Mało tego w domu nikt nie współczuje i nie traktuje grożącego ci niebezpieczeństwa poważnie, gdy wieczorem łapiesz egzysty partner patrzy z politowaniem i dopiero gdy z byle gówna wrzeszczysz jak opętany słyszysz upragnione "ty jesteś nienormalny"lubieplacki13 pisze: ↑22 stycznia 2020, o 21:16No pewnie. Człowiek ma schizy i psychozy, nie wie że coś jest nie tak, w ogóle z tym nie walczy, zgarniają go na oddział zamknięty, obserwują, dają uwagę, dają leki, potem jeszcze rentka i życie na lekach.Katja pisze: ↑22 stycznia 2020, o 20:59Przynajmniej pewne, a nie jakieś tam zaburzenie co to nie wiadomo co z tym zrobićlubieplacki13 pisze: ↑22 stycznia 2020, o 20:51Czasami sobie myślę, że niektórzy tutaj ludzie mieli by większą ulgę, jakby faktycznie mieli schizofrenie niż by mieli chrzanić się z nerwicą.![]()
12 lat zaburzeń lękowych i Ty jeszcze na serio rozważasz tą schizofrenię![]()
A nerwica co?
Siedzi człowiek sam, nie wie co się z nim dzieje, nie wie jakiej myśli się złapać, jak jedzie do psychiatry, to ten go obśmiewa, że żadnej choroby nie ma, psychoterapeuta traci cierpliwość, że do zakutego łba nic nie dociera, leki nie działają, bo na świadomość leki nie wpływają, w szpitalu każą spie*dalać, nikt go nie rozumie, nikt jego zaburzenia nie widzi, mówi mu gościu czego ty się boisz![]()
Oczywiście z dystansem i z szacunkiem dla osób chorujących na schizofrenię, bo to straszna choroba. A ludzie, którzy siedzą dalej w takich wkrętach tylko obrażają tym poważnie chorych i to też jest smutne.![]()
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica wątpliwości
-
Katja
- Dyżurny na forum Odważny VIP
https://www.czlowiekczujacy.pl
Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
-
Szymon92
- Odważny i aktywny forumowicz
Każdy psychiatra rozpozna epizod psychotyczny i nie ma możliwości, żeby tego nie zauważył, bo właśnie inne osoby są w stanie to dostrzec a osoba z psychozą cały czas myśli, że jest ok i wierzy w swoje urojenia. Osoba chora psychicznie nie będzie szukać pomocy, my jej szukamy, mamy krytycyzmu więc jesteśmy tylko i aż zaburzenilubieplacki13 pisze: ↑22 stycznia 2020, o 21:45Możliwe, paru już tu takich było. No i też są inne kwestie indywidualne... Np. ja z moimi natrętami samobójczymi też mógłbym w wiele zawierzyć historii. Statystyka mówi, że ludzie z OCD popełniają samobójstwo minimalnie częściej niż zwykłe społeczeństwo, czyli szanse są praktycznie zerowe. A jednak są historię, że ludzie w nerwicach targają na swoje życie. Ale czy przez nerwice tylko? Są przecież predyspozycje, genetyka, sytuacja życiowa, inne kwestie, tego nie jesteśmy w stanie zrozumieć i każdy przypadek jest inny.Szymon92 pisze: ↑22 stycznia 2020, o 21:42Jakiś troll dodał post specjalnie, żeby straszyć innych.Wystraszona12 pisze: ↑22 stycznia 2020, o 21:40
Nawet nie doczytałam do końca bo już się panika włączyła...![]()
- Maciej Bizoń
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
Odpuść naprawdę czytanie o tej chorobie bo będziesz się długo leczyć z tych objawów które sobie wkręcisz podwiadomie ...nie rozumiesz tego ze każdy atak paniki spowodowany jakimś czynnikiem zostawia aktywne ścieżki neuronowe które będą długo się aktywowaly w ten sposób . Przeczytałas o czymś co cie wystraszylo i teraz szybko o tym nie zapomnisz tak będzie ze wszystkim ...wniosek ...każde czytanie i nakręcania zostawiają ślad ..powtarzając ta czynność będzie łatwiej ci wejść w stan lęku na samą myśl o tym . Czytanie szkodzi naprawdę .lubieplacki13 pisze: ↑22 stycznia 2020, o 21:45Możliwe, paru już tu takich było. No i też są inne kwestie indywidualne... Np. ja z moimi natrętami samobójczymi też mógłbym w wiele zawierzyć historii. Statystyka mówi, że ludzie z OCD popełniają samobójstwo minimalnie częściej niż zwykłe społeczeństwo, czyli szanse są praktycznie zerowe. A jednak są historię, że ludzie w nerwicach targają na swoje życie. Ale czy przez nerwice tylko? Są przecież predyspozycje, genetyka, sytuacja życiowa, inne kwestie, tego nie jesteśmy w stanie zrozumieć i każdy przypadek jest inny.Szymon92 pisze: ↑22 stycznia 2020, o 21:42Jakiś troll dodał post specjalnie, żeby straszyć innych.Wystraszona12 pisze: ↑22 stycznia 2020, o 21:40
Nawet nie doczytałam do końca bo już się panika włączyła...![]()
"Gotowy byłem iść do ubikacji, nasikać sobie na ręce, poczekac az wyschnie i chodzić z tym dwa dni.
