Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Lęki

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Ziomkos
Zarejestrowany Użytkownik

4 kwietnia 2022, o 16:14

Od ponad tygodnia zmagam się z lękami i niepokojem, ciągle jestem pobudzony i niespokojny i mam cały czas wrażenie ze coś się złego za chwilę stać może. Wiem ze moje obawy są irracjonalne, ale lęk jest silniejszy ode mnie. Ten stan wiąże się z męczącym uczuciem napięcia i niemożności się odprężenia. Boli mnie czasem głowa i mam dosyć często zawroty. Poza tym jestem zdenerwowanyi mam napięcie mięśniowe oraz czuje się w tym wszystkim osamotniony o i mam nie raz chęć wyskoczyć przez okno. Jak ma wyglądać moje leczenie czy lekarz przepisze mi jakieś leki na to?
martif
Zarejestrowany Użytkownik

4 kwietnia 2022, o 20:38

Udaj się do psychiatry i lekarz przepiszę Ci leki. Pamiętaj, że przez pierwsze 2 tygodnie brania leków może wszystko przyjść z większą siłą, ale później poczujesz ulgę i zaczniesz czuć się lepiej. DO tego psychoterapia obowiązkowo. Głowa do góry, będzie dobrze. To tylko siedzi w naszej głowie...
Surfik.net - tu zarobię swój pierwszy milion.
ODPOWIEDZ