Aktualnie najlepsze działanie które pomaga mi w codziennym funkcjonowaniu to :
Pregabalina 3x75mg
Citabax 2x20mg
Sirdalud pół tabletki
Lorafen 1mg
Oraz oczywście co tygodniowa psychoterapia
Mam kilka pytań bo może ktoś ma podobną sytuację z czym jeszcze się nie spotkałem i może ktoś ma większe "doświadczenie" w radzeniu sobie z tego typu objawami.
1- Ostatnio zauważyłem, że w niektóre dni czuje się spuchnięty, czuje jakby woda mi się odkładała, wagi nie przybieram ale czuje się grubszy - teoretycznie może to być wina pregabaliny ale biore ją od prawie 3 lat i dopiero zauważyłem to jakieś 2-3miesiące temu - czy może być taka sytuacja, że skutek uboczny leku pojawił się dopiero teraz? Jak sobie z tym radzić ?
2- Mimo leczenia - nadal mam problem z utrzymaniem głowy ale tylko w niektórych sytuacjach, zazwyczaj są to sytuacje gdzie nie mam nad czymś kontroli np - jade autem jest okej jak prowadzę, ale jak siedzę jako pasażer jest już źle, boje się jechać autobusem czy tramwajem bo odczucie jest dokładnie takie samo, podobna sytuacja jest w np windzie, ostatnio wjeżdżałem i wręcz zmusiłem się ale do tego - na wieżę telewizyjną w berlinie - myślałem, że umre w windzie. Ma ktoś podobnie? Jak sobie radzić z takim czymś bo ciężko to nazwać, próbowałem odciąć się od tego np muzyka , książka itd chwilowo działaało ale tylko chwilowo.
W sumie te dwa pytania mam oraz mile widziane jakieś porady czy sugestie