Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Odbieranie rzeczywistości
Regulamin forum
Uwaga! Attention! Achtung! 注意广告!
Ten dział poświęcony jest materiałom forumowym, służą one "do odczytu" czyli nabywania informacji i ewentualnie komentarza. Nie opisuj tu swojej historii, objawów i nie zadawaj pytań o zaburzenia.
Jeśli masz taką potrzebę przejdź na stronę główną forum - Kliknij - do sekcji FORUM DYSKUSYJNE, tam masz dostępnych wiele działów do rozmów, pytań itp.
Uwaga! Attention! Achtung! 注意广告!
Ten dział poświęcony jest materiałom forumowym, służą one "do odczytu" czyli nabywania informacji i ewentualnie komentarza. Nie opisuj tu swojej historii, objawów i nie zadawaj pytań o zaburzenia.
Jeśli masz taką potrzebę przejdź na stronę główną forum - Kliknij - do sekcji FORUM DYSKUSYJNE, tam masz dostępnych wiele działów do rozmów, pytań itp.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Czuję ciągły stres napięcie w sobie wszystko wokół nie ma kompletnie sensu nie odczuwam nic prócz strachu lęku i napięcia nie pamiętam już jak to jest czuć szczęście wszystko straciło zupełnie sens boję się dosłownie wszystkie każdej myśli których jest ogrom razem z obrazami myślowymi boję się że już tak zostanie i po prostu już nie wytrzymam czuję jakby moja rzeczywistość nabierała coraz ciemniejszych barw ciężko to wytłumaczyć nic nie jest jakby prawdziwe i najgorsze że w końcu zacznę wierzyć w te głupie myśli i strach że zaczną się mieszać z rzeczywistością że rozwija się jakaś schizofrenia albo psychoza jestem kompletnie rozregulowany żadne leki nie pomagają a na terapię trzeba czekać bardzo długo nie wiem co myśleć…
- Sadwolf
Spokojnie.
Wiem, brzmię teraz bardzo kliszowo, jednak zachowanie spokoju to podstawa.
Generalnie problemem jest to, że boisz się tych myśli. Przestań się ich bać, a powinny zacząć znikać.
Ja osobiście wciąż się odburzam, ale jest już znacznie lepiej
Wiem, brzmię teraz bardzo kliszowo, jednak zachowanie spokoju to podstawa.
Generalnie problemem jest to, że boisz się tych myśli. Przestań się ich bać, a powinny zacząć znikać.
Ja osobiście wciąż się odburzam, ale jest już znacznie lepiej
- bareten
- Odważny i aktywny forumowicz
Ja bym ten stan porównał jakby mi ktoś jakiś obrus na głowę założył, bądź siatkę foliową i kazał z tym funkcjonować. Jak takie zaćmienie. Mógłbym to jeszcze porównać do stanu upojenia alkoholowego. Myślisz trzeźwo, ale czujesz jakbyś był przynajmniej po 3 piwach.
Najlepsze że w swoim 32 letnim życiu miałem to już dwa razy i przeszło i żyłem normalnie. Jednak z każdym normalnym wydaje się to być jak nowa sytuacja...
Najlepsze że w swoim 32 letnim życiu miałem to już dwa razy i przeszło i żyłem normalnie. Jednak z każdym normalnym wydaje się to być jak nowa sytuacja...
- Sadwolf
Niestety nie