Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Proszę o pomoc, trudna sytuacja
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Prosze o pomoc, bardzo ciezka sprawa!
Witam, zaburzenie mam z 8 rok, ale ostatnimi czasy byłem na dobrej ścieżce
było co raz lepiej i potrafilem to puscic, zeby nie miec atakow paniki
ani nie zwracac uwagi na objawy.
Ostatnio wpadlem na głupi pomysł zacząć używać " minoxidil " na porost wlosow
bo mam lekkie kompleksy z tego powodu, dzien pozniej dostalem jakby mgly przed oczami
jakbym patrzył w jeden punkt, w nocy koszmary i ataki paniki + napięcie i mysli depresyjne
odkleilo mnie jak na początku zaburzenia,
potem odpalilem forum ludzi co to biorą i mieli podobne akcje,
niektorzy sie pozbyli tego niektorzy nie, co mnie od razu nakreca i wybucham, jestem w kropce
czy nerwica sie połączyła z tym? czy mi aktywował jakkies obszary w mozgu?
jestem w kropce a nie wiem co robic, prosze o pomoc, bo to moj najciezszy okres
bo mam lekkie kompleksy z tego powodu, dzien pozniej dostalem jakby mgly przed oczami
jakbym patrzył w jeden punkt, w nocy koszmary i ataki paniki + napięcie i mysli depresyjne
niektorzy sie pozbyli tego niektorzy nie, co mnie od razu nakreca i wybucham, jestem w kropce
-
Nakręciłeś się, wrócił stary nerwicowy nawyk. Trzeba teraz uspokoic głowę. Jak się źle czujesz po tym specyfiku to nie bierz już tego i popracuj nad olaniem tego wszystkiego co głowa podsyła. Wątpię żeby specyfik na porost włosów coś aktywował, aktywowałeś stan zagrożenia sam, wystraszyłeś się bo gorzej się poczułeś.Patro1995 pisze: ↑26 lipca 2023, o 03:45Prosze o pomoc, bardzo ciezka sprawa!
-
Dużo osób na forum po tym specyfiku ma podobne stany na Reddit " minoxidil side effexts " więc może być jakimś zapalnikiem niestety, ale drugie tyle też robi nakręcanie się, nigdy więcej bo drugi dzień mija a ja tysiąc razy bardziej nasilona nerwica i nowe objawy w sumie nie wiem co robićZumba pisze: ↑26 lipca 2023, o 07:37Nakręciłeś się, wrócił stary nerwicowy nawyk. Trzeba teraz uspokoic głowę. Jak się źle czujesz po tym specyfiku to nie bierz już tego i popracuj nad olaniem tego wszystkiego co głowa podsyła. Wątpię żeby specyfik na porost włosów coś aktywował, aktywowałeś stan zagrożenia sam, wystraszyłeś się bo gorzej się poczułeś.Patro1995 pisze: ↑26 lipca 2023, o 03:45Prosze o pomoc, bardzo ciezka sprawa!
-
Ok, może tak być że jakoś ram działa osłabiając np układ nerwowy ALE minęły dwa dni więc teraz to już czysta nerwica. Rozumiem że po leku, po zażyciu czy parę godzin po mogłeś się źle poczuć ale teraz już nie ma opcji żeby lek na porost włosów wywoływał napady paniki. Teraz wywołujesz je już sam, nakrecajac sie. Idź na spacer, zmęcz die fizycznie a potem porządnie odeśpij, zrób relaksacje, zjedz dobrze, wycisz sie.Patro1995 pisze: ↑26 lipca 2023, o 08:12Dużo osób na forum po tym specyfiku ma podobne stany na Reddit " minoxidil side effexts " więc może być jakimś zapalnikiem niestety, ale drugie tyle też robi nakręcanie się, nigdy więcej bo drugi dzień mija a ja tysiąc razy bardziej nasilona nerwica i nowe objawy w sumie nie wiem co robićZumba pisze: ↑26 lipca 2023, o 07:37Nakręciłeś się, wrócił stary nerwicowy nawyk. Trzeba teraz uspokoic głowę. Jak się źle czujesz po tym specyfiku to nie bierz już tego i popracuj nad olaniem tego wszystkiego co głowa podsyła. Wątpię żeby specyfik na porost włosów coś aktywował, aktywowałeś stan zagrożenia sam, wystraszyłeś się bo gorzej się poczułeś.Patro1995 pisze: ↑26 lipca 2023, o 03:45Prosze o pomoc, bardzo ciezka sprawa!
