Od czasu do czasu pojawia mi się kilkudniowa derealizacja. Gdy już się pojawi czuję się zdekoncentrowany a dokładniej czuję jakby moje myśli i ciało to 2 osobne rzeczy, nie odczuwam spójności. Logicznie wiem, że to niemożliwe, ale myśli odbieram jakby z boku
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Pytanko odnośnie DD
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witajcie!
Od czasu do czasu pojawia mi się kilkudniowa derealizacja. Gdy już się pojawi czuję się zdekoncentrowany a dokładniej czuję jakby moje myśli i ciało to 2 osobne rzeczy, nie odczuwam spójności. Logicznie wiem, że to niemożliwe, ale myśli odbieram jakby z boku
Dziwne uczucie i też ciężkie do opisania. Miał ktoś podobnie?
- HadeS!
No ja czuje nie spójność z bodzcami , dotyk , słuch itd ale wydaje mi sie że te wszystkie objawy sprowadzają sie do tego samego i każdy odbiera inny objaw inaczej 

''Ucz sie z wczoraj, żyj dla dzisiaj, miej wiarę w jutro"

-
Wiem doskonale, że to pod objaw derealizacji, ale bardziej podchodzi mi pod depersonalizacje. Oczywiście nie panikuje, bo wiem, że nerwa lubi płatać różne figle i nie robią one już na mnie wrażenia. Fakt, faktem to uczucie trochę głupie
- HadeS!
No ja mam takie rozkminy haha , ale wszystko to jedno i to samo , straszaki

-
- Odważny i aktywny forumowicz
Tak, nie dosyć, że egzystencjalnych pełno to jeszcze jakby z boku. Teraz u mnie z tym lepiej bo mniejsza wartość im już nadaję, ale wcześniej to podstawa mojego zaburzenia bez mała.Sayan86 pisze: ↑16 maja 2020, o 17:58Witajcie!
Od czasu do czasu pojawia mi się kilkudniowa derealizacja. Gdy już się pojawi czuję się zdekoncentrowany a dokładniej czuję jakby moje myśli i ciało to 2 osobne rzeczy, nie odczuwam spójności. Logicznie wiem, że to niemożliwe, ale myśli odbieram jakby z bokuDziwne uczucie i też ciężkie do opisania. Miał ktoś podobnie?

- HadeS!
ja już też nie nadaje wartości , trzymajmy sie szlaku i bedzie dobrzemrunban pisze: ↑16 maja 2020, o 23:41Tak, nie dosyć, że egzystencjalnych pełno to jeszcze jakby z boku. Teraz u mnie z tym lepiej bo mniejsza wartość im już nadaję, ale wcześniej to podstawa mojego zaburzenia bez mała.Sayan86 pisze: ↑16 maja 2020, o 17:58Witajcie!
Od czasu do czasu pojawia mi się kilkudniowa derealizacja. Gdy już się pojawi czuję się zdekoncentrowany a dokładniej czuję jakby moje myśli i ciało to 2 osobne rzeczy, nie odczuwam spójności. Logicznie wiem, że to niemożliwe, ale myśli odbieram jakby z bokuDziwne uczucie i też ciężkie do opisania. Miał ktoś podobnie?
![]()

-
Egzystencjalnych nie mam, jedynie takie dziwne uczucie myśli jakby z bokumrunban pisze: ↑16 maja 2020, o 23:41Tak, nie dosyć, że egzystencjalnych pełno to jeszcze jakby z boku. Teraz u mnie z tym lepiej bo mniejsza wartość im już nadaję, ale wcześniej to podstawa mojego zaburzenia bez mała.Sayan86 pisze: ↑16 maja 2020, o 17:58Witajcie!
![]()
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Nie musisz mieć, ale poczucie myśli z boku już tak.Sayan86 pisze: ↑17 maja 2020, o 12:48Egzystencjalnych nie mam, jedynie takie dziwne uczucie myśli jakby z bokumrunban pisze: ↑16 maja 2020, o 23:41Tak, nie dosyć, że egzystencjalnych pełno to jeszcze jakby z boku. Teraz u mnie z tym lepiej bo mniejsza wartość im już nadaję, ale wcześniej to podstawa mojego zaburzenia bez mała.Sayan86 pisze: ↑16 maja 2020, o 17:58Witajcie!
![]()
do tego zawsze w tym czasie dochodzi mrowienie głowy czasami aż po usta a czasami tylko czubka. Niby nieszkodliwe, ale wkurzające. Coś jakbyś leżał na ręce dłuższy czas i to jest to samo uczucie.