Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Lęk przed schizą
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Wrocilem przed chwila z drugiej wizyty od psychiatry, no i doktor zapewnial mnie, ze nie mam choroby psychicznej, ale powiedzial to tak 'narazie nie masz choroby psychicznej' myslalem, ze zemdleje jak to uslyszalem. Mowil tez, ze mam derealizacje i tez mowil(jak powiedzialem ze jaralem ziolo) ze cpanie wywoluje choroby psychiczne. Moze nerwica to jest poczatek jakiejs schizy? Jeszcze moja mama mi powiedziala, ze jak bede tyle myslal o schizie, to jej dostane, wiec ja juz nie wiem, zwariowalem chyba
-
Dostalem tez nowy lek: cloranxen i na opakowaniu jest napisane, ze moze zaburzac sprawnosc psychoruchowa, a w dzialaniach niepozadanych jest psychoza, niewlasciwe zachowanie i omamy, wiec chyba podziekuje za ten lek. Na asertinie tez jezt napisane, ze rzadko moga wywolac zaburzenia psychotyczne, boje sie tego brac
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Weź, weź na jakiś czas, to benzol co prawda i można go brać dość krótko ale może trochę wróci ci trochę trzeźwego umysłu, żadnych psychoz nie dostaniesz, na każdym tego rodzaju leku w ulotce wpisywane jest wszystko.
-
Ale chyba jak jest tam tak napisane, to ktos musial dostac tych xaburzen od tego leku
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Leki mogą być zażywane przez różne osoby z różnymi problemami, również degustatorów
a ulotka to jest dla prokuratora żeby nie mógł się potem nikt żalić. Wpisywane jest tam wszystko co psychiczne. Znajdź na forum wpis mówiąc o tym że ktoś po tym dostał psychozy, nie znajdziesz bo to się nie dzieje.

-
No nie wiem juz sam, boje sie brac tego serio
-
No racja, ale nie dosc, ze ta ulotka, to jeszcze doktor mi powiedzial, ze "narazie" nie mam choroby psychicznej, wlasnie narazie. :/ plus te leki nie wywoluja tych objawow u kazdego, ale moge byc tym jednym
-
No wlasnie nie mam narazie, a mam 17 lat czyli moge dostac, ja nie umiem nic z tym robic, ani ryzkowac ani osmieszac, po prostu po tych slowach juz jestem nastawiony na to, ze jej dostane
- lubieplacki13
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Każdy może ją dostać. Tak jak każdy może jutro umrzeć schodząc po schodach. Psychiatra jako lekarz nie może brać odpowiedzialności za jego domysły, które miałyby na celu komfortować pacjenta (choć szkoda), ja gdy przyszedłem do dwóch psychiatrów z natrętami samobójczymi to obaj mi powiedzieli, że nie mogą mi powiedzieć, że nic sobie nie zrobię. "Ale wierzą, że nie". Skąd psychiatra miałby wiedzieć czy będziesz miał schizofrenię za ileś tam lat?siemaeniuxd pisze: ↑21 sierpnia 2020, o 11:56No wlasnie nie mam narazie, a mam 17 lat czyli moge dostac, ja nie umiem nic z tym robic, ani ryzkowac ani osmieszac, po prostu po tych slowach juz jestem nastawiony na to, ze jej dostane
/przerwa od forum
-
No wlasnie czyli moge ja miec za pare lat i to mnie przeraza. Jedni mi pisza, ze jak bralem dragi i wyszla mi nerwica to juz nie dostane schizy, a inni, ze i tak moge dostac
-
Jak ja mam porzucic niby ta kontrole, jak pewnie zwariuje jak to zrobie, bede gadal glupoty i strace krytycyzm
-
Jezu juz ten temat robi sie mega mdły....
Do ciebie nie dociera nic.
Kazdy może kiedys zachorowac na schizofrenie tak samo jak każdy moze dostac alzheimera na starość, każdy może dostać raka, a ty, wyjątkowy czlowieku, chciałbyś zapewnienia że nigdy schizofrwnii nie dostaniesz... to co ty jesteś jakimś kosmitą czy innym gatunkiem u którego szanse na tę chorobę są zerowe ? Czy jak ?
Czego ty kurna oczekujesz że dostaniesz zapewnienia ze ty nigdy psychicznie nie zachorujesz ? Inni ludzie zgodnie z prawami biologii mogą ale ty nie ??
Dobrze ci radzę zapisz się na terapię, zacznij czytac materiały forum, cokolwiek, zamiast w kółko biadolić jak małe dziecko że ty nie chcesz miec możliwości zachorowania na schize.
Albo jak eolisz to se całe życie oczekuj nadejścia schizofrenii i załóż klub/setkę schizofrenian. -.-
Do ciebie nie dociera nic.
Kazdy może kiedys zachorowac na schizofrenie tak samo jak każdy moze dostac alzheimera na starość, każdy może dostać raka, a ty, wyjątkowy czlowieku, chciałbyś zapewnienia że nigdy schizofrwnii nie dostaniesz... to co ty jesteś jakimś kosmitą czy innym gatunkiem u którego szanse na tę chorobę są zerowe ? Czy jak ?
Czego ty kurna oczekujesz że dostaniesz zapewnienia ze ty nigdy psychicznie nie zachorujesz ? Inni ludzie zgodnie z prawami biologii mogą ale ty nie ??
Dobrze ci radzę zapisz się na terapię, zacznij czytac materiały forum, cokolwiek, zamiast w kółko biadolić jak małe dziecko że ty nie chcesz miec możliwości zachorowania na schize.
Albo jak eolisz to se całe życie oczekuj nadejścia schizofrenii i załóż klub/setkę schizofrenian. -.-
-
No jakby nie patrzec to dzieciak nadal jestem, ale no dzieki moze to co napisales do mnie dotrze