Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
Lucidite1
- Zarejestrowany Użytkownik
8 listopada 2021, o 21:05
Hej!
Czytam forum od daaaaaaawna, ale postanowiłam napisać po raz pierwszy! Moja historia nerwicy jest już dosyć długa, niestety padło na hipochondrię. Moim konikiem są raki wszelakie. Przez ostatnie pół roku żyłam sobie już w miarę normalnie mimo nawracających dziwnych objawów.
Ale teraz wymiękłam.
Od jakoś czerwca mam uczucie jakby kopał mnie prąd w dłonie. Dzisiaj zauważyłam, że dzieje się to gdy ruszam oczami w boki... Czy ktoś z Was tak ma? Oczywiście boję się, że mam coś w mózgu.
W lutym miałam rezonans głowy, badania neurologiczne itp. A od kwietnia biorę Paroksetynę. Czy to może być jakaś dziwna odmiana brain zapa? Tyle czasu i sił poświęciłam na odurzenie się chodzenia do lekarza z czymkolwiek... Tak bardzo nie chcę znowu być w tamtym miejscu. Ale to uczucie nie daje mi spokoju

mimo, że mam to prawie pół roku I nic poza tym się nie dzieje.
-
eyeswithoutaface
- Moderator
11 listopada 2021, o 12:16
Hej

Objawy nerwicowe mogą być naprawdę przeróżne, więc nie zdziwiłoby mnie to gdyby Twój się do nich zaliczał. Natomiast przyszła mi do głowy jeszcze jedna rzecz: czy byłaś kiedyś diagnozowania w kierunku teżyczki? Warte sprawdzenia

Ściskam!
"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."