Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Pytanko o "pikawę" ;)

Być może masz jakąś kwestię do poruszenia związaną z nerwicą i lękiem?
A nie wiesz w który powyższy dział dodać temat, bo choćby pasuje to do każdej nerwicy?
Zrób to w takim razie tutaj.
Dział ten zawiera różne tematy, sprawy, wydarzenia w życiu związane z nerwicą i lękiem.
Incuriosito89
Zarejestrowany Użytkownik

4 grudnia 2025, o 23:59

rozedrgany pisze:
12 listopada 2025, o 12:24
Cześć, nie będę zakładał nowego wątku, podepnę się tutaj jeśli mogę. Odkąd mam "inteligentny" zegarek, zauważyłem że mam bardzo często niski puls spoczynkowy. No i oczywiście moja głowa nerwicowca, lękowca, lekkiego paranoika już zaczęła sobie wkręcać że jest źle. Gdy siedzę albo leżę i czytam albo coś oglądam to mój puls to zazwyczaj 55 max 60. Podobny mam gdy siedzę w pracy przy kompie i leniwie klikam myszką. Mam problemy z kręgosłupem i pospinanymi mięśniami, od jakiegoś czasu robię codziennie ćwiczenia i pomagają mi. Miałem kiedyś epizod potwornego bólu szyi i fizjoterapeuta szybko się z tym uporał, ale zalecił pomierzyć przez jakiś czas ciśnienie. Tu mi się włączyła kolejna wkrętka i dość regularnie potrafię je mierzyć. I o dziwo ciśnienie mam bardzo dobre, ale ten niski puls... Ma mnie to niepokoić? Oczywiście w momentach gdy się nakręcę, mam atak paniki albo odreagowuje na stres puls leci w górę.
Jeśli nie czujesz jakiś skutków ubocznych , nie masz omdleń czy tego typu spraw to nie masz sie czym martwić a co do mierzenia ciśnienia to uwierz mi, wywal ciśnieniomierz albo każ komuś schować, ja też potrafiłem wpadać w takie stany ,ze mierzyłem ciśnienie co 20 minut, było lekko podwyższone, zdenerwowałem się " koło się zaczynało kręcić".
ODPOWIEDZ