Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Jak wyszedłem z bezsenności
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Ja chudnę po Ketrelu, choć bardziej to jest spowodowane ogólnie stratą energii na mocną aktywność mózgu w nocy. Bo mózg najbardziej w ciele spala kalorie.
-
jak dawno mnie nie było na tym forum
a moja nerwica dalej hula...
tym razem padło na bezsenność, tak mnie striggerowała jedna noc w której byłam rozdrażniona i nie mogłam zasnąć, że nakręciłam mózg na strach przed pójściem spać. nie mam problemu z brakiem senności, jestem bardzo senna kiedy kładę się spać, niestety natrętne mysli o tym, że znowu nie zasnę, że jutro będę się czuła jak gówno, że to szkodzi mojemu zdrowiu, sprawia że dostaję strzałów z adrenaliny za każdym razem jak zbliżę się chociaż odrobinę do stanu zaśnięcia. potrafię calutką noc tak przeleżeć absolutnie bez snu i z co chwila przebiegajacymi przeze mnie falami adrenaliny. jestem koszmarnie wykończona, we wtorek mam wizytę u psychiatry, bo o ile zawsze byłam sceptyczna wobec leków, o tyle teraz jestem absolutnie zdesperowana i wzięłabym cokolwiek żeby ten koszmar się skończył. jakby to była "tylko" bezsenność to jeszcze nie byłoby tak źle, ale martwią mnie głównie objawy somatyczne, boję się że przez takie kilkugodzinne adrenalinowe conocne rodeo z wywalonym ciśnieniem, kołataniem serca i uczuciem strasznego gorąca, dostanę w końcu jakiegoś wylewu/udaru
podsumowując, mój mózg aktywnie próbuje mnie zabić a ja jestem na skraju wytrzymałości

tym razem padło na bezsenność, tak mnie striggerowała jedna noc w której byłam rozdrażniona i nie mogłam zasnąć, że nakręciłam mózg na strach przed pójściem spać. nie mam problemu z brakiem senności, jestem bardzo senna kiedy kładę się spać, niestety natrętne mysli o tym, że znowu nie zasnę, że jutro będę się czuła jak gówno, że to szkodzi mojemu zdrowiu, sprawia że dostaję strzałów z adrenaliny za każdym razem jak zbliżę się chociaż odrobinę do stanu zaśnięcia. potrafię calutką noc tak przeleżeć absolutnie bez snu i z co chwila przebiegajacymi przeze mnie falami adrenaliny. jestem koszmarnie wykończona, we wtorek mam wizytę u psychiatry, bo o ile zawsze byłam sceptyczna wobec leków, o tyle teraz jestem absolutnie zdesperowana i wzięłabym cokolwiek żeby ten koszmar się skończył. jakby to była "tylko" bezsenność to jeszcze nie byłoby tak źle, ale martwią mnie głównie objawy somatyczne, boję się że przez takie kilkugodzinne adrenalinowe conocne rodeo z wywalonym ciśnieniem, kołataniem serca i uczuciem strasznego gorąca, dostanę w końcu jakiegoś wylewu/udaru

Why were you born
Just to play with me,
To freak out
Or to be beautiful, my dear?
Just to play with me,
To freak out
Or to be beautiful, my dear?
-
- Nowy Użytkownik
Moimi objawami są drżenia mięśni, fakt że jest już tego bardzo mało i przeskakiwania w głowie- jakby takie mrowienie. Ja walczę z bezsennością od listopada zeszłego roku. Początkowo były lamenty i płacze, chodzenie po psychiatrach. Jedyne co mi pomagało to był Nasen, ale stwierdziłam że nie będę tego brała, bo nie chce się uzależnić. Myślałam o śnie w kółko, nic nie spałam, a nie byłam w ogóle zmęczona, teraz już prawie o nim nie myślę, a śpię raz lepiej (lepiej to znaczy tak max 4h), raz gorzej, widzę że żyję i liczę na to, że moja bezsenność kiedyś zniknie tak samo znienacka jak się pojawiła. To forum dało mi o wiele więcej niż wizyty po lekarzach. Spotykam się ze znajomymi, staram się prowadzić normalne życie, a jak nie będę spała to i tak wstanę i będę funkcjonować.
-
Hej!TheHermit pisze: ↑24 lipca 2025, o 17:18jak dawno mnie nie było na tym foruma moja nerwica dalej hula...
tym razem padło na bezsenność, tak mnie striggerowała jedna noc w której byłam rozdrażniona i nie mogłam zasnąć, że nakręciłam mózg na strach przed pójściem spać. nie mam problemu z brakiem senności, jestem bardzo senna kiedy kładę się spać, niestety natrętne mysli o tym, że znowu nie zasnę, że jutro będę się czuła jak gówno, że to szkodzi mojemu zdrowiu, sprawia że dostaję strzałów z adrenaliny za każdym razem jak zbliżę się chociaż odrobinę do stanu zaśnięcia. potrafię calutką noc tak przeleżeć absolutnie bez snu i z co chwila przebiegajacymi przeze mnie falami adrenaliny. jestem koszmarnie wykończona, we wtorek mam wizytę u psychiatry, bo o ile zawsze byłam sceptyczna wobec leków, o tyle teraz jestem absolutnie zdesperowana i wzięłabym cokolwiek żeby ten koszmar się skończył. jakby to była "tylko" bezsenność to jeszcze nie byłoby tak źle, ale martwią mnie głównie objawy somatyczne, boję się że przez takie kilkugodzinne adrenalinowe conocne rodeo z wywalonym ciśnieniem, kołataniem serca i uczuciem strasznego gorąca, dostanę w końcu jakiegoś wylewu/udarupodsumowując, mój mózg aktywnie próbuje mnie zabić a ja jestem na skraju wytrzymałości
Wiem, jakie to trudne i okropne uczucie. Ty masz "tylko bezsennosc", to wlasnie dlatego masz te "wywalanie adrenaliny" jak cialo probuje zasnac.. Uwierz mi ze nic poza tym Ci nie grozi! Nie dostaniesz udaru. Wpadlas w zamkniete kolo strachu przed niespaniem ktore w koncu oczywiscie powoduje to ze nie spisz.
Tak jak mowi XxxxX, mi bardziej pomogl ten watek i kanal na YouTube Fearless Sleep, niz cokolwiek innego. Ale przez 3 miesiace bralam tabletki na sen, ktore pomogly mi na swoj sposob. Wiec nie bede Cie odwodzic od wizyty u psychiatry, ale pamietaj ze tabletki to plaster, a prawdziwe wychodzenie z bezsennosci to praca na poziomie psychologicznym.
Jakbys cos potrzebowala to pisz