Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Witamy na forum!

Tutaj możesz się przedstawić, napisać coś o sobie.
Dorotta
Nowy Użytkownik

14 lutego 2024, o 08:20

Cześć 🙂.
Dorota z Krakowa, 40 lat, zaburzenia lękowe.
Dołączenie wynika głównie z chęci poznania ludzi, dla których tego typu problemy są w pełni zrozumiałe, może spotykania się jakąś grupą (tak, to byłoby miłe).
Jestem teraz w procesie uwalniania różnych rzeczy, zmiany schematów (nareszcie!), ciekawie byłoby więc wymieniać się spostrzeżeniami. 🤗
Pozdrawiam 😊
Bella1989
Nowy Użytkownik

9 marca 2024, o 14:13

Cześć!
Iza, 35 lat. U mnie w pakiecie lęki i depresja (niestety nawrót po stresującej sytuacji życiowej). Obecnie walczę kolejny raz i jest mi bardzo ciężko.
Maliniak
Nowy Użytkownik

11 marca 2024, o 20:46

Cześć!
Nazywam się Szymon mam 25 lat.
Zmagam się z zaburzeniami lękowymi od maja 2023 roku.
Było już wszystko dobrze aż nagle przyszedł kryzys spowodowany sytuacją w pracy i staram się trzymać najlepiej jak się da. Mam nadzieję że nam wszystko uda się w końcu zażegnać badziewie jakim jest nerwica.
Pozdrawiam wszystkich 💪
Kelly
Zarejestrowany Użytkownik

12 marca 2024, o 11:05

Hej
witam was wszystkich, mam 41 lat, na nerwicę lękową choruję od około 15 lat. Pozdrawiam.
Bomba Nerwów
Nowy Użytkownik

12 marca 2024, o 15:42

Witaj w grupie,
cartel1975
Nowy Użytkownik

22 marca 2024, o 12:57

Witam serdecznie. mam na imie Irek i jestem w zaburzeniu od 10 miesiecy. W tym momencie jestem w duzo lepszym polozeniu i duzo lepszym stanie niz na poczatku. Pracuje nad soba sam, uczeszczam na psychoterapie. Przystepuje do tego forum w celu poznania nowych ludzi, otrzymania nowych wskazowek, pomocy jak tez podzielenia sie swoimi doswiadczeniami.
Awatar użytkownika
Sadwolf
Zarejestrowany Użytkownik

23 marca 2024, o 10:42

Cześć wszystkim!

Nazywam się Szymon, mam 20 lat i zmagam się z nerwicą lękową, nerwicą natręctw i depresją. Choroba rozpoczęła się wraz z obejrzeniem zwiastunu obrzydliwego filmu. Jestem pod opieką psychiatry oraz mojej psychoterapeutki.

Dołączyłem, ponieważ chcę poznać ludzi z problemami podobnymi do moich, żeby zdołać sobie finalnie uświadomić, że nie jestem sam w mojej chorobie i że wiele osób może mieć takie same objawy jak ja.

Pozdrawiam!
Bella
Odważny i aktywny forumowicz

23 marca 2024, o 12:11

Sadwolf pisze:
23 marca 2024, o 10:42
Cześć wszystkim!

Nazywam się Szymon, mam 20 lat i zmagam się z nerwicą lękową, nerwicą natręctw i depresją. Choroba rozpoczęła się wraz z obejrzeniem zwiastunu obrzydliwego filmu. Jestem pod opieką psychiatry oraz mojej psychoterapeutki.

Dołączyłem, ponieważ chcę poznać ludzi z problemami podobnymi do moich, żeby zdołać sobie finalnie uświadomić, że nie jestem sam w mojej chorobie i że wiele osób może mieć takie same objawy jak ja.