I nie, nie żartuję." -
- ten cytat ma tylko Pokazać jaka determinacja powinna występować przy wyjściu z Zaburzenia . ( a przy okazji mnie rozbawiło ) https://www.youtube.com/watch?v=_f5hkHv ... e=youtu.be
https://youtu.be/M6wRnouGZFQ
I nie, nie żartuję." -
https://youtu.be/M6wRnouGZFQ
-
Wystraszona12
- Zarejestrowany Użytkownik
No naprawdę też o tym pomyślałamSzymon92 pisze: ↑22 stycznia 2020, o 21:42Jakiś troll dodał post specjalnie, żeby straszyć innych.Wystraszona12 pisze: ↑22 stycznia 2020, o 21:40Nawet nie doczytałam do końca bo już się panika włączyła...![]()
-
usunietenaprosbe
- Gość
Ej byłaś dzisiaj u mnie czy co? Tylko u mnie zamiast wrzasku był płacz...Katja pisze: ↑22 stycznia 2020, o 21:48Mało tego w domu nikt nie współczuje i nie traktuje grożącego ci niebezpieczeństwa poważnie, gdy wieczorem łapiesz egzysty partner patrzy z politowaniem i dopiero gdy z byle gówna wrzeszczysz jak opętany słyszysz upragnione "ty jesteś nienormalny"lubieplacki13 pisze: ↑22 stycznia 2020, o 21:16No pewnie. Człowiek ma schizy i psychozy, nie wie że coś jest nie tak, w ogóle z tym nie walczy, zgarniają go na oddział zamknięty, obserwują, dają uwagę, dają leki, potem jeszcze rentka i życie na lekach.
A nerwica co?
Siedzi człowiek sam, nie wie co się z nim dzieje, nie wie jakiej myśli się złapać, jak jedzie do psychiatry, to ten go obśmiewa, że żadnej choroby nie ma, psychoterapeuta traci cierpliwość, że do zakutego łba nic nie dociera, leki nie działają, bo na świadomość leki nie wpływają, w szpitalu każą spie*dalać, nikt go nie rozumie, nikt jego zaburzenia nie widzi, mówi mu gościu czego ty się boisz![]()
Oczywiście z dystansem i z szacunkiem dla osób chorujących na schizofrenię, bo to straszna choroba. A ludzie, którzy siedzą dalej w takich wkrętach tylko obrażają tym poważnie chorych i to też jest smutne.![]()
![]()
-
Wystraszona12
Wiem, już dostałam opierdziel od mamyMaciej Bizoń pisze: ↑22 stycznia 2020, o 21:51Odpuść naprawdę czytanie o tej chorobie bo będziesz się długo leczyć z tych objawów które sobie wkręcisz podwiadomie ...nie rozumiesz tego ze każdy atak paniki spowodowany jakimś czynnikiem zostawia aktywne ścieżki neuronowe które będą długo się aktywowaly w ten sposób . Przeczytałas o czymś co cie wystraszylo i teraz szybko o tym nie zapomnisz tak będzie ze wszystkim ...wniosek ...każde czytanie i nakręcania zostawiają ślad ..powtarzając ta czynność będzie łatwiej ci wejść w stan lęku na samą myśl o tym . Czytanie szkodzi naprawdę .lubieplacki13 pisze: ↑22 stycznia 2020, o 21:45Możliwe, paru już tu takich było. No i też są inne kwestie indywidualne... Np. ja z moimi natrętami samobójczymi też mógłbym w wiele zawierzyć historii. Statystyka mówi, że ludzie z OCD popełniają samobójstwo minimalnie częściej niż zwykłe społeczeństwo, czyli szanse są praktycznie zerowe. A jednak są historię, że ludzie w nerwicach targają na swoje życie. Ale czy przez nerwice tylko? Są przecież predyspozycje, genetyka, sytuacja życiowa, inne kwestie, tego nie jesteśmy w stanie zrozumieć i każdy przypadek jest inny.
