Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

POZYTYWNIE! Czy znacie osoby, które wyleczyły się z nerwicy całkowicie?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
eyeswithoutaface
Moderator

27 kwietnia 2018, o 16:49

Moja mama :) Odburzyla się koło trzydziestki, do tej pory bez nawrotow :)
"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
Awatar użytkownika
RozaZeWzgorza
Zarejestrowany Użytkownik

28 kwietnia 2018, o 19:32

Moj ziomek majac ok, 21 lat zaczal miec napady paniki. Uszkodzenia na poziomie neuroalnym po stymulantach nie pomagaly... Po jakims czasie zaczal brac leki, pozniej chodzic na terapie, po czym zdecydowal, ze sam bedzie sobie z tym radzil, bez pomocy farmakologii czy specjalisty. Bylo mu ciezko, duzo medytowal. Napady mial nawet w domu, ale po ok. roku zmiana byla juz bardzo widoczna. Obecnie jest osoba spelniajaca sie w zyciu i robiaca to, co kocha ;) Chociaz nadal unika ciasnych pomieszczen :D :D :D
0 mg farmakologii
Awatar użytkownika
jagaaga
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

1 maja 2018, o 13:29

No co Wy, to wszystko?:D
Zapodawać historie odburzeńców! ;p
Potrzeba CZASU. Tyle czasu- ile POTRZEBA
Awatar użytkownika
Heimdall
Odważny i aktywny forumowicz

2 maja 2018, o 19:09

Tak, znam-Victor i Divin xD
Awatar użytkownika
zrk

2 maja 2018, o 20:49

Chyba najbardziej znaną osobą która walczy i wygrywa z zaburzeniem jest Justyna Kowalczyk,
DESIDERATA
Krocz spokojnie wśród zgiełku i pośpiechu,
Bądź sobą, a zwłaszcza nie zwalczaj uczuć. Przyjmuj pogodnie to co lata niosą, rozwijaj siłę ducha by w nagłym nieszczęściu mogła być tarczą dla ciebie. Lecz nie dręcz się tworami wyobraźni. Wiele obaw rodzi się ze znużenia i samotności.
Jesteś dzieckiem wszechświata, nie mniej niż gwiazdy i drzewa, masz prawo być tutaj i czy jest to dla ciebie jasne czy nie, nie wątp, że wszechświat jest taki jaki być powinien. Ten świat jest piękny. Bądź uważny, staraj się być szczęśliwy.

Autor oryginału: Max Ehrmann
Każdego dnia bądź jak ŻUK ......... ciesz się z byle gówna :hehe:
Awatar użytkownika
Nipo
Dyżurny na forum Odważny VIP

2 maja 2018, o 21:06

zrk pisze:
2 maja 2018, o 20:49
Chyba najbardziej znaną osobą która walczy i wygrywa z zaburzeniem jest Justyna Kowalczyk,
Ale z tego co wiem to Justyna Kowalczyk miała depresje z która dała radę a nie nerwice może się mylę.
Awatar użytkownika
zrk

2 maja 2018, o 21:09

tak to nazywają w mediach ale czytałem z nią wywiad to mówiła o napadach paniki i problemach ze snem, a jeśli nawet to wyjście z depresji to też sukces
DESIDERATA
Bądź sobą, a zwłaszcza nie zwalczaj uczuć. Przyjmuj pogodnie to co lata niosą, rozwijaj siłę ducha by w nagłym nieszczęściu mogła być tarczą dla ciebie. Lecz nie dręcz się tworami wyobraźni. Wiele obaw rodzi się ze znużenia i samotności.
Jesteś dzieckiem wszechświata, nie mniej niż gwiazdy i drzewa, masz prawo być tutaj i czy jest to dla ciebie jasne czy nie, nie wątp, że wszechświat jest taki jaki być powinien. Ten świat jest piękny. Bądź uważny, staraj się być szczęśliwy.

Awatar użytkownika
Nipo

2 maja 2018, o 21:11

zrk pisze:
2 maja 2018, o 21:09
tak to nazywają w mediach ale czytałem z nią wywiad to mówiła o napadach paniki i problemach ze snem, a jeśli nawet to wyjście z depresji to też sukces
Mozliwe mozliwe :) a z napadów paniki i z problemami ze snem sobie poradziła ?
Awatar użytkownika
zrk

2 maja 2018, o 21:13

wróciła do sportu więc chyba tak
DESIDERATA

Iwona29

2 maja 2018, o 21:21

Mój tata miał nerwe 20 lat ale powiem Wam że radził sobie z nią świetnie z tego co mi opowiadał... Tata mnie bardzo motywuje😊wiem że jak On dał radę to i ja sobie jakoś poradzę.

Moja koleżanka też wyszła z tego.Urodzila niedawno córeczkę i ma się dobrze.

