Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Co jeśli nie ma jakiegoś szczególnego zajęcia

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JohnnyEDM
Zarejestrowany Użytkownik

22 listopada 2015, o 17:07

Chciałem was prosić o radę, wiadome lepsze gorsze dni się zdarzają, ale są też momenty kiedy ja nie mam jakiegoś szczególnego zajęcia a bardzo często, choćby jak w domu przebywam to skupienie na danej czynności nie jest aż takie duże, dlatego właśnie w takich momentach bardzo często wchodzę w te lękowe myśli, pojawi się jakaś analiza lękowa, wątpliwość, do każdego objawu potrafię znaleźć jakąś dziurę w całym i potem już nie mogę się z tego łatwo odkręcić. I zamiast być lepiej to się dołuję jeszcze bardziej i koło lękowe ciągle trwa. Wiem pewnie usłyszę odpowiedź żeby w to nie wchodzić ale to dziadostwo jest silniejsze ode mnie, te wyobrażenia, emocje przeważają nade mną.
Awatar użytkownika
Thori

22 listopada 2015, o 21:23

Czasami przełamuję się na siłę, żeby na czymś się skupić,co odgoni lękowe myśli. Nie jest to zbyt łatwe, ale da się zrobić :) Mnie pomaga jak sobie powiem: mam nerwicę i mogę się nakręcać, mam do tego prawo. No i potem jakoś samo się to przestaje nakręcać :D
Awatar użytkownika
Thori

22 listopada 2015, o 21:23

Czasami przełamuję się na siłę, żeby na czymś się skupić,co odgoni lękowe myśli. Nie jest to zbyt łatwe, ale da się zrobić :) Mnie pomaga jak sobie powiem: mam nerwicę i mogę się nakręcać, mam do tego prawo. No i potem jakoś samo się to przestaje nakręcać :D
ODPOWIEDZ