-
Szymon92
- Odważny i aktywny forumowicz
Wystrzegaj się tematów psychozy, schizo i całej reszty chorób, bo tylko się nakrecasz. My, nerwicowcy nie możemy się w takie tematy zagłębiać, bo popłyniemy jak woda w kiblu na samo dno szambaWystraszona12 pisze: ↑22 stycznia 2020, o 22:07Wiem, już dostałam opierdziel od mamyMaciej Bizoń pisze: ↑22 stycznia 2020, o 21:51Odpuść naprawdę czytanie o tej chorobie bo będziesz się długo leczyć z tych objawów które sobie wkręcisz podwiadomie ...nie rozumiesz tego ze każdy atak paniki spowodowany jakimś czynnikiem zostawia aktywne ścieżki neuronowe które będą długo się aktywowaly w ten sposób . Przeczytałas o czymś co cie wystraszylo i teraz szybko o tym nie zapomnisz tak będzie ze wszystkim ...wniosek ...każde czytanie i nakręcania zostawiają ślad ..powtarzając ta czynność będzie łatwiej ci wejść w stan lęku na samą myśl o tym . Czytanie szkodzi naprawdę .lubieplacki13 pisze: ↑22 stycznia 2020, o 21:45
Możliwe, paru już tu takich było. No i też są inne kwestie indywidualne... Np. ja z moimi natrętami samobójczymi też mógłbym w wiele zawierzyć historii. Statystyka mówi, że ludzie z OCD popełniają samobójstwo minimalnie częściej niż zwykłe społeczeństwo, czyli szanse są praktycznie zerowe. A jednak są historię, że ludzie w nerwicach targają na swoje życie. Ale czy przez nerwice tylko? Są przecież predyspozycje, genetyka, sytuacja życiowa, inne kwestie, tego nie jesteśmy w stanie zrozumieć i każdy przypadek jest inny.bo pierwsze co w panice do niej dzwoniłam i tak mam 31 lat
najgorsze jest to, że chcąc przeczytać o czymś co nie miało wcale nastraszyc, człowiek w internecie po drodze natrafia na takie historie że aż włos jezy się na głowie
-
Wystraszona12
Szczerze to moglabym tam popływać, może i nawet cały dzień, byleby pozbyć się tego gówna raz na zawszeSzymon92 pisze: ↑22 stycznia 2020, o 22:10Wystrzegaj się tematów psychozy, schizo i całej reszty chorób, bo tylko się nakrecasz. My, nerwicowcy nie możemy się w takie tematy zagłębiać, bo popłyniemy jak woda w kiblu na samo dno szambaWystraszona12 pisze: ↑22 stycznia 2020, o 22:07Wiem, już dostałam opierdziel od mamyMaciej Bizoń pisze: ↑22 stycznia 2020, o 21:51
Odpuść naprawdę czytanie o tej chorobie bo będziesz się długo leczyć z tych objawów które sobie wkręcisz podwiadomie ...nie rozumiesz tego ze każdy atak paniki spowodowany jakimś czynnikiem zostawia aktywne ścieżki neuronowe które będą długo się aktywowaly w ten sposób . Przeczytałas o czymś co cie wystraszylo i teraz szybko o tym nie zapomnisz tak będzie ze wszystkim ...wniosek ...każde czytanie i nakręcania zostawiają ślad ..powtarzając ta czynność będzie łatwiej ci wejść w stan lęku na samą myśl o tym . Czytanie szkodzi naprawdę .bo pierwsze co w panice do niej dzwoniłam i tak mam 31 lat
najgorsze jest to, że chcąc przeczytać o czymś co nie miało wcale nastraszyc, człowiek w internecie po drodze natrafia na takie historie że aż włos jezy się na głowie
![]()