Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Coś z pogranicza koszmaru sennego a napadu paniki

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
SCF
Zarejestrowany Użytkownik

13 czerwca 2020, o 21:55

Dziś w nocy doświadczyłem ciekawego zjawiska. Otóż jakos w czasie przebudzania doznalem silnego i bardzo krótkiego napadu lęku którego obraz jest identyczny jak w koszmarze sennym jednak daje wrażenie ze ten lęk pojawia się w momencie przebudzenia no i po calkowitym rozbudzeniu mija całkowicie.
W sumie to pojawiło mi się to dziś kilka razy.
Pierwszy raz to mialem wrażenie że to juz po przebudzeniu doznalem mega silnego napadu lęku doprowadzajacego do jeczenie ze strachu już po przebudzeniu jednak wydaje mi się że moglem dalej śnić a to moglo być coś podobnego do paraliżu sennego.
Kolejne razy lęk pojawiał się jeszcze w czasie snu (chociaż nie snilo mi się nic strasznego) i bardzo szybko narastał budząc. Przy tym lęku słyszałem dzwonienie w uszach za każdym razem. Ciekawa rzecz. Mieliście podobne przeżycia ? Xd
Awatar użytkownika
1987
Odważny i aktywny forumowicz

14 czerwca 2020, o 22:32

Tak mnóstwo razy. Zaraz po przebudzeniu gorzej. Po pełnym przebudzeniu przychodziło wyciszenie. Będziesz żył.
ODPOWIEDZ