Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Skąd ta pewność?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Beatrix_Kiddo
Nowy Użytkownik

24 maja 2025, o 14:32

Skąd wy macie pewność że wasza nerwica lękowa jest zaburzeniem emocjonalnym a nie problemem z waszymi neuroprzekaźnikami?
Żakuj1497
Zarejestrowany Użytkownik

25 maja 2025, o 09:53

Teraz jest moda na przypisywanie sobie chorób/zaburzeń psychicznych
Goń królika za ogon daje tyle szczęścia !
Wolność słowa z umiarem
Szczęście to chwila ulotne jak motyle
Beatrix_Kiddo
Nowy Użytkownik

25 maja 2025, o 12:53

wtf co to za tekst
drakan9
Zarejestrowany Użytkownik

26 maja 2025, o 10:49

Czy to ma jakieś znaczenie? mózg jest neuroplastyczny, więc bez problemu idzie to naprawić pracą, samo z siebie to nie minie
Mateusz45
Nowy Użytkownik

26 maja 2025, o 10:57

Beatrix_Kiddo pisze:
24 maja 2025, o 14:32
Skąd wy macie pewność że wasza nerwica lękowa jest zaburzeniem emocjonalnym a nie problemem z waszymi neuroprzekaźnikami?
Nie mam pewności a nawet uważam że mam kilka zaburzeń i jest pół na pół - zaburzenia organiczne na tle nieprawidłowości w mózgu i wiem iż moja psychika również ma tu swoje miejsce.

Dla tego toleruję niektóre neuroleptyki i inne leki psychiatryczne. Nie wszystkie bo na mnie nie działają przeciwlękowo benzodiazepiny. Tylko kilka razy poczułem działanie i nie wiem gdzie jest przyczyna.

To poważna sprawa i nigdy nie ma pewności bo jeszcze nie wszystko wiadomo o mózgu i świadomości.
ODPOWIEDZ