Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Szukam kogoś kto wie o czym mówi

Tutaj filozofujemy. Rozmawiamy o nurtach filozoficznych, religijnych, które mogą pomóc nam poznac siebie, nadać sens życiu i również odburzyć się.
Wstawiamy tutaj także ciekawe linki do stron, a także propozycje książek dotyczących filozofii, religii, (buddyzm, medytacja, joga itp.).
Jednym słowem - oświecenie!
Mała uwaga - jeżeli w stanie nerwicowym nie lubisz zajmować się taką tematyką, powoduje ona u ciebie na razie niepokój.
Wówczas po prostu nie czytaj tego działu, bo trzeba to robić z DYSTANSEM.

ODPOWIEDZ
Sasorii9797
Nowy Użytkownik

1 listopada 2025, o 08:40

Siema, mam 28 lat i zacznę od problemu jaki mnie dotyka. W ostatnim czasie moje życie obróciło się do góry nogami, upadłem na prawdę nisko, popadłem w duże problemy i finalnie poddałem całkowitej wątpliwości wizerunek własnej osoby który budowałem latami, kompletna destrukcja. Cały ten okres cierpienia wprowadził duże zmiany w tym jak realnie postrzegam duchowość i to w jaki sposob funkcjonuje świat. Krok po kroku zaskakiwało mnie to że teoria wszechświata o której mowia slecjalisci od nowego dla mnie tematu prawdziwej duchowości to ta sama teoria którą sam wykreowałem w głowie od młodszych lat. Trafiłem również na badania Dr Junga. Niewiarygodne jest to jak precyzyjnie określa w nich moje życie, czasami wręcz ciężko uwierzyć. Przykładowo, trafiłem na materiał dotyczący tzw. zróżnicowanej percepcji. Wyjaśniło mi to na prawdę wiele. Wydaje mi się że posiadam ten rodzaj postrzegania, a nawet odczuwam silne przekonanie co do jej rodzaju. Aktualnie jestem w najgorszym etapie mojego dotychczasowego życia, w którym moralnie i zdrowotnie sięgam parteru. Według nauk jestem w fazie walki ze swoim cieniem. Silnie odczuwam potrzebę kontaktu z czymś namacalnym. Kogoś kto na prawdę wie że zna temat o którym mówię. Sam nie wiem, zrobiłem w życiu bardzo dużo okropieństw, przy czym całe życie odczuwam silną bezwarunkową empatię, która miała swoje przełożenie na świat. Bardzo dobrze rozumiem co przekazują w swoich np książkach takie osoby jak Hawkins, choć narazie to ziarno wiedzy. Albo jestem odklejony rzeczywiście albo jest szansa ze zacząłem czuć wibracje.. wczoraj przy spotkaniu z ziomkiem 3 razy pod rząd zgadłem o czym myśli, pewnie fart ale jak wiadomo rzeczy lubią się przyciągać 😅 ktos mnie kuma czy jestem niepoważny

Dodam że wszystko dzieje się bardzo szybko, przyswajam tą wiedzę na przestrzeni dni czy tygodni. Zawsze czulem i widziałem ze różnie się od reszty, ale nie spodziewałem się takiego podłoża jakie serwuje wszechświat. Ostro

Chetnie na własnej skórze doswiadcze płatnego spotkania z osobą o wysokim poziomie świadomości tj. Widzenia czy słyszenia, może hipnoterapia? Potrzebuje jakichs potwierdzeń ale nie chce trafić na podrabianca
ODPOWIEDZ