Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Problemy z koncentracją i z myśleniem
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witam mam problemik tego typu ze juz zaakceptuje nerwice wraca mi to spowrotem napoczątku jako smutek obniżenie natroju potem zaczyna sie burza mózgów natrętne myśli ze sobie nieradze itd z wyjazdem za granice zebym niejechał ze mnie weźmie mocniej ale h.. niech bierze;)tylko jest problem tego typu ze jak odzyskac koncentracje wtedy zeby skupic sie na czyms nawet niemoge sobie przypomniec nagran z forum wtedy sobie je puszczam i sie uspokajam i ok;) naprawde pomagają dzieki za te pigułki hmmm mam pytanie tez odnosnie leków doraźnych np jak juz jest jazda na maxa z natrętami i somatyką czy wziąść tabletke to dobry pomysł np hydroksyzyne???jak odzyskac koncentracje i pozbyc sie stanów pustki że niewie sie co ma sie robic i robi sie to w panice i nerwami...???
-
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
Tak dlugo, jak sa stany lekowe, tak dlugo koncentracja rowna sie "0". Nalezy obnizyc poziom lęków, by przywrocic prawidlowa koncentracje. Polecam wiesiolka oraz kwasy Omega 3 w ilosci 1000 mg dziennie, ktore regularnie brane przez dluzszy czas, pomoga tobie uzyskac koncentracje.mateo384 pisze:Witam mam problemik tego typu ze juz zaakceptuje nerwice wraca Normalka, wraca i bedzie wracac, az ktoregos dnia nie wroci mi to spowrotem napoczątku jako smutek obniżenie natroju Normalka, smucisz sie, ze wrocila nerwica i czujesz sie bezsilny, nie akceptujac nawrotow potem zaczyna sie burza mózgów natrętne myśli ze sobie nieradze itd z wyjazdem za granice zebym niejechał ze mnie weźmie mocniej ale h.. niech bierze;) jedz za granice, nie sluchaj nierealnych podpowiedzi tylko jest problem tego typu ze jak odzyskac koncentracje wtedy zeby skupic sie na czyms nawet niemoge sobie przypomniec nagran z forum wtedy sobie je puszczam i sie uspokajam i ok;) naprawde pomagają dzieki za te pigułki hmmm mam pytanie tez odnosnie leków doraźnych np jak juz jest jazda na maxa z natrętami i somatyką czy wziąść tabletke to dobry pomysł np hydroksyzyne??? Tak, hydroksyzyna nie uzaleznia, powoduje ochote na sen jak odzyskac koncentracje i pozbyc sie stanów pustki poprzez relaks: sport, masaze, medytacja, joga, hipnoza, autohipnoza i inne, oddechy i inne że niewie sie co ma sie robic i robi sie to w panice i nerwami...???
Czekasz aż poczujesz się lepiej by zacząć żyć, zacznij żyć, by poczuć się lepiej (Ciasteczko)
-
- Zarejestrowany Użytkownik
W przypadku pojawienia się stanów pustki i ogólnego niepokoju powinieneś w pierwszej kolejności wziąć kilka głębokich oddechów, próbując rozluźnić ciało. Jeżeli to nie pomaga, to warto spróbować zastanowić się, czy to, z czym się zmagasz faktycznie stanowi tak wielki problem, czy może trochę go wyolbrzymiasz. Subiektywnie spróbowałbym zaparzyć sobie melisę i na spokojnie rozważyć mój problem. Oczywiście to tylko moje własne odczucia i przemyślenia. Co do hydroksyzyny nie posiadam wiedzy medycznej, więc trudno mi o wypowiedź. Mam nadzieję, że czujesz się już lepiej. Tego Tobie życzę i pozdrawiam !