Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
Awatar użytkownika
Jerry
Odważny i aktywny forumowicz

11 kwietnia 2016, o 22:29

Wrażliwość na brak snu jest u wielu osób wyższa. U mnie to też był koszmar, ale duża część tego koszmaru to była samowkrętka.
Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
Pamiętajcie, że najlepsze na nerwice są z koziołka racice!
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
Zapraszam do składania zamówień.
Piotrek1324
Zarejestrowany Użytkownik

11 kwietnia 2016, o 22:45

sebastian86 pisze:ja czuje pustke po wysilku fizycznym...zadnych endorfin niestety..
Ja mam podobnie, czuję się wtedy jak zombie, pusty w środku, otępiały. Nie mogę skupić na czymś wzroku, moje oczy tak jakby się na nic nie patrzą, nie myślę o tym co widzę. Czuję wtedy też ciężar na plecach, głowie i zawroty głowy, uczucie bycia pijanym. Najgorzej to jest np biegając, w biegu tego zbytnio nie czuć, ale gdy się na chwilę zatrzymam to czuję tak jakby moje nogi były całkowicie z waty, bezwładne i tak jakbym ich nie miał, uczucie, że się zaraz przewrócę.
krypi

12 kwietnia 2016, o 11:38

Od paru dni mam ciągle wrażenie że wszystko co mnie otacza to tylko moja wyobraźnia albo jakaś projekcja. Co chwile mam takie dziwne wrażenie że coś w danej sytuacji nie pasuje i że "to nie może dziać się naprawde". Czytałem że mogą być właśnie takie myśli "czy to napewno sie dzieje naprawde? Cy sobie tego nie wymyslilem/am?" ale ja to tak mocno momentami odczuwam że czuje jakbym logike mial zaraz stracic i naprawde uwierzyc że to sie nie dzieje. Pierwszy craz od początku dd mam coś takiego i sie lekko wystraszylem. Ostatnio tak sie w to wczułem że zacząłem myśleć że może ja całe życie sobie wymyśliłem a tak naprawde nie ma ani mnie ani sświata. Czy takie uczucia i myśli sa normalne?
takadziewczyna

12 kwietnia 2016, o 15:06

Poczytaj sobie tu posty. Tutaj u niektórych to codzienność. Jedni maja to silniejsze inni slabsze. Ja sama tez miałam myśli czy to sen czy to jawa, a jakos logiki nie straciłam a teraz to nawet wiem ze żyje xd spokojnie :) minie ci to :*
Awatar użytkownika
mooooof1987

12 kwietnia 2016, o 15:13

Mialem identycznie spokojnie;) a najgorzej jak patrzyłem w lustro nie rozpoznawałem siebie wydawało mi sie ze jakiś obcy facet tam stoi a teraz juz wiem kim jest ten typ wnodbiciu ;P minie minie

-- 12 kwietnia 2016, o 14:13 --
Mialem identycznie spokojnie;) a najgorzej jak patrzyłem w lustro nie rozpoznawałem siebie wydawało mi sie ze jakiś obcy facet tam stoi a teraz juz wiem kim jest ten typ wnodbiciu ;P minie minie
Nerwico!
-co?
GÓWNO!!!!
Magda321

12 kwietnia 2016, o 15:49

Hej ludziki mam jeden objaw ktory jest troche dla mnie dziwny i wzrokowy chyba.Dizisaj pisząc coś w zeszycie zaczełam jakby w zeszycie w kratke widziec białe jakby linie mniejszej kratki, a pozniej jej powidoki.Te białe linie tej kratki wzbudziły u mnie mały nie pokoj xD A nie widziałam wczesniej tego objawy wiec sie pytam xD
Miej wyjebane, a będzie ci dane :)
Taci

12 kwietnia 2016, o 15:58

Paulinka czyżby do Ciebie zawitało DD? :)
Magda321

12 kwietnia 2016, o 16:00

Jest dd ze mną od pazdziernika tacia :p ale wczesniej byly inny objawy.Wzrokowe sa bardziej upierdliwe tak od miesiaca
Taci

12 kwietnia 2016, o 16:02

Pamiętam, że osoby w DD takie maja jazdy z oczami :) więc schizy nie masz, jeśli o to chodzi :D
Magda321

12 kwietnia 2016, o 16:05

Wiem bo jakbym miala moec to juz bym 3 lata temu dostala ale te biale linie/kratki n kratce w zeszycie byly schizowe. XD Zła troche jestem bo teraz dd mnie trzyma.Upierdliwe to jest :dres:
Taci

12 kwietnia 2016, o 16:05

Ja Ci mówię Paula, pierdyknij to wszystko i idź się napić bo już masz 18 lat :D
Magda321

12 kwietnia 2016, o 16:09

Juz piłam ;) co za duzo to nie zdrowo :p Tacia i kto to mowie za ile depresja bedzie xD Dobra bo spam robimy xD koniec xD
Taci

12 kwietnia 2016, o 16:10

Ale co depresja? Ze kiedy będziemy mieć czy co? :D
Awatar użytkownika
martusia1979
Odburzony i pomocny użytkownik

12 kwietnia 2016, o 16:12

PaulinaDobrevv pisze:Jest dd ze mną od pazdziernika tacia :p ale wczesniej byly inny objawy.Wzrokowe sa bardziej upierdliwe tak od miesiaca
objawy dd sa rozne, tez mam jazdy zwiazane z oczami i sa naprawde upierdliwe bo lacza sie u mnie z bujankami, czasem nie moge siedziec na telefonie bo mi sie obraz rozmazuje i swiatlo razi......ale wiem, ze to jest na tle nerwowym bo przychodzi odchodzi :D
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
Magda321

12 kwietnia 2016, o 16:17

Tacia pisze:Ale co depresja? Ze kiedy będziemy mieć czy co? :D
Kiedy ty tacia depresje znowu wyymslisz:D

-- 12 kwietnia 2016, o 16:17 --
martusia1979 pisze:
PaulinaDobrevv pisze:Jest dd ze mną od pazdziernika tacia :p ale wczesniej byly inny objawy.Wzrokowe sa bardziej upierdliwe tak od miesiaca
objawy dd sa rozne, tez mam jazdy zwiazane z oczami i sa naprawde upierdliwe bo lacza sie u mnie z bujankami, czasem nie moge siedziec na telefonie bo mi sie obraz rozmazuje i swiatlo razi......ale wiem, ze to jest na tle nerwowym bo przychodzi odchodzi :D
Dziękuje, wciągnełam sie w małą analize i poszło to troche za daleko xD Jakimis kratkami sie przejmuje xD
ODPOWIEDZ