-
Ja jak kiedyś się pomyliłam i wzięłam jedną tabletkę na tarczycę więcej, bo zapomniałam, że już brałam i przeczytałam ulotkę to miałam całą noc z głowy, bo przeczytałam coś tam o wystąpieniu ostrych stanów psychotycznych. XD Leżałam całą noc nasłuchując każdego szmeru, sprawdzając czy wzrok mi dobrze działa... Oczywiście nic się nie wydarzyło, ale zrobiłam wokół tego taką otoczkę, że zamiast spać to się męczyłam przez zaburzenie.
Każdy lek ma jakieś skutki uboczne. Nawet Escitalopram na początku może spowodować nasilenie objawów. Ale to nie wina leku, że znów się dałeś nabrać nerwicy. Tak jak ktoś wyżej napisał, to odstaw czytanie. I jak najszybciej wróć na dobrą drogę i nie daj się zaczepkom nerwicowym (których teraz na pewno będzie sporo
).
Każdy lek ma jakieś skutki uboczne. Nawet Escitalopram na początku może spowodować nasilenie objawów. Ale to nie wina leku, że znów się dałeś nabrać nerwicy. Tak jak ktoś wyżej napisał, to odstaw czytanie. I jak najszybciej wróć na dobrą drogę i nie daj się zaczepkom nerwicowym (których teraz na pewno będzie sporo

Podstawy na początek dla każdego nerwicowca:
Kanał na YT (Divovick 3 sezony):
https://youtube.com/channel/UCiWlDE21eDlcMr0wscWEGFA
Pomocne posty z forum:
spis-tre-autorami-t4728.html
Blog Katji:
www.czlowiekczujacy.pl
Książki:
"Pokonałem nerwicę" Grzegorz Szaffer
Blog po angielsku (z książka "Bez lęku i bez paniki"): www.anxietynomore.co.uk
Strona www Victora (są tam pomocne nagrania i wpisy): www.emocjobranie.pl
Kanał na YT (Divovick 3 sezony):
https://youtube.com/channel/UCiWlDE21eDlcMr0wscWEGFA
Pomocne posty z forum:
spis-tre-autorami-t4728.html
Blog Katji:
www.czlowiekczujacy.pl
Książki:
"Pokonałem nerwicę" Grzegorz Szaffer
Blog po angielsku (z książka "Bez lęku i bez paniki"): www.anxietynomore.co.uk
Strona www Victora (są tam pomocne nagrania i wpisy): www.emocjobranie.pl
-
Własnie patrz ilu ludzi doznaje po tym czyms takich rzeczy --- > https://www.reddit.com/r/MinoxidilSideEffects/ .Zumba pisze: ↑26 lipca 2023, o 08:24Ok, może tak być że jakoś ram działa osłabiając np układ nerwowy ALE minęły dwa dni więc teraz to już czysta nerwica. Rozumiem że po leku, po zażyciu czy parę godzin po mogłeś się źle poczuć ale teraz już nie ma opcji żeby lek na porost włosów wywoływał napady paniki. Teraz wywołujesz je już sam, nakrecajac sie. Idź na spacer, zmęcz die fizycznie a potem porządnie odeśpij, zrób relaksacje, zjedz dobrze, wycisz sie.Patro1995 pisze: ↑26 lipca 2023, o 08:12Dużo osób na forum po tym specyfiku ma podobne stany na Reddit " minoxidil side effexts " więc może być jakimś zapalnikiem niestety, ale drugie tyle też robi nakręcanie się, nigdy więcej bo drugi dzień mija a ja tysiąc razy bardziej nasilona nerwica i nowe objawy w sumie nie wiem co robićZumba pisze: ↑26 lipca 2023, o 07:37
Nakręciłeś się, wrócił stary nerwicowy nawyk. Trzeba teraz uspokoic głowę. Jak się źle czujesz po tym specyfiku to nie bierz już tego i popracuj nad olaniem tego wszystkiego co głowa podsyła. Wątpię żeby specyfik na porost włosów coś aktywował, aktywowałeś stan zagrożenia sam, wystraszyłeś się bo gorzej się poczułeś.
