Hej Kochani pisze ponieważ miewam czasami myśli ze sobie coś zrobię ze myśle o tym ze się boje jak to będzie jak skocze z balkonu bądź nie wiem coś sobie zrobię przeraża mnie to boje się ze może mam depresje bądź coś ze mną gorzej skoro objawy somatyczne jak bicie serca już oswojilam i inne pierdoly to teraz naszła myśl o tym pomóżcie czy ze mną okej ? Boje się jak sobie z tym
Gownem radzic czy ro możliwe do zwyciężania ? Dajcie rady pomysły wierze w was jest dobrze a potem zmów złe Gupia nerwica ..
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Myśli o tym Ze może sobie coś zrobię
- katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Witaj Koalo, piszesz o bardzo popularnym temacie natrętów samobójczych. Baaatdzo powszechna nerwicowa wkrętka. Wspominasz, że przerażaj Cię te myśli, a więc są jedynie wytworem zaburzonego umysłu, a nie Twoje woli. Zajrzyj do tematów o tej tematyce, tam użytkownicy dzielą się szerzej swoimi odczuciami. Uszy do góry, nic sobie nie zrobisz Kochana 

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
W pewnym okresie życia miałem to samo. Mój ojciec miał tak samo. Ludzie mają takie myśli ale ludzie z nerwica nadają tym myślom szczególne znaczenie i dlatego się boją.koala89 pisze: ↑2 września 2017, o 20:38Hej Kochani pisze ponieważ miewam czasami myśli ze sobie coś zrobię ze myśle o tym ze się boje jak to będzie jak skocze z balkonu bądź nie wiem coś sobie zrobię przeraża mnie to boje się ze może mam depresje bądź coś ze mną gorzej skoro objawy somatyczne jak bicie serca już oswojilam i inne pierdoly to teraz naszła myśl o tym pomóżcie czy ze mną okej ? Boje się jak sobie z tym
Gownem radzic czy ro możliwe do zwyciężania ? Dajcie rady pomysły wierze w was jest dobrze a potem zmów złe Gupia nerwica ..
- Ardiano K-ce
- Odważny i aktywny forumowicz
Nerwica,to już jest mocno nadszarpnięty stan emocjonalny i alarm,byśmy zaczęli się interesować naszym życiem.Niestety,o tym "co to jest?"dowiadujemy się dopiero po jakiś czasie,kiedy złapiemy bakcyla i usprawniamy się w technice"wkręcania". Gdyby wychowywanie dzieci,pod katem emocjonalnym w dzieciństwie było już praktykowane,nie było by czegoś takiego.Niestety złe nawyki i blednę interpretowanie tego świata od małego,wrosło tak głęboko,że nie łatwo to zmienić.Praktykowałeś 30lat,to nie licz ze zniknie od razu.To jak chęć zapalenia fajki.Choćbyś przestał 10lat temu,zawsze najdzie cię ochota.No i tytuł tego posta,juz sam w sobie,daje odpowiedź,bo brzmi "irracjonalnie"
Nie żyjesz chwilą obecną,to żyjesz w własnej głowie.Przeszłość i przyszłość istnieją,jedynie w twojej głowie.
wyjdź ze swojej głowy i zacznij żyć,bo sensem i prawdziwym celem życia,jest życie samo w sobie.
wyjdź ze swojej głowy i zacznij żyć,bo sensem i prawdziwym celem życia,jest życie samo w sobie.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Mam dokładnie to samo. Dokładnie tak jak piszesz i uświadamiam sobie że właśnie jest to taki natręt który przyczepił się i nie chce puscic. Daj sobie czas to wydaje mi się jest waNy aspekt z wyjścia z nerwicy. Wiem o czym mówisz i doskonale się rozumiem ale według mnie jest to typowa nerwicowa wkrętka. Obecnie też mam wkretke w depresje że wyląduje w szpitalu psychiatrycznym właśnie z myślami samobojczymi itp .koala89 pisze: ↑2 września 2017, o 20:38Hej Kochani pisze ponieważ miewam czasami myśli ze sobie coś zrobię ze myśle o tym ze się boje jak to będzie jak skocze z balkonu bądź nie wiem coś sobie zrobię przeraża mnie to boje się ze może mam depresje bądź coś ze mną gorzej skoro objawy somatyczne jak bicie serca już oswojilam i inne pierdoly to teraz naszła myśl o tym pomóżcie czy ze mną okej ? Boje się jak sobie z tym
TO TYLKO EMOCJA. MYŚL NIE OZNACZA FAKTÓW I RZECZYWISTOŚCI - MYŚL TO TYLKO MYŚL.
- Nipo
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Cześć Koala.koala89 pisze: ↑2 września 2017, o 20:38Hej Kochani pisze ponieważ miewam czasami myśli ze sobie coś zrobię ze myśle o tym ze się boje jak to będzie jak skocze z balkonu bądź nie wiem coś sobie zrobię przeraża mnie to boje się ze może mam depresje bądź coś ze mną gorzej skoro objawy somatyczne jak bicie serca już oswojilam i inne pierdoly to teraz naszła myśl o tym pomóżcie czy ze mną okej ? Boje się jak sobie z tym
Ja również mam takie myśli natretne i również opanowałem wszystkie objawy somatyczne derealizacje o hipohondrie i jakiś czas temu się przyplątały te myśli jakieś 4miesiace temu ale jest coraz lepiej.Co z nimi zacząłem robić.Tak jak chłopaki mówią w nagraniach polecam posłuchaj sobie zacząłem oswajać lek przede wszystkim je akceptować i nie analizować to jest podstawa,a później je totalnie ignorować i olewać traktować jako śmieci.Osobie nie zaburzonej tez mogą przyjść takie myśli do głowy ale nie zwraca na to uwagi a my jesteśmy zleknieni i podwyższamy tej myśli wartość przez co myśl staje się dla nas bardzo ważne i zmienia się w natręta.Dam fakt ze piszesz ze się tego boisz i tego bardzo nie chcesz świadczy p tym ze tego nie zrobisz.Masz zdrowa psychikę i masz własna wole i nic przeciwko sobie nie zrobisz.Polecam jeszcze raz odsłuchać nagrania chłopaków.