Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Parogen i Lamotrix
-
imklavdia
- Nowy Użytkownik
Hej. Dostałam nowe leki takie jak Parogen i Lamotrix. Parogen mam brać 10mg rano przez pierwszy tydzień później 20 mg. Lamotrix natomiast mam brać wieczorem 25 mg a po tygodniu rano i wieczorem 25mg czyli łącznie 50mg. Parogen został mi przepisany z powodu silnego lęku, ataków paniki i przewlekłej derealizacji i depersonalizacji które trwają już ponad 4 lata a zaczęło się od marihuany. Oczywiście to było jednorazowe, nie biorę żadnych używek od tamtego momentu nawet alkoholu, ale był to silny wyzwalacz moich problemów psychicznych. Wcześniej byłam na leku Elicea 15 mg który tolerowałam bardzo dobrze, zmniejszał lęk, ale depersonalizacja i derealizacja były nadal, więc zdecydowano ją odstawić. Pół roku jestem bez leków i dzisiaj zostały mi przepisane te dwa. Psychiatra chciała mi jeszcze dorzucić pregabaline ale w przeszłości już po 1 tabletce czułam się jakbym była po dobrej imprezie… więc ostatecznie zrezygnowałyśmy z tego. Chciałam spytać jak czy ktoś z Was brał któryś z tych leków i jest mi w stanie powiedzieć jak się czuł w pierwszych dniach? Jakie były Wasze skutki uboczne ile trwały i czy nastąpiła poprawa psychiczna? Głównie właśnie względem lęku i DPDR. Oczywiście mam świadomość że wszystko to kwestia indywidualna