Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Utrata osobowości,

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
SCF
Zarejestrowany Użytkownik

31 lipca 2019, o 15:06

Takie odcięcie od emocji i doznań jest nirmalne w dużym lęku. Jeszcze jak dodatkowo o tym myslisz i to analizujesz to ppdtrzymujesz sie w tym stanie.
To mega trudne żeby od tego odciągnąć głowę ale jest to możliwe.
Jakiekolwiek emocje odczucia itp przychodza spontaniczne jak ty je za wczasu analizujesz lub ich oczekujesz to wtedy się nie pojawiają.
menago49

31 lipca 2019, o 15:43

Za bardzo chcesz tego wszystkiego nie czuć. Wiem że masakrycznie czujesz i próbujesz od tego uciec Ale tabletki czy Cbd Ci mogą nie pomoc .Wręcz po tabsach na początku może byc jeszcze trudniej i to Ci może się potegowac.Ja też długo brałem leki działały do czasu a później już nie.Probowalem różne Ale nie działały.Teraz jestem bez jest różnie ale lepiej jak było.Ale działam według wskazówek z forum.
Awatar użytkownika
Celine Marie

31 lipca 2019, o 15:44

Póki w sobie nie zmienisz myślenia to żadne leki i inni ludzie Ci nie pomogą
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Awatar użytkownika
debra.morgan
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

31 lipca 2019, o 16:07

p.karnia1 pisze:
31 lipca 2019, o 14:59
Może poprostu gdy człowiek jest tak bardzo, tak mocno, skupiony na objawach, na lęku, wszystkie uczucia i wszystko co jest rzeczywiste poprostu jest niedostrzegane.. Może to trochę taka Depersonalizacja..
Otóż to :) Działaj, czytaj, oglądaj i uwierz, że sam.sobie możesz pomóc :)
ODPOWIEDZ