Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Problemy z mięśniami? any one?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
condor
Zarejestrowany Użytkownik

17 lutego 2015, o 00:03

ja tak teraz mam z tabletkami i slina odkad mam derealizacje. wiec to chyba jest od napiecia ludzie a raczej na pewno
Awatar użytkownika
Miesinia
Odburzony i pomocny użytkownik

17 lutego 2015, o 00:05

Kurde,normalnie jaja,mój ostatni objaw! Długo mnie juz trzyma, a ja myślałam ze to mój lek przed zaksztuszeniem. A nie masz oprócz tego rewolucji z produkcja śliny? Albo z samym mechanizmem przelkniecia?
To jest wszystko bujda!
mmonikaa

17 lutego 2015, o 10:27

To znaczy z produkcja sliny nie mialam, jedynie nawet sliny nie moglam lykac. A co do mechanizmu przelykania to bylo to tak ze gardlo jakby blokowalo sie i nie wiedzialo jak przelknac :) jakkolwiek to brzmi to tak wlasnie bylo :D
Mialam to codziennie przez jakies 5 miesiecy az coraz mniej uwagi poswiecalam temu i jak ogolnie zaczelo robic sie lepiej to to tez przeszlo, czasem mnie zlapie jak mam "nerwowy" dzien.
Awatar użytkownika
Miesinia

19 lutego 2015, o 20:27

A z piciem jak wyglądała sprawa? Ciężko tez sie wam pilo? Ksztusiliscie sie albo mieliście taki lek? Jakie myśli towarzyszyły wam przy tym ojawie? Ja juz nie pamiętam jak to jest wypić coś duszkiem :( czasem tak bardzo chce mi sie pić a mogę pić tylko małymi lyczkami i to w spokoju. Zajmuje mi to bardzo duzo czasu. Ciągle tylko lipie sie na ludzi jak jedzą ze smakiem,polykaja,piją sobie co chcą, masakra :)
To jest wszystko bujda!
mmonikaa

20 lutego 2015, o 10:50

Ja nie moglam pic inaczej niz mini lyczkami a i to jeszcze mi czasem nie przelatywalo :) ja mialam mysli przy tym ze sie udusze lub zakrztusze czyli takie typowe dosc nerwicowe mysli. najgorsze bylo jak pilam i nagle gardlo zapominalo przelykac :) i wtedy wykonywalam jakies wygibasy byle tylko przelknac :D
Awatar użytkownika
Miesinia

21 lutego 2015, o 15:24

Moje gardło cały czas niewie jak przelykac :D póki co przerzucilami na kubusie. Czyli co,narazie nie szarpać sie z tym,pogodzić i czekać aż puści :)? Jak ze wszystkim;)? Czy tez nie odczuwalas " smaków" na jedzenie i picie?
To jest wszystko bujda!
Awatar użytkownika
świstakejro

2 marca 2015, o 11:36

Też tak miałam, mnie np drętwiał język że nie mogłam momentami mówić , jakby go nie było, rozmaiałam przez telefon i wydawało mi się że bełkoczę, drętwiały mi też ręce , czasami nogi jak szłam i wydawało mi się że zaraz upadnę. Z przełykaniem akurat nie miałam problemów ale jakbym się wkręciła to też bym pewnie miała :)
Drętwienia są bardzo częste przy nerwicach. Ja sobie zaczęłam wkręcać że może mam stwardnienie rozsiane :)
Musisz pozwolić sobie umrzeć żebyś mógł dalej żyć
ODPOWIEDZ