Koniczynka38 pisze: ↑22 stycznia 2019, o 06:18Będę wiedziała? A jeśli spotykam mężczyzn, z którymi mogłabym stworzyć bliższą relację i czuję lęk ...chcę uciekać, do domu, do dzieci, gdziekolwiek byle nie z nim...szukać czy wciąż czekać na księcia - oto jest pytanie...
![]()
![]()
![]()
![]()
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
szukam: kochanka/kochanki/dziewczyny/chłopaka
-
- Zarejestrowany Użytkownik
-
Miłość nie jest uczuciem bo uczucie się wypali wcześniej czy później... Miłość to decyzja że chce dobra i szczęścia drugiej osoby..tapurka pisze: ↑21 stycznia 2019, o 23:48Miłość to uczucie, zakochanie to emocja, jak kogoś naprawdę pokochasz to będziesz to wiedział i tyle, nie trzeba będzie nad tym myśleć, zastanawiać się czy warto, czy chcesz naprawdę i na zawsze. Można podjąć decyzję o ślubie, o dziecku, ale nie o tym czy kogoś pokochasz czy nie.Adas94 pisze: ↑21 stycznia 2019, o 20:01Ostatnio zadaje sobie pytanie czym jest miłość? Jak poznać, że się kogoś kocha? Czy to jest uczucie, emocja? czy może decyzja? czy może dawanie siebie i całego swojego życia drugiej osobie, troska i ochrona drugiej połówki? Czy wszystko razem wzięteTakie rozkminy mam, filozofuje
Co sądzicie?
![]()
-
- Dyżurny na forum Odważny VIP
a ja chcę dobra i szczęścia wszystkich ludzi na ziemi, więc kocham wszystkich według Twojego rozumowania !!!zagrody123456 pisze: ↑21 czerwca 2019, o 07:27Miłość nie jest uczuciem bo uczucie się wypali wcześniej czy później... Miłość to decyzja że chce dobra i szczęścia drugiej osoby..tapurka pisze: ↑21 stycznia 2019, o 23:48Miłość to uczucie, zakochanie to emocja, jak kogoś naprawdę pokochasz to będziesz to wiedział i tyle, nie trzeba będzie nad tym myśleć, zastanawiać się czy warto, czy chcesz naprawdę i na zawsze. Można podjąć decyzję o ślubie, o dziecku, ale nie o tym czy kogoś pokochasz czy nie.Adas94 pisze: ↑21 stycznia 2019, o 20:01Ostatnio zadaje sobie pytanie czym jest miłość? Jak poznać, że się kogoś kocha? Czy to jest uczucie, emocja? czy może decyzja? czy może dawanie siebie i całego swojego życia drugiej osobie, troska i ochrona drugiej połówki? Czy wszystko razem wzięteTakie rozkminy mam, filozofuje
Co sądzicie?
![]()

you infected my blood
-
To super że chcesz dobra wszystkich.. Ale miłość jest decyzja że chcesz być z kimś, i nie jest uczuciem, bo gdyby nim była jak każde uczucie mija.. A miłość jeśli jest decyzja to mimo nawet czasem wrogich uczuć kochasz nadal.. Taka jest różnica... Zakochanie jest uczuciem jak najbardziej, bo to fajnie mieć motyle w brzuchu, ale miłość już nie... Oczywiście miłości też towarzysza fajne uczucia, ale sama miłość uczuciem nie jest.. To szersze pojęcie...tapurka pisze: ↑21 czerwca 2019, o 11:05a ja chcę dobra i szczęścia wszystkich ludzi na ziemi, więc kocham wszystkich według Twojego rozumowania !!!zagrody123456 pisze: ↑21 czerwca 2019, o 07:27Miłość nie jest uczuciem bo uczucie się wypali wcześniej czy później... Miłość to decyzja że chce dobra i szczęścia drugiej osoby..tapurka pisze: ↑21 stycznia 2019, o 23:48
Miłość to uczucie, zakochanie to emocja, jak kogoś naprawdę pokochasz to będziesz to wiedział i tyle, nie trzeba będzie nad tym myśleć, zastanawiać się czy warto, czy chcesz naprawdę i na zawsze. Można podjąć decyzję o ślubie, o dziecku, ale nie o tym czy kogoś pokochasz czy nie.![]()
-
To o czym piszesz to stan zakochania. Wtedy rzeczywiście nawet przez myśl ci nie przejdzie czy z kimś być czy nie. Natomiast miłość to świadoma decyzja. Tak to z nią/nim chcę być.tapurka pisze: ↑21 stycznia 2019, o 23:48Miłość to uczucie, zakochanie to emocja, jak kogoś naprawdę pokochasz to będziesz to wiedział i tyle, nie trzeba będzie nad tym myśleć, zastanawiać się czy warto, czy chcesz naprawdę i na zawsze. Można podjąć decyzję o ślubie, o dziecku, ale nie o tym czy kogoś pokochasz czy nie.
Dobra wracając do tematu. Jako fobik poznałabym jakaś dziewczynę byle nie uciekła po pierwszym spotkaniu i dała chwilę na poznanie sie/przełamanie się.