Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica a problemy z żołądkiem - zgaga - mdłości itp
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Iwonko.. A jak bralas te IPP to miałas skutki uboczne bo gdzieś przeczytalam że te leki tak mają.. Byłam wczoraj u rodzinnego z dzieckiem i zapytalam o te moje nudności po czym mi dała IPP.. No i nie wiem co robić bo gastro nie miałam nigdy a ona twierdzi że powinno przejść
-
IPP nie są obojętne dla żołądka ale są leki nowszej i starszej generacji. Długotrwałe przyjmowanie tego leku (mam na myśli kilka lat), spowoduje ze po odstawieniu Twój żołądek bułki nie strawi. Lekarze lekką ręką zapisują ten lek. Jaki lek Ci zapisano i w jakiej dawce?
-
Contix 20marmazon pisze: ↑20 marca 2019, o 07:08IPP nie są obojętne dla żołądka ale są leki nowszej i starszej generacji. Długotrwałe przyjmowanie tego leku (mam na myśli kilka lat), spowoduje ze po odstawieniu Twój żołądek bułki nie strawi. Lekarze lekką ręką zapisują ten lek. Jaki lek Ci zapisano i w jakiej dawce?
-
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Nie było.Jak zwiększyłaby dawkę na 40 czy więcej to mi się kręciło w głowie potem.zagrody123456 pisze: ↑20 marca 2019, o 06:05Iwonko.. A jak bralas te IPP to miałas skutki uboczