Witajcie Kochani,
Z nerwicą zmagam się od 11 lat,zaczęło się od spektakularnych objawów somatycznych i ataków paniki.Po latach leczenia wciąż zmagam się z objawami somatycznymi,lękiem wolnopłynącym i nawracającą depresją.Obecnie zażywam Efectin w dawce 112,5,pregabalinę w dawce 300 i Trittico na sen w dawce 300.O ile w miarę Efectin poradził sobie z deprecha i brakiem totalnej aktywności o tyle nie daje rady jeśli chodzi o lęk i somaty.Z kolei pregabalina nieco wycisza lęki ale na krótko i dużym kosztem-poziom sprawności intelektualnej spadł do zera.
Mam duże problemy z koncentracją,zapewne wynikające w dużej mierze a ADD ale po pregabalinie koncentracja poleciała bardzo w doł.
Doradźcie-który lek może się lepiej sprawdzić przy lęku uogolnionym o dużym nasileniu?Dokucza mi ciągłe napięcie,rozdrażnienie,problem ze znalezieniem sobie miejsca,nie potrafię odpocząć.
Czy Asentra dałaby radę?
Trzymajcie się Nerwusy,ściskam mocno.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica,lęk uogólniony-najlepszy lek?
- Maciej Bizoń
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
A Może zamiast szukać nowych lekow ktore i tak nie wnoszą nic nowego trzeba zrozumieć Swoje dolegliwości i pozwolić na nie ..zrozumieć i zacząć działać bo tylko w taki sposób jestes w stanie się od tego uwolnić...lęk to twoja reakcja swiadoma na rzekome niebezpieczeństwo którego nie ma ....zrozum swoja Postawę i zacznij ja zmieniać Swiadomie a za jakiś czas będziesz się, tego śmiać.....uwierz da się ale wiedza wiedza i 1000 razy wiedza .Matylda2021 pisze: ↑29 kwietnia 2021, o 07:47Witajcie Kochani,
Z nerwicą zmagam się od 11 lat,zaczęło się od spektakularnych objawów somatycznych i ataków paniki.Po latach leczenia wciąż zmagam się z objawami somatycznymi,lękiem wolnopłynącym i nawracającą depresją.Obecnie zażywam Efectin w dawce 112,5,pregabalinę w dawce 300 i Trittico na sen w dawce 300.O ile w miarę Efectin poradził sobie z deprecha i brakiem totalnej aktywności o tyle nie daje rady jeśli chodzi o lęk i somaty.Z kolei pregabalina nieco wycisza lęki ale na krótko i dużym kosztem-poziom sprawności intelektualnej spadł do zera.
Mam duże problemy z koncentracją,zapewne wynikające w dużej mierze a ADD ale po pregabalinie koncentracja poleciała bardzo w doł.
Doradźcie-który lek może się lepiej sprawdzić przy lęku uogolnionym o dużym nasileniu?Dokucza mi ciągłe napięcie,rozdrażnienie,problem ze znalezieniem sobie miejsca,nie potrafię odpocząć.
Czy Asentra dałaby radę?
Trzymajcie się Nerwusy,ściskam mocno.
"Gotowy byłem iść do ubikacji, nasikać sobie na ręce, poczekac az wyschnie i chodzić z tym dwa dni.
I nie, nie żartuję." -
- ten cytat ma tylko Pokazać jaka determinacja powinna występować przy wyjściu z Zaburzenia . ( a przy okazji mnie rozbawiło ) https://www.youtube.com/watch?v=_f5hkHv ... e=youtu.be
https://youtu.be/M6wRnouGZFQ
I nie, nie żartuję." -

https://youtu.be/M6wRnouGZFQ