Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Złość
- Uszatka
- Zarejestrowany Użytkownik
Kochani, a jak jest ze złością w zaburzeniu i później w samym odburzeniu? Pozwalać sobie ją przeżywać? Poczuć to? Czy w odburzeniu przyjmuje się wszystko na spokojnie czy nadal pewne sprawy mogą wytrącać z równowagi? Mam takie wrażenie, że bardzo mocno się złoszczę i agresywnie podchodzę do niektórych rzeczy i zastanawiam się czy nad tym też warto pracować czy po prostu to normalne.
-
- Świeżak na forum
Mnie generalnie wiele rzeczy wytrąca z równowagi. Jestem bardzo nerwowa i wkurza mnie, że często nie panuję nad złością. Błaha sprawa(zwłaszcza w domu) i drę ryja. Myślę, że trzeba się uczyć świętego spokoju i opanowania..Uszatka pisze: ↑9 lutego 2020, o 20:29Kochani, a jak jest ze złością w zaburzeniu i później w samym odburzeniu? Pozwalać sobie ją przeżywać? Poczuć to? Czy w odburzeniu przyjmuje się wszystko na spokojnie czy nadal pewne sprawy mogą wytrącać z równowagi? Mam takie wrażenie, że bardzo mocno się złoszczę i agresywnie podchodzę do niektórych rzeczy i zastanawiam się czy nad tym też warto pracować czy po prostu to normalne.
- grubas
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
Pozwalaj sobie na złość, tak jak i na wszystkie inne emocje. Jedyne czego nie należy robić to tłumić emocji wg mnie.Uszatka pisze: ↑9 lutego 2020, o 20:29Kochani, a jak jest ze złością w zaburzeniu i później w samym odburzeniu? Pozwalać sobie ją przeżywać? Poczuć to? Czy w odburzeniu przyjmuje się wszystko na spokojnie czy nadal pewne sprawy mogą wytrącać z równowagi? Mam takie wrażenie, że bardzo mocno się złoszczę i agresywnie podchodzę do niektórych rzeczy i zastanawiam się czy nad tym też warto pracować czy po prostu to normalne.
Jest sporo literatury na ten temat. Tak na szybko polecam np : "Technika uwalniania" - David'a R. Hawkins'a.
Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś, bo nie mogłeś.
Stanisław Lem – Szpital Przemienienia
Stanisław Lem – Szpital Przemienienia
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Złości nie mozna tłumić i wmawiac sobie że nie jest się złym. Nie powinno też za wszelka cenę odwracac od niej uwagi. Warto ja poprzeżywać, pozwolic jej być. Warto też nauczyć się ją wyrażać w sposób konstruktywny nie koniecznie trzeba "drzec ryja" i obrażać drugą osobę.