Pozdrawiam!
Cześć!
Trafiłeś w bardzo dobre miejsce. Jestem trochę starsza od Ciebie, ale gdybyś potrzebował pogadać to nie ma problemu. Ja zmagam się z depresją i lękami od 2016 roku (gdybyś chciał poznać moją historię to wszystko jest tutaj na forum) na początku wygrzebałam się w rok, miałam kilka lat przerwy w zdrowiu i w tym roku niestety nawrót z powodu choroby, dlatego też znowu tutaj jestem.
MarMartin
Nowy Użytkownik

12 kwietnia 2024, o 00:08

Cześć wszystkim,

od 20 lat zmagam się z zaburzeniemi lękowymi, po części również z depresją ale w mniejszym stopniu.
Różnie to na przestrzeni lat bywało, miałem okresy z większymi i mniejszymi nasileniami - ataki paniki, lęk uogólniony, lęk wolnopłynący, i chyba w każdej innej postaci. Także jak widzicie jestem już weteranem :)
Forum i nagrania Naszego Duetu znam i cenię sobie od lat. Nie uważam się za osobę odburzoną, wciąż żyję z lękiem, czasami bardzo silnym i długo trwającym. Sytuacją, która wyzwoliła pierwszy atak paniki u mnie był konflikt z bratem.
Wiele dni ze stresu nie spałem, chodziłem do pracy i właśnie w pracy wystąpił pierwszy atak. Potem przyszło załamanie nerwowe, wizyta u psychiatry i tak to trwa do dzisiaj. Najgorzej jest kiedy mieszkam z bratem, a wciąż się to zdarza. Pamięć po traumatycznym przeżyciu wciąż we mnie tkwi i wyzwala lęk.
Przyjmuję leki, jestem pacjentem lokalnej przychodni psychiatrycznej.

Pozdrawiam, Marcin
Samaja
Nowy Użytkownik

14 kwietnia 2024, o 20:45

Witam, mam na imię Iwona, mam 42 lata, leczę się 13 lat, depresja, nerwica natręctw, lęki, sama nie wiem dlaczego tu jestem, chyba już nie wierzę, że kiedyś z tego wyjdę
Viera
Nowy Użytkownik

15 kwietnia 2024, o 14:25

Cześć wszystkim. Ja jeszcze bez diagnozy ale czuję,że moje miejsce jest tutaj.. Od ponad 2 miesięcy czuję się jak pijana i inaczej niż dawniej widzę światło. Głównie sztuczne, wieczorem. Mam nadzieję,że wszystko jest ciemniejsze. Te objawy powodują paniczne napady strachu i załamania. Czekam na rezonans głowy. Jeśli nic nie wykaże,kolejny krok to psychoterapia..W dzieciństwie długie miesiące nie mogłam uporać się z tikami nerwowymi, więc chyba mam jakieś predyspozycje lub od dawna nie zdiagnozowaną nerwicę .. Do tej pory oprócz nadmiernego zamartwiania się o zdrowie swoje i rodziny mogę powiedzieć,że byłam szczęśliwa. Teraz świat mi się zawalił,szukam pomocy..
Augie Doggie
Nowy Użytkownik

20 kwietnia 2024, o 23:35

Cześć :)
Nadyjka
Nowy Użytkownik

22 kwietnia 2024, o 16:39

Witam, czy zaburzenia lękowe da się ogarnąć bez leków ? Tak szczerze?
LucMartee
Nowy Użytkownik

24 kwietnia 2024, o 01:32

Witajcie moi drodzy towarzysze niedoli! :roll:
MagdaB
Nowy Użytkownik

28 kwietnia 2024, o 19:12

Cześć 😉
Nazywam się Magda, mam 30 lat, jestem z Rybnika. Nerwica lękowa towarzyszy mi już jakieś 10 lat. W tym czasie miałam różne wzloty i upadki, ale ostatni rok dał mi nieźle w kość. Cieszcię się, że istnieje to forum i że w końcu mogę poczuć, że nie jestem w tym wszystkim sama. A przy tym dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy dotyczących zaburzenia.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie 😉
ODPOWIEDZ