Przeróżne objawy mnie jakby cofneło w nerwicy do tyłu jak mi sie to wszystko zaczynalo, mam taka mgle mozgowa, jakbym przed oczami cos mial, zamkniecie w glowie
a niektorzy jeszcze pisza ze im to w ogole nie przechodzi, jestem spanikowany strasznie, nie wiem co zrobic, moze pol osob sie nakreca ?
-
Własnie patrz ilu ludzi doznaje po tym czyms takich rzeczy --- > https://www.reddit.com/r/MinoxidilSideEffects/ .zxz25 pisze: ↑26 lipca 2023, o 09:36Ja jak kiedyś się pomyliłam i wzięłam jedną tabletkę na tarczycę więcej, bo zapomniałam, że już brałam i przeczytałam ulotkę to miałam całą noc z głowy, bo przeczytałam coś tam o wystąpieniu ostrych stanów psychotycznych. XD Leżałam całą noc nasłuchując każdego szmeru, sprawdzając czy wzrok mi dobrze działa... Oczywiście nic się nie wydarzyło, ale zrobiłam wokół tego taką otoczkę, że zamiast spać to się męczyłam przez zaburzenie.
Każdy lek ma jakieś skutki uboczne. Nawet Escitalopram na początku może spowodować nasilenie objawów. Ale to nie wina leku, że znów się dałeś nabrać nerwicy. Tak jak ktoś wyżej napisał, to odstaw czytanie. I jak najszybciej wróć na dobrą drogę i nie daj się zaczepkom nerwicowym (których teraz na pewno będzie sporo).
Przeróżne objawy mnie jakby cofneło w nerwicy do tyłu jak mi sie to wszystko zaczynalo, mam taka mgle mozgowa, jakbym przed oczami cos mial, zamkniecie w glowie
a niektorzy jeszcze pisza ze im to w ogole nie przechodzi, jestem spanikowany strasznie, nie wiem co zrobic, moze pol osob sie nakreca ?
-
Rozumiem że ludzie mają różne objawy uboczne wskutek brania tego leku, tak jest ze wszystkimi lekami. Pytanie czy czytanie tego teraz i dokładanie sobie analiz pomaga Tobie w uspokojeniu się?Patro1995 pisze: ↑26 lipca 2023, o 12:24Własnie patrz ilu ludzi doznaje po tym czyms takich rzeczy --- > https://www.reddit.com/r/MinoxidilSideEffects/ .Zumba pisze: ↑26 lipca 2023, o 08:24Ok, może tak być że jakoś ram działa osłabiając np układ nerwowy ALE minęły dwa dni więc teraz to już czysta nerwica. Rozumiem że po leku, po zażyciu czy parę godzin po mogłeś się źle poczuć ale teraz już nie ma opcji żeby lek na porost włosów wywoływał napady paniki. Teraz wywołujesz je już sam, nakrecajac sie. Idź na spacer, zmęcz die fizycznie a potem porządnie odeśpij, zrób relaksacje, zjedz dobrze, wycisz sie.Patro1995 pisze: ↑26 lipca 2023, o 08:12
Dużo osób na forum po tym specyfiku ma podobne stany na Reddit " minoxidil side effexts " więc może być jakimś zapalnikiem niestety, ale drugie tyle też robi nakręcanie się, nigdy więcej bo drugi dzień mija a ja tysiąc razy bardziej nasilona nerwica i nowe objawy w sumie nie wiem co robić
-
