Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Lęk przed schizofrenią i wyczulenie
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Wiem że tym tematem nie wywołam rewolucji w pytaniu ale no nie mogę wytrzymać.
Ja wszystko rozumiem że nerwica może powodować objawy somatyczne i różne takie. Ale czy może powodować dziwne piski, jakby szepty, jakby coś przelatywało obok mnie i to w ciągu dnia. Musze to zaraz sprawdzać czy na pewno to widziałem, słyszałem czy inni widzieli, słyszeli. Zaczynam myslec że to samo w sobie jest urojeniem że to sprawdzam. Czesto mam wrażenie że to powoduje nerwica i żadnego odgłosu nie było ale czy to w ogóle mozliwe? Chcę iść jutro do jakiegoś ośrodka żeby mnie dobrze zdiagnozowano bo chyba się nigdy nie uspokoję.

-
- Odważny i aktywny forumowicz
Normalne w tym strachumemorymember pisze: ↑13 lutego 2019, o 00:45Wiem że tym tematem nie wywołam rewolucji w pytaniu ale no nie mogę wytrzymać.Ja wszystko rozumiem że nerwica może powodować objawy somatyczne i różne takie. Ale czy może powodować dziwne piski, jakby szepty, jakby coś przelatywało obok mnie i to w ciągu dnia. Musze to zaraz sprawdzać czy na pewno to widziałem, słyszałem czy inni widzieli, słyszeli. Zaczynam myslec że to samo w sobie jest urojeniem że to sprawdzam. Czesto mam wrażenie że to powoduje nerwica i żadnego odgłosu nie było ale czy to w ogóle mozliwe?

- Solkan36
Ja myślę że to wina szatanamemorymember pisze: ↑13 lutego 2019, o 00:45Wiem że tym tematem nie wywołam rewolucji w pytaniu ale no nie mogę wytrzymać.Ja wszystko rozumiem że nerwica może powodować objawy somatyczne i różne takie. Ale czy może powodować dziwne piski, jakby szepty, jakby coś przelatywało obok mnie i to w ciągu dnia. Musze to zaraz sprawdzać czy na pewno to widziałem, słyszałem czy inni widzieli, słyszeli. Zaczynam myslec że to samo w sobie jest urojeniem że to sprawdzam. Czesto mam wrażenie że to powoduje nerwica i żadnego odgłosu nie było ale czy to w ogóle mozliwe?
Przy nerwicy jesteśmy strasznie wyczuleni i skupiamy się na określonych rzeczach a nasze zmysły wyczuwaja i są wrażliwe na wszystkie bodźce płynące czy to z zewnątrz czy z wewnątrz. Słyszymy i czujemy to na co byśmy nigdy nie zwrócili uwagi. U mnie w chwili lęku najmniejsze puknięcie np czajnika o kuchenkę słyszę w pokoju na drugim końcu mieszkania tak jak by ktoś mi pod uchem walił w dzwoń.
Face Your Fear And Live Your Dream 

-
Dzięki wam! Ale wyczulony jestem bo jak solkan wspomniałeś o tym szatanie to od razu goraco w głowe się zrobiło. Heheh ta nerwica jest dobra
ale takie sytuacje dużo uczą.

-
Temat u mnie mocno się naprostował. Ale też zaobserwowałem sam jak bardzo to śmiesznie działa. Mam rurę w łazience gdzie leci woda na górę. Do niedawna woda, która w niej leciała była dla mnie totalnym omamem i w ogóle nie zauważyłem że to wina wody w rurze. Jak temat trochę tak świadomie przetłumaczyłem to teraz od razu widzę, że ten szum jest od rury. A wtedy rozglądałem się po łazience jak dziki zwierz
Nerwica jest straszna i zabawna zarazem.

- Nerwowy
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
Wydaje mi się, że to norma. Ja w największym lęku, gdy zobaczyłem krzyż na ścianie pomyślałem sobie, że zacznę je malować po całej ścianie w domumemorymember pisze: ↑13 lutego 2019, o 00:45Wiem że tym tematem nie wywołam rewolucji w pytaniu ale no nie mogę wytrzymać.Ja wszystko rozumiem że nerwica może powodować objawy somatyczne i różne takie. Ale czy może powodować dziwne piski, jakby szepty, jakby coś przelatywało obok mnie i to w ciągu dnia. Musze to zaraz sprawdzać czy na pewno to widziałem, słyszałem czy inni widzieli, słyszeli. Zaczynam myslec że to samo w sobie jest urojeniem że to sprawdzam. Czesto mam wrażenie że to powoduje nerwica i żadnego odgłosu nie było ale czy to w ogóle mozliwe?

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
“Nie mogę się lękać. Strach zabija umysł. Strach jest małą śmiercią, która niesie ze sobą całkowite unicestwienie. Stawię mu czoło. Pozwolę, aby zalał mnie i przelał się przeze mnie, a kiedy odpłynie, obrócę oko swej jaźni i spojrzę na jego drogę. Tam, gdzie przeszedł strach, nie będzie już nic. Zostanę tylko ja.” Frank Herbert, Diuna
“Nie mogę się lękać. Strach zabija umysł. Strach jest małą śmiercią, która niesie ze sobą całkowite unicestwienie. Stawię mu czoło. Pozwolę, aby zalał mnie i przelał się przeze mnie, a kiedy odpłynie, obrócę oko swej jaźni i spojrzę na jego drogę. Tam, gdzie przeszedł strach, nie będzie już nic. Zostanę tylko ja.” Frank Herbert, Diuna
-
jakbyś miał schizofrenię to byś o tym nie wiedział, ludzie chorzy psychicznie mają taki odlot, że nie wiedzą że są chorzy. Ten ma tutaj niezły haj: https://www.youtube.com/watch?v=rf6fAP9oQsc - zobacz typa, czy on się zastanawia nad plamkami na ścianie, szmerami
?