Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Strach przed tym, że przewiduje przyszłość

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Krasnoludka
Zarejestrowany Użytkownik

18 września 2020, o 13:42

Witajcie, nie wiem czy pisze w dobrym miejscu. Moim problem, oprócz innych problemów w lękami, magicznym myśleniem, strachem że spowoduje coś złego jak nie policzę itd jest strach, że jak o czymś pomyślę to się stanie i czasem da się to wytłumaczyć, że gdyby to się nie stało też bym myślała że stało się to drugie i na tamto też miałam wpływ, ale dziś sobie zrobiłam próbę i pomyślałam że w pracy spotkam kolegę który rzadko bywa tu niedaleko mojego działu i musiałam wyjść na korytarz bo nie działała mi drukarka w pokoju i co - on... drgawki, strach, panika, boję się, że mam zdolności i przyciągam to o czym pomyśle, boję się, że nagle zobaczę obraz jakiegoś strasznego zdarzenia i ściągnę coś złego nam nie i moją rodzinę... czy to też należy do ocd? Czy inni też mają strach przed spełnianiem się przyszłość, albo ściąganiem jakiś zdarzeń? Czy da sie to jakoś wytłumaczyć.
SCF

18 września 2020, o 14:30

Wierzysz w to że swpim mysleniem spowodujesz katastrofe ?
DamianZ1984

18 września 2020, o 23:44

Witam

To tylko zaburzenie, spróbuj przepowiedziec liczby w lotto.pamietaj że nasza podświadomość płata figle. Z tego co piszesz to masz zaburzenia lękowe ale zdiagnozuj to u psychoterapeuty.długo już tak masz.
Krasnoludka

23 września 2020, o 10:08

Niestety wierzę w to, ostatnio parę razy dziennie to się sprawdza, np robię porządki w książkach a tam książka na podstawie starego serialu, oglądam ją sobie i myślę jak to było dawno a dziś artykuł o aktorze, choć to nie popularni aktorzy i ostatni artykuł był pół roku temu, albo na próbę pomyślałam o czymś/ kimś i nagle również zdjęcia w internecie 4 dni później, boję się tego że nagle zobaczę coś czego nie da się wytłumaczyć i będzie to dotyczyć mojej rodziny, moich zwierzaków że coś im się stanie... wiem, że każdy w jakimś stopniu ma jakąś intuicje, przeczucie albo o kimś pomyśli i ta osoba nagle się do niego odzywa ale u mnie ostatnio tego jest bardzo dużo, moja pani psycholog mówi że ja sama to prowokuje żeby udowodnić sobie że tak jest i "uspokoić" moją nerwicę, ale wiele z tych rzeczy nie da się logicznie wytłumaczyć.
ODPOWIEDZ