Ja użyłem tylko raz 1 ml, po prostu nasiliło mi nerwicę kiedy już prawie ją miałem z głowy jakby powrót do początku mam myśli typu " czy mi to przejdzie czy jakiś neuroprzekaźnik uszkodziłem?" Jak myślisz? Może oni to mają na forum dłużej bo się nakręcają wszyscy? Staram się tego nie czytać ale też miec powód żeby mi to przeszło, takie zaćmienie i odklejka mega, jak uważasz? A najgorsze że to można normalnie w sklepie kupićZumba pisze: ↑26 lipca 2023, o 13:39Rozumiem że ludzie mają różne objawy uboczne wskutek brania tego leku, tak jest ze wszystkimi lekami. Pytanie czy czytanie tego teraz i dokładanie sobie analiz pomaga Tobie w uspokojeniu się?Patro1995 pisze: ↑26 lipca 2023, o 12:24Własnie patrz ilu ludzi doznaje po tym czyms takich rzeczy --- > https://www.reddit.com/r/MinoxidilSideEffects/ .Zumba pisze: ↑26 lipca 2023, o 08:24
Ok, może tak być że jakoś ram działa osłabiając np układ nerwowy ALE minęły dwa dni więc teraz to już czysta nerwica. Rozumiem że po leku, po zażyciu czy parę godzin po mogłeś się źle poczuć ale teraz już nie ma opcji żeby lek na porost włosów wywoływał napady paniki. Teraz wywołujesz je już sam, nakrecajac sie. Idź na spacer, zmęcz die fizycznie a potem porządnie odeśpij, zrób relaksacje, zjedz dobrze, wycisz sie.
-
- Nowy Użytkownik
Moim i chyba nie tylko moim zdaniem to co przede wszystkim „nakręca” Ci nerwicę to to że nadal o tym czytasz i rozkminiasz. Gdyby ten produkt był bardzo niebezpieczny dla ludzkiego zdrowia NIE ZOSTAŁBY DOPUSZCZONY do sprzedaży!!! Dlatego spróbuj się od tego odciąć i nie skupiać na objawach - misja dla Ciebie to odpalić sobie Odburzanie według Divovica od sezonu 1 odcinka 1
Trzymam za Ciebie kciuki, pozdro!

-
Patro1995, nawet po Twoich wpisach widać, że mega się nakręciłeś. I uwierz, że każdy z nas tutaj jest w stanie w 100% to zrozumieć, bo nie uwierzę, że jest tutaj ktoś kto tak nie miał. Nakręcanie to podstawa podtrzymywania zaburzenia. Generalnie nie ma takiej opcji, aby po takim leku nagle ktoś stał się kaleką i już nie funkcjonował później normalnie.
Dla podania przykładu dam Ci moje nakrętki - kiedyś sam się "lubiłem" nakręcać np. czytając o jakiś pocovid'owych objawach, bo akurat COVID zbiegł się też z początkiem mojego zaburzenia. Bo przecież to musi być już to i na 100% to jest jakieś powikładnie
Też czytałem wtedy na forach innych wpisy ludzi gdzie każdy był przekonany, że "objawy" są po covidzie właśnie - np. drżenie mięśni, jakieś uciski za oczami, światłowstręt itd. Potem też dokopałem się do innego forum gdzie ludzie opisywali identyczne objawy ale w 2010 roku. Wtedy wszyscy narzekali na kryzys w 2008 roku. Widzisz korelacje pomiędzy dużą ilością stresu posranych sytuacji na świecie, które mogą prowadzić do przemęczenia układu nerwowego? No właśnie 
Dokładnie to samo znajdziesz na forach o boreliozie czy innych chorobach. Bardzo łatwo nam się nakręcić w aktywnym mechanizmie lękowym i to że się nakręciłeś jest "normalne". W sensie o wiele łatwiej jest nam się nakręcić niż innym, bez zaburzenia. Potraktuj to po prostu jako kolejny challenge. Zobaczysz, że za jakiś czas jak Ci miną te objawy to będziesz doświadczony o kolejny element - następnym razem się już tak łatwo czymś takim nie nakręcisz i szybciej zracjonalizujesz głupie myśli które będzie podsuwał Ci mózg. Ja miałem identycznie u siebie.
