Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Praca w nerwicy
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witam
, mam pytanie, pewnie niektórym się wyda głupie, ale chce rozwiać wątpliwości. Otóż największe objawy nerwica daje mi kiedy się chce zrelaksować tj. obejrzeć jakiś film, serial, poleżeć, kiedy po prostu jestem poniekąd sam ze swoimi myślami. Teraz miałem kilka dni wolnego, więc starałem oswajać się z tym lękiem, ale jutro znowu idę do pracy, gdzie czuję się dużo lepiej, objawy są mniejsze. Czy właśnie taki czas kiedy czuje się lepiej (praca, wyjścia ze znajomymi) przybliża mnie do odburzenia, bo wtedy nie mam jakby konfrontacji z lękiem, nie uczę się jak go akceptować, ignorować itd. Czy powinienem jakby dążyć do takich momentów gdzie czuje się lepiej, unikać właśnie tych sytuacji gdzie objawy dają mi w kość?