Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Odstawianie leków, zespół dyskontynuacji, Wasze doświadczenia

Tutaj natomiast zadać możemy ogólne pytanie związane z lekami.
Być może martwisz się uzależnieniem, zastanawiasz się czy warto je brać itp.
To właśnie możesz wyrazić tutaj.
ODPOWIEDZ
fred87
Zarejestrowany Użytkownik

21 lutego 2024, o 20:08

Mój psychiatra kazał mi ograniczyć na 3 dni Duloxetyne i ja odstawić. Kuźwa jak ja się masakrycznie czuje.
Mdłości, zawroty, prądy, wymioty, brak sił.
Nie wiem co robić... Jestem zdemolowany. Jak zwykle w nerwicy myślę że to nigdy nie minie...
Nie mam siły nawet walczyć i starać się myśleć pozytywnie.
Czytam że wychodzenie z duloxetyny jest trudne. No i mnie dopadło.
Macie jakieś sprawdzone sposoby na objawy odstawienia?
Nie jestem na czysto bo mam wprowadzony weelbutrin.
kinga27

1 marca 2024, o 22:14

Hej, odstawial ktoś może aciprex?
Proszę o porady
kaldunia18

12 marca 2024, o 21:09

Może ktoś coś doradzi… przez 8 lat brałam Anafranil przez ostatnie 4 lata dawka 1/2 75 mg SR. Miałam różne skutki uboczne, chociażby niewyjaśnione pocenie się nocne, ciągłą ochota na słodkie i wiele innych. Psychiatra zmienił mi lek na Trittico 1/3 tabletki czyli 50 mg. Pierwszy tydzień był super. Jazda zaczęła się po tygodniu. Mdłości, biegunki, zmęczenie, brak energii itp. Lekarz obstawia, że to zespół odstawienny po anafranilu a nie skutki uboczne nowego leku (ponoć takie wystąpiłyby już w pierwszych dniach przyjmowania nowego leku). Czuję się ja przejechana przez czołg, ile to może trwać jeśli to ten zespół odstawienny, trwa już 2 tygodnie…
Alienor
Nowy Użytkownik

19 listopada 2024, o 15:34

Witam na forum, cieszę się, że znalazłam taka możliwość dzielenia się. Łącznie różne " leki" brałam 21 lat, przez 13 lat wenlafaksynę. No tak, 10 lat spędziłam w różnych sądach mając 15 różnych spraw. Walczyłam o dzieci,(4) o siebie. I cóż nic nie wywalczyłam. Z psychopatą i to bardzo zamożnym ciężko wygrać gdy startuje się z pułapu osoby od niego uzależnionej i zniszczonej. Ale przecież nie o tym. Bardzo, bardzo chcę rzucić te leki. Walczę zmniejszając dawki. Było 300mg przez wiele lat, potem 150 a teraz co parę dni biorę jedna małą cząsteczkę z kapsułki 150. To ogromny, ogromny sukces. Zespołu odstawienia prawie nie ma za to nie daje rady żyć. Dusi mnie, pojawiły się lęki, co ze mną będzie, mam zawroty głowy. Nie chcę się poddać. Wiem teraz, że te " leki" to trucizna i nie chce być truta więcej. Czytam wspaniała książkę Roberta Whitakera Zmącony obraz i tym bardziej utwierdzam się w tym aby rzucić to świństwo.
Bardzo proszę o wsparcie, podzielenie się doświadczeniem. Nie potrafię być z tym sama. Będę wdzięczna bardzo za odpowiedź
Ostatnio zmieniony 19 listopada 2024, o 15:37 przez Alienor, łącznie zmieniany 1 raz.
Żakuj1497

19 listopada 2024, o 15:36

Ja jestem na przeciwpsychotyku, muszę brać ten lek nie mam wyboru a osobiście nienawidzę brać jakichkolwiek leków.
Goń królika za ogon daje tyle szczęścia !
Wolność słowa z umiarem
Szczęście to chwila ulotne jak motyle
Arya

21 listopada 2024, o 22:18

Czasem trzeba pogodzić się z braniem leków.
F40.1
ODPOWIEDZ