Głowa do góry, ale nie czytaj już tych for, jak najszybciej się odetnij od czytania, bo to podtrzymuję tylko Twoje myśli. Trzymam kciuki stary żebyś jak najszybciej zauważył poprawę!
Dla podania przykładu dam Ci moje nakrętki - kiedyś sam się "lubiłem" nakręcać np. czytając o jakiś pocovid'owych objawach, bo akurat COVID zbiegł się też z początkiem mojego zaburzenia. Bo przecież to musi być już to i na 100% to jest jakieś powikładnie

Dokładnie to samo znajdziesz na forach o boreliozie czy innych chorobach. Bardzo łatwo nam się nakręcić w aktywnym mechanizmie lękowym i to że się nakręciłeś jest "normalne". W sensie o wiele łatwiej jest nam się nakręcić niż innym, bez zaburzenia. Potraktuj to po prostu jako kolejny challenge. Zobaczysz, że za jakiś czas jak Ci miną te objawy to będziesz doświadczony o kolejny element - następnym razem się już tak łatwo czymś takim nie nakręcisz i szybciej zracjonalizujesz głupie myśli które będzie podsuwał Ci mózg. Ja miałem identycznie u siebie.
Głowa do góry, ale nie czytaj już tych for, jak najszybciej się odetnij od czytania, bo to podtrzymuję tylko Twoje myśli. Trzymam kciuki stary żebyś jak najszybciej zauważył poprawę!

-
Nie jest tak łatwo rozpierdzielic coś w mózgu, tak myślę. Jestem wręcz przekonana że to już dawno nie działa w Twoim organizmie po tym jednorazowym zażyciu. Wkreciles się tak samo jak ludzie, którzy się wkręcili po wypiciu alkoholu albo zapaleniu trawy. Zapalili raz a napady paniki maja rok po tym, jak to zrozumieja to sie uspokaja i wszystko wraca do normy i to jest dowod ze to wkreta a nie uszkodzenie mozgu. Przyjęcie czegoś zbiegło się z napadem paniki, przeciążeniem układu nerwowego mozg szukal przyczyny i znalazl sobie ze to na bank od tego leku. Nakrecasz to czytając o tym. Może spróbujmy tak, napisz co Ci jest konkretnie?Patro1995 pisze: ↑26 lipca 2023, o 14:57Ja użyłem tylko raz 1 ml, po prostu nasiliło mi nerwicę kiedy już prawie ją miałem z głowy jakby powrót do początku mam myśli typu " czy mi to przejdzie czy jakiś neuroprzekaźnik uszkodziłem?" Jak myślisz? Może oni to mają na forum dłużej bo się nakręcają wszyscy? Staram się tego nie czytać ale też miec powód żeby mi to przeszło, takie zaćmienie i odklejka mega, jak uważasz? A najgorsze że to można normalnie w sklepie kupićZumba pisze: ↑26 lipca 2023, o 13:39Rozumiem że ludzie mają różne objawy uboczne wskutek brania tego leku, tak jest ze wszystkimi lekami. Pytanie czy czytanie tego teraz i dokładanie sobie analiz pomaga Tobie w uspokojeniu się?Patro1995 pisze: ↑26 lipca 2023, o 12:24
Własnie patrz ilu ludzi doznaje po tym czyms takich rzeczy --- > https://www.reddit.com/r/MinoxidilSideEffects/ .
