bardzo słabe teraz też mniej słodzę itd.

Można też tak zmienić od razu bez przejścia jakiegoś leki?

Nie ukrywam, że ja naczytałem się na forum też w skutkach ubocznych, że niektórzy mają napady leku większe po tym zawroty głowy i straszne bóle głowy i kołatania serca.

i od dnia, kiedy lekarz przepisał leki przyszły dzisiaj dopiero i muszę wziąć pierwsze dawki wczoraj to też złapał mnie lekki atak paniki byłem strasznie niewyspany cały czas o tym myślałem nie potrafiłem się skupić i miałem problemy z wymową dzisiaj jest lepiej, ale myśli dalej są o tym, że muszę wziąć złe, a ogólnie Mirtagen, który brałem działał na mnie dobrze (musiałem przerwać nim kurację, bo gadałem dużo przez sen dość składnię odpowiadałem na pytania, a nie pamiętałem nic), ale wracając w pierwszy dzień wieczorem po zażyciu Mirta genu poczułem taką ulgę organizm mój się uspokoił zasypiałem też szybko, ale bez niego też i nie miałem większych skutków ubocznych biorę go od 3 ms po 1 ms było super, bo nie miałem ataków żadnych czułem się lepiej jadłem więcej przytyłem, bo miałem problemu z przytyciem, ale od feralnego dnia urodzinowego miałem mega atak paniki, który obajawil się dusznościami lekiem w głowie w klatce piersiowej falami takimi, że się uspokajał i nasilał, aż do takiego momentu, że miałem duszności musiałem, że umrę hiperwentylowałem się i wykręcali mi rękę prawa i palce, i musiała przyjechać karetka saturacj miałem 100% cukier miałem podwyższony, bo 140, ale to przez to, że zjadłem obiad kawę wypiłem taka słaba i zjadłem ciasto i przez ostatni tydzień w pracy pracowaliśmy na słońcu i miałem duży wysiłek fizyczny ogólnie stwierdzono u mnie inne zabrudzenia nerwicowe napady paniki z większości ataków udało mi się jakoś wyjść metoda nic mi nie będzie, ale czasami trwało to po 1-2-3 godziny, żeby się uspokoić mega stąd też moje zapytanie ogólnie badania mam w normie tylko podwyższone leków próby wątrobowe, ale lekarz powiedział, że to przez Mirta gen ehco serca miałem robione 2 lata temu i wszystko było okej ogólnie to mam niski ciśnienia, bo 100-60 czasami 90-70 czy 60 puls ogólnie też mam niski w spoczynku tak Waha się między 48-60 no maks 70 w nocy to puls mam 40, jak śpię, ale też, jak mój organizm tak się uspoko późnym wieczorkiem to 56-48 w dzień w pracy to, co zauważyłem to puls mam tak 66-140/150 ja jestem dość szczupła osoba i, a pracę fizyczną mam ciężko dużo dźwigania blach itd. i no martwię się trochę o to wszystko jak się też naczytałem o tych skutkach ubocznych itd. że coś wystąpi, bo nie chciałbym przeżyć tego ataku ponownie

Koniec moich wypocin prosiłbym o szybką odpowiedź, jeśli to możliwe i życzę wszystkim i każdemu z osobną, żeby wyjść z tego cało i w końcu żyć pełnią życia.
ODPOWIEDZ