Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Strach przed tym, że przewiduje przyszłość
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witajcie, nie wiem czy pisze w dobrym miejscu. Moim problem, oprócz innych problemów w lękami, magicznym myśleniem, strachem że spowoduje coś złego jak nie policzę itd jest strach, że jak o czymś pomyślę to się stanie i czasem da się to wytłumaczyć, że gdyby to się nie stało też bym myślała że stało się to drugie i na tamto też miałam wpływ, ale dziś sobie zrobiłam próbę i pomyślałam że w pracy spotkam kolegę który rzadko bywa tu niedaleko mojego działu i musiałam wyjść na korytarz bo nie działała mi drukarka w pokoju i co - on... drgawki, strach, panika, boję się, że mam zdolności i przyciągam to o czym pomyśle, boję się, że nagle zobaczę obraz jakiegoś strasznego zdarzenia i ściągnę coś złego nam nie i moją rodzinę... czy to też należy do ocd? Czy inni też mają strach przed spełnianiem się przyszłość, albo ściąganiem jakiś zdarzeń? Czy da sie to jakoś wytłumaczyć.
-
Witam
To tylko zaburzenie, spróbuj przepowiedziec liczby w lotto.pamietaj że nasza podświadomość płata figle. Z tego co piszesz to masz zaburzenia lękowe ale zdiagnozuj to u psychoterapeuty.długo już tak masz.
To tylko zaburzenie, spróbuj przepowiedziec liczby w lotto.pamietaj że nasza podświadomość płata figle. Z tego co piszesz to masz zaburzenia lękowe ale zdiagnozuj to u psychoterapeuty.długo już tak masz.
-
Niestety wierzę w to, ostatnio parę razy dziennie to się sprawdza, np robię porządki w książkach a tam książka na podstawie starego serialu, oglądam ją sobie i myślę jak to było dawno a dziś artykuł o aktorze, choć to nie popularni aktorzy i ostatni artykuł był pół roku temu, albo na próbę pomyślałam o czymś/ kimś i nagle również zdjęcia w internecie 4 dni później, boję się tego że nagle zobaczę coś czego nie da się wytłumaczyć i będzie to dotyczyć mojej rodziny, moich zwierzaków że coś im się stanie... wiem, że każdy w jakimś stopniu ma jakąś intuicje, przeczucie albo o kimś pomyśli i ta osoba nagle się do niego odzywa ale u mnie ostatnio tego jest bardzo dużo, moja pani psycholog mówi że ja sama to prowokuje żeby udowodnić sobie że tak jest i "uspokoić" moją nerwicę, ale wiele z tych rzeczy nie da się logicznie wytłumaczyć.