Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
madzia
Zarejestrowany Użytkownik

22 października 2014, o 17:28

:ups acha a niezrozumiana czuje sie przez moje otoczenie
Aleksandranba23

22 października 2014, o 18:09

Madzia, chciałabym jakoś pomóc ale nie do końca rozumiem jak brzmi problem/ pytanie ??
Nie jestem mega znawcą, i sama mam mega problemy w ogole z akceptacją tego zaburzenia i ciągle się motam, i mam wrażenie, że nikt mnie nie rozumie..ale może uda mi się jakoś Tobie coś podpowiedzieć
pozdrawiam, Aleksandra
Awatar użytkownika
Sagem
Odważny i aktywny forumowicz

22 października 2014, o 18:15

Właśnie Madzia, trochę dokładniej z tym niezrozumieniem bo nie wiemy do końca o co Ci chodzi :)
Jeżeli ktoś nie kocha Cię tak jakbyś tego chciał, nie oznacza to, że nie kocha Cię on z całego serca i ponad siły.
Strach boi się odważnych.
Per Aspera Ad Astra - Przez ciernie do gwiazd.
Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz.
Aleksandranba23

22 października 2014, o 18:20

A Ty może masz dla mnie jakąś radę :P? jak na depersonalizacji się znasz albo wychodzeniu z nerwicy :D??
Awatar użytkownika
Sagem

22 października 2014, o 18:26

No DD i DP mam od 2 lat do tego miałem lęki i stany depresyjne które mam do tej pory :) Wal śmiało jeśli masz pytania na priv itd :)
Jeżeli ktoś nie kocha Cię tak jakbyś tego chciał, nie oznacza to, że nie kocha Cię on z całego serca i ponad siły.
Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz.
Aleksandranba23

22 października 2014, o 18:43

o to mnie pocieszyłeś :D raz, że od 2 lat a dwa , że masz to do tej pory :p już chyba nie mam pytań :D
Aneta
Odburzony i pomocny użytkownik

22 października 2014, o 18:47

Nie ma senu patrzeć na to kto ile co ma bo różne są sprawy potoczne i różny czynniki.
Warto natomiast czytac i czytac to co radzi sie chocby tu na forum, przegladac historie odburzonych leczenie-derealizacji.html i wyciagac z tego dla siebie cenne wskazowki.
A mam wrazenie Aleksandro ze poswiecasz glownie czas na forum mowiac o objawach co nie jest dziwne przy lękach ale tez poswiec czas na poczytanie porad z historii ktore juz tutaj sa i staraj sie to wdrazac powoli w zycie.
Awatar użytkownika
Sagem

22 października 2014, o 18:52

Wiesz to że dalej mam dd nie znaczy żę mało wiem itd wręcz przeciwnie skoro pokonałem leki itd musiałabyś trochę pooglądać to byś wiedziała że weteran ze mnie :) Serio jesli masz pytanie to zapraszam :)
Aneta

22 października 2014, o 19:00

Zobacz sobie chocby nagrania o DD nagrania-o-derealizacji.html mozna naprawde to co najwazniejsze sie wpierw dowiedziec a potem pytac o konkrety a tak pytasz ogolnie "jak wyleczyc sie z dd" a to jest w sumie na tych nagraniach i wpisach ogolnie napisane. A o konkrety wtedy dopytuj jak juz bedziesz znala podstawe.
Aleksandranba23

22 października 2014, o 19:12

ja już chyba słuchałam wszystkiego co się da, i czytałam większość artykolow..
no nic, w sumie to bez sensu, ciągle szukać przytakiwania Tak to DD/DP i wyjdziesz z tego, skoro ja nie wierze , ze z tego wyjde bo nie widze w ogole światełka w tym długim tunelu . to mega trudna sprawa i chyba mnie przerosła poniekąd, a dwa miesiace w tym juz tkwie i mam dosyć juz :/
Aneta

22 października 2014, o 19:21

O tym tez victor pisze, ze nie da sie zwykle najpierw uwierzyc. akceptacja-zaburzenia-oraz-wiara-ze-to- ... t3619.html
Ni emozesz sobie takze robic presji aby to juz na dniach zniknelo, po prostu czujesz sie zagubiona, to zrozumiale ale tez dobrze jest nastawic sie, ze najpierw praca nad tym a potem efekty.
madzia

22 października 2014, o 19:54

Moi drodzy przeszłam dd i opisałam to od A DO Z niestety mój post nie doszedł a może ,może by komuś pomógł ,ja przez moje dziwaczne zachowanie zwracam uwagę na najbliższych np.moje przyzwyczajeniae do moich nie potrzebnych rzeczy itp.jutro napiszę może uda mi się zamieścić moją historie z dd pozdrawiam was wszystkich.Mnie na dzień dzisiejszy dołują natrętne kompulsje i myśli. :(:
Aleksandranba23

22 października 2014, o 20:11

a mieliście coś takiego, że Wam się wydawało tak jakby cisza przed burzą, że zaraz zaczniecie coś odpierdzielać ? że stracicie pełną kontrolę i zaczniesie zachowywać się jak opętani, nienormalni itp? mi się właśnie to zdażyło już, ale dzisiaj mam jakieś nasilone, że leżąc sobie mam takie troche wizje troche myśli, ze zaraz wstane i bede wariować :P i czuje taki niepokój właśnie w sobie i takie rozdrażnienie od środka.. ale to dziwne wszystko ...
Awatar użytkownika
April

22 października 2014, o 21:01

Aleksandra tak, to normalne w DD, lek przed utrata kontroli, ja caly czas tak mam, no moze teraz w nieco mniejszym stopniu, ale jeszcze mam. Wszystko o czym, piszesz to sa typowe objawy DD.
Aleksandranba23

22 października 2014, o 21:59

dziękuje za odpowiedź,
w sumie to sama nie wiem dlaczego tak wątpie w to, że to jest dd skoro mam tyle potwierdzeń, większość objawów itp..
Madzia, czekam na opis historii od a do z ;))

-- 22 października 2014, o 21:59 --
a mam jeszcze pytanie, czy to jest skuteczne jezeli, mam jakąś myśl oczywiscie negatywną, która buduje historie w sensie( np. ide i nagle boli mnie kostka, albo patrze na cos i wydaje mi sie, ze nie do konca widze co jest na tym napisane ) i to jest ta myśl, i ja odrauz kiedy pomysle , np o tej kostce i juz wiem, czuje ze zaraz bedzie cala historia.. to w tym momencie mowie w glowie "spierd****" i ide dalej, i doslownie za kolejne 30 sekund kolejna mysl , wiec w mojej glowie nastepne spi*****...
ODPOWIEDZ