Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

lęki

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
koralik538
Nowy Użytkownik

5 lutego 2025, o 22:41

Mój największy lęk dotyczy tego, że boję się, że zdradziłam/zdradzę swojego partnera. Kocham go nad życie, dobrze się dogadujemy i na co dzień funkcjonuje nam się zasadniczo dobrze. Natomiast ja analizuję sobie w głowie różne sytuacje z przeszłości, chwila po chwili, kiedy miałam do czynienia z osobami płci przeciwnej. Te myśli nie dają mi spokoju i zdecydowanie to mój największy lęk od ponad 2 lat, który pojawił się nagle. Nie wiem, jak sobie z tym radzić. Jestem osobą zawsze wierną i oddaną i podświadomie wiem, że bym tego nie zrobiła. Natomiast do sytuacji z przeszłości dopisuję sobie różne czarne scenariusze do tego stopnia, że zaczynam w nie wierzyć i myślę, że wariuję. Jednocześnie mam wyrzuty sumienia, że w ogóle o czymś takim myślę. Nie wiem, jak się od tych myśli uwolnić, bo czuję, że to one mnie zdominowały. To poczucie winy i wyrzuty sumienia nie dają mi spokoju i tkwię w tym od 2 lat. Pomocy
Awatar użytkownika
MESJASZ
Zarejestrowany Użytkownik

6 lutego 2025, o 11:35

koralik538 pisze:
5 lutego 2025, o 22:41
Mój największy lęk dotyczy tego, że boję się, że zdradziłam/zdradzę swojego partnera. Kocham go nad życie, dobrze się dogadujemy i na co dzień funkcjonuje nam się zasadniczo dobrze. Natomiast ja analizuję sobie w głowie różne sytuacje z przeszłości, chwila po chwili, kiedy miałam do czynienia z osobami płci przeciwnej. Te myśli nie dają mi spokoju i zdecydowanie to mój największy lęk od ponad 2 lat, który pojawił się nagle. Nie wiem, jak sobie z tym radzić. Jestem osobą zawsze wierną i oddaną i podświadomie wiem, że bym tego nie zrobiła. Natomiast do sytuacji z przeszłości dopisuję sobie różne czarne scenariusze do tego stopnia, że zaczynam w nie wierzyć i myślę, że wariuję. Jednocześnie mam wyrzuty sumienia, że w ogóle o czymś takim myślę. Nie wiem, jak się od tych myśli uwolnić, bo czuję, że to one mnie zdominowały. To poczucie winy i wyrzuty sumienia nie dają mi spokoju i tkwię w tym od 2 lat. Pomocy
Musisz się udać do specjalisty, nikt tutaj Tobie nie pomoże, szczególnie jak się z tym borykasz od 2 lat. Być może powinnaś wejść na jakąś farmakologię.
ODPOWIEDZ