Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Pierwsze w życiu ataki lękowe

Tutaj możesz się przedstawić, napisać coś o sobie.
ODPOWIEDZ
jepson
Nowy Użytkownik

23 października 2025, o 12:59

Cześć wszystkim,

Pierwszy raz w życiu doznałem ataków lekowych.
Stało się to po odebraniu nowego pieska - wydaje mi się że stres związany z nowym członkiem rodziny przelał czarę goryczy.

Ogólnie mówiąc, miałem bardzo dużo ciekawych i pozytywnych wydarzeń przez ostatni rok, ale wywoływały one stres.

Na ten moment byłem u psychiatry, który zapisał mi leki oraz psychoterapeuty, który powoli mi pomaga.

Oglądam również materiały na kanale YouTube odburzeni :)

Postaram się aktualizować moją drogę z zaburzeniami lekowymi. Chętnie usłyszę też słowa otuchy :)
Pozdrowionka
Sportster
Nowy Użytkownik

26 października 2025, o 22:49

Klika dni temu dostałem ataku paniki podczas ... pływania na basenie, teraz śmieję się z tego ale niestety musiałem przerwać i wyjść ponieważ podczas mega ataku już zdarzyło mi się stracić przytomność na kilkanaście sekund i wolałem nie ryzykować. Nerwicę mam od 12 lat , ataki paniki od roku ale dzięki temu forum obserwuję poprawę, są tu poruszane naprawdę ważne tematy.
Czy zaburzenia dały mi coś pozytywnego? Otóż tak !
Po kilkunastu latach rzuciłem fajki z dnia na dzień , wystarczył silny atak paniki i jestem pewien że już po nie nie sięgnę. Po alkoholu zaobserwowałem nasilenie stanów nerwicowych somatycznych więc i z tego trzeba będzie zrezygnował.
Pozdrawiam wszystkich
ODPOWIEDZ