Hej. Niewiadomo co mi dolega ale przypisano mi na brak miesiączek antykoncepcję hormonalną na trzy miesiące. Przed zachorowaniem na cięższą anoreksję udało się wywołać miesiączkę poprzez luteinę. Od kiedy przyjmuję leki antypsychotyczne już się nie da. Czy od tej antykoncepcji się roztyje w tym czasie? Zaszkodzi mi? Mogą się u mnie pojawić prawdziwe objawy domniemanego PCOS które u mnie są nikłe niemalże żadne?
Czy możecie doradzić gdzie w Skawinie mogę się udać aby to skonsultować?
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Skawina ośrodek zdrowia
-
jamir
- Zarejestrowany Użytkownik
Piszesz o anoreksji. Zakładam, że póki nie odżywisz organizmu miesiączki nie wrócą. Witaminy, białko, tłuszcze. Każda kobieta musi mieć odpowiedni poziom tkani tłuszczowej, żeby być płodną. I to działa w dwie strony. Jak jest się otyłym układ hirmonalny też szwankuje. Potrzebujesz w ogóle antykoncepcji? Czy lekarz tak zapisał Ci z rozpędu? Zdrowa dieta, suplementacja witamin. Badania krwii jakie masz niedobory to moim zdaniem podstawa. Jeśli nie masz stwierdiznego PCOS to nie ma co na siłę się go doszukiwać. A i warto ograniczyć stres, bo to też źle wpływa na organizm. Skonsultuj się z tym ośrodkiem zdrowia; https://rcmskawina.pl/ Powinni Cię dalej pokierować.