My też damy radę także kochani do roboty :friend:
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz😉
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"🙂
Awatar użytkownika
eiviss1204
Odburzony Wolontariusz Forum

2 maja 2018, o 21:54

Duzo osob w mediach mialo badz ma nerwice. Np ostatnio Kulesza ( bardzo lubie tę aktorkę ) mowila ze ma nerwice.
Mysle ze sporo osob boryka się z takowymi problemami i daja rade normalnie funkcjonować ;)
Szukasz dobrych naturalnych kosmetyków? Lub masz jakiś problem skórny?
A może potrzebujesz kremu z magnezem, na zmęczoną skórę i zarazem duszę?

Obrazek Daj sobie prawo do relaksu i bycia coraz piękniejszą!
Pozwól sobie doradzić i zgłoś się do mnie :)
Iwona29

3 maja 2018, o 07:52

eiviss1204 pisze:
Duzo osob w mediach mialo badz ma nerwice. Np ostatnio Kulesza ( bardzo lubie tę aktorkę ) mowila ze ma nerwice.
Mysle ze sporo osob boryka się z takowymi problemami i daja rade normalnie funkcjonować ;)
Monia bo da się jeśli nie będziemy sobie wmawiać,że nie.
Musimy iść do przodu mijając po drodze te gorsze momenty.
Mówimy że nie damy rady,że to za dużo dla nas i chcemy upaść zatapiając się w niemocy i bólu.

A rzeczywistość jest całkiem inna....mamy w sobie tyle siły że nie jeden bez zaburzenia by odpuścił.
Dobre podejście i nastawienie to podstawa.Akceptujmy i do przodu.
Ja wierzę że dam radę bo nie 1szy rok w tym jestem i żyje.

:friend:
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz😉
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"🙂
Awatar użytkownika
eiviss1204

3 maja 2018, o 11:14

Iwona29 pisze:
3 maja 2018, o 07:52
eiviss1204 pisze:
Monia bo da się jeśli nie będziemy sobie wmawiać,że nie.
Musimy iść do przodu mijając po drodze te gorsze momenty.
Mówimy że nie damy rady,że to za dużo dla nas i chcemy upaść zatapiając się w niemocy i bólu.

A rzeczywistość jest całkiem inna....mamy w sobie tyle siły że nie jeden bez zaburzenia by odpuścił.
Dobre podejście i nastawienie to podstawa.Akceptujmy i do przodu.
Ja wierzę że dam radę bo nie 1szy rok w tym jestem i żyje.

:friend:
Misia ja wam nie dam sobie wmawiac ze się nie da, bo ja samam mam to za Sobą ;).
Po to nadal tu jestem zeby pomoc innym tak jak.i mi inni pomogli :)
Poza tym przez tak ciężkie przeżycia mozna przywiazac się do tego.miejsca
Buziali Iwcia <3
Szukasz dobrych naturalnych kosmetyków? Lub masz jakiś problem skórny?
A może potrzebujesz kremu z magnezem, na zmęczoną skórę i zarazem duszę?

Obrazek Daj sobie prawo do relaksu i bycia coraz piękniejszą!
Pozwól sobie doradzić i zgłoś się do mnie :)
Wojciech

3 maja 2018, o 11:49

Aktorzy to akurat trochę mylą nerwice z nerwowościa i stresem jakie powoduje ich praca, znam trochę ludzi z tego środowiska, to oni strasznie szybko leca po leki, kiedy tak naprawdę maja po prostu słabszy dzień życiowo :p
Jest parę osób co medialnie twierdza ze mieli depresję, podczas gdy tak naprawdę nie bardzo tak było :D
Po prostu sa często mocno zapatrzeni w siebie.

A co do moich doświadczeń to u mnie z otoczenia sporo ludzi ma nerwice za soba, mój wujek bardzo się męczył latami. Potem w miarę rozwoju książek itp udalo mu sięz wychodził z domu, minęły mu natrectwa.

Mój bliski kumpel poznany na tym forum, mial jazdy o wiele gorsze niz ja, dzis mija 5 lat od kiedy nie ma po tym śladu.
Dawna dziewczyna miala ciagle nawracajace depresję, poprzez zmianę patrzenia na zycie i siebie nie pojawia się jej nic.

Q obecnej pracy chlopak ma nn, od roku stara się przezwyciężyć obawy i kiedyś nie mógł prawie nic spokojnie robić, bo musial dotykać, macac itd a dziś jest o wiele z nim lepiej.
Nawet towarzysko.
Zmiany sa możliwe i to nawet w trudnych przypadkach
Nerwicowiec - Ten typ tak ma.
http://www.imtech.com.pl
Awatar użytkownika
Megi.88

3 maja 2018, o 21:50

https://youtu.be/m3WpO-adT5Q

Cierpiała na depresję i – jak sama mówi – nie chciała być na tym świecie. Dzięki kochającym rodzicom Anna Clendening zawalczyła o siebie. Nie tylko wyszła z domu, ale zdecydowała się wziąć udział w amerykańskiej edycji programu „Mam Talent” bardzo pozytywny filmik polecam dziś nagrywa piosenki i spełnia swoje marzehia
" I don't feel the way I used to
The sky is grey much more than it is blue
But I know one day I'll get through
And I'll take my place again
So I will try 
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
There is no one for me to blame
'Cause I know the only thing in my way