-
Może miało jakiś wpływ na neuroprzekaźniki, w nocy atak paniki a ostatnio miałem z pięć lat temu, napięcie, widzenie jakby za mgłą, depresyjny stan taki a jestem drugi dzień po tym dałem 1 ml na głowę kiedyś używałem ale nic mi nie było, ale też szybko rezygnowałem więc to musi wpływać na jakieś hormony, a całe zaburzenie zaczęło mi sie 8 lat temu od narkotyków i kompleksówZumba pisze: ↑26 lipca 2023, o 15:45Nie jest tak łatwo rozpierdzielic coś w mózgu, tak myślę. Jestem wręcz przekonana że to już dawno nie działa w Twoim organizmie po tym jednorazowym zażyciu. Wkreciles się tak samo jak ludzie, którzy się wkręcili po wypiciu alkoholu albo zapaleniu trawy. Zapalili raz a napady paniki maja rok po tym, jak to zrozumieja to sie uspokaja i wszystko wraca do normy i to jest dowod ze to wkreta a nie uszkodzenie mozgu. Przyjęcie czegoś zbiegło się z napadem paniki, przeciążeniem układu nerwowego mozg szukal przyczyny i znalazl sobie ze to na bank od tego leku. Nakrecasz to czytając o tym. Może spróbujmy tak, napisz co Ci jest konkretnie?Patro1995 pisze: ↑26 lipca 2023, o 14:57Ja użyłem tylko raz 1 ml, po prostu nasiliło mi nerwicę kiedy już prawie ją miałem z głowy jakby powrót do początku mam myśli typu " czy mi to przejdzie czy jakiś neuroprzekaźnik uszkodziłem?" Jak myślisz? Może oni to mają na forum dłużej bo się nakręcają wszyscy? Staram się tego nie czytać ale też miec powód żeby mi to przeszło, takie zaćmienie i odklejka mega, jak uważasz? A najgorsze że to można normalnie w sklepie kupić
-
Nobi zobacz jaki schemat dla podświadomości tutaj znowu kompleksy, znowu jakąś substancja...mozg połączył z nawykiem sprzed lat, walnelo napadem paniki a resztę Nakręciłeś przestraszony już sam. Moje napady paniki zaczęły się od wstrząsu anafilaktycznego po podaniu leku dozylnie. Za każdym razem kiedy mam jakiś zastrzyk, kroplówkę itd mam jazdę i miałam nawet w okresie kiedy brałam leki i nie miałam napadów paniki. Wiem że wydaje się że łatwo mówić ale my tu wszyscy, z różnych przyczyn dotykamy piekiełka w które wpadłeś teraz. Umiałeś się z tego wygrzebać raz, wygrzebiesz się też teraz. Żeby skrócić czas cierpienia nie czytaj już o tym, przyjmij ten stres i wyjdź na spacer, siłownię, odreaguj i odpocznij potem. Poczujesz chociaż teoche ulgi.Patro1995 pisze: ↑26 lipca 2023, o 16:37Może miało jakiś wpływ na neuroprzekaźniki, w nocy atak paniki a ostatnio miałem z pięć lat temu, napięcie, widzenie jakby za mgłą, depresyjny stan taki a jestem drugi dzień po tym dałem 1 ml na głowę kiedyś używałem ale nic mi nie było, ale też szybko rezygnowałem więc to musi wpływać na jakieś hormony, a całe zaburzenie zaczęło mi sie 8 lat temu od narkotyków i kompleksówZumba pisze: ↑26 lipca 2023, o 15:45Nie jest tak łatwo rozpierdzielic coś w mózgu, tak myślę. Jestem wręcz przekonana że to już dawno nie działa w Twoim organizmie po tym jednorazowym zażyciu. Wkreciles się tak samo jak ludzie, którzy się wkręcili po wypiciu alkoholu albo zapaleniu trawy. Zapalili raz a napady paniki maja rok po tym, jak to zrozumieja to sie uspokaja i wszystko wraca do normy i to jest dowod ze to wkreta a nie uszkodzenie mozgu. Przyjęcie czegoś zbiegło się z napadem paniki, przeciążeniem układu nerwowego mozg szukal przyczyny i znalazl sobie ze to na bank od tego leku. Nakrecasz to czytając o tym. Może spróbujmy tak, napisz co Ci jest konkretnie?Patro1995 pisze: ↑26 lipca 2023, o 14:57
Ja użyłem tylko raz 1 ml, po prostu nasiliło mi nerwicę kiedy już prawie ją miałem z głowy jakby powrót do początku mam myśli typu " czy mi to przejdzie czy jakiś neuroprzekaźnik uszkodziłem?" Jak myślisz? Może oni to mają na forum dłużej bo się nakręcają wszyscy? Staram się tego nie czytać ale też miec powód żeby mi to przeszło, takie zaćmienie i odklejka mega, jak uważasz? A najgorsze że to można normalnie w sklepie kupić