Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Pytanie odnośnie objawów
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Dla mnie to się nie za bardzo różni od derealizacji. To po prostu chyba inna jej odsłona.
-
- Gość
Przez pierwszy miesiąc miałem podobnie jak piszesz, teraz mam tak że jest lepiej ale czuje się jakoś dziwnie i tak nie do końca normalnie, jakby to co się dzieje miało zaraz sie skonczyć, taki problem ze swiadomoscia
-
Nie dzieje sie nic złego, mam bądź mialam identycznie. W nerwicy jak to Wiktor pisał jesteśmy wyczuleni bardzo i od razu po przebudzeniu skanujemy ciało bądź otoczenie. Tez mialam takie przewidzenia, uczucie ze nie istnieje a do tego pareidolia. Myślalam ze wariuje ale to tylko nerwica.agusia1810 pisze: ↑24 marca 2019, o 23:26Dokładnie właśnie tez mam taki problem ze świadomością jakby mnie odcinało ale właśnie nie tak klasycznie jak kiedyś kiedy głosy innych brzmiały jak z oddali, moje ciało było jakby nie moje, nie poznawałam odbicia w lustrze, życie było jakby w filmie, inne oświetlenie jeszcze to nasilało np w marketach, odwoływałam od rzeczywistości kompletnie, miałam napady paniki do tego, a teraz nic z tych rzeczy głos słyszę normalnie i świat z zewnątrz
Jakby tez, teraz to bardziej takie uczucie w środku mnie jakby coś było nie tak. Mam tez wciąż przewidzenia np przez ułamek sekundy widzę np czlowieka a jak Jestem bliżej to już widzę ze było tylko drzewo czy coś innego, boje się ze coś się dzieje gorszego ze mną
-
- Odważny i aktywny forumowicz
To jest wyczulenie o czym zalękniona napisała post wcześniej. Miałem tak samo a nawet nadal mam ale już akurat bez depersonalizacji. Ale jestem wyczulony na swoje ciało znowu bo nerwica jeszcze ze mną walczy. i szuka i szuka ciągle czegoś.agusia1810 pisze: ↑24 marca 2019, o 23:26Dokładnie właśnie tez mam taki problem ze świadomością jakby mnie odcinało ale właśnie nie tak klasycznie jak kiedyś kiedy głosy innych brzmiały jak z oddali, moje ciało było jakby nie moje, nie poznawałam odbicia w lustrze, życie było jakby w filmie, inne oświetlenie jeszcze to nasilało np w marketach, odwoływałam od rzeczywistości kompletnie, miałam napady paniki do tego, a teraz nic z tych rzeczy głos słyszę normalnie i świat z zewnątrz
Jakby tez, teraz to bardziej takie uczucie w środku mnie jakby coś było nie tak. Mam tez wciąż przewidzenia np przez ułamek sekundy widzę np czlowieka a jak Jestem bliżej to już widzę ze było tylko drzewo czy coś innego, boje się ze coś się dzieje gorszego ze mną
Jeśli nie czytałaś tego tematu to przeczytaj mechanizm-kowy-charakterystyka-t5227.html oraz Divina efekt-desperacji-umys-t4139.html i też wpis Wiktora jeszcze ale nie ma go chyba na forum więc zobacz tu https://www.emocjobranie.pl/pierwszy-szocik/
Czytaj dużo i ucz się chłopaki naprawdę dobrze prawią. Ja z dd już się uporałem i dzięki temu no i Victorowi. Teraz nerwica jeszcze ale ona walczy mocno. Nie daje się jednak a przynajmniej próbuję i Ty też działaj.
-
Nerwiczka, klasyczka, dziewczyno. Klasyczka.agusia1810 pisze: ↑25 marca 2019, o 14:35Jezu dziękuje Wam, czyli pomimo braku napadów paniki jakie miałam kiedyś i pełnej derealizacji te objawy to na pewno nadal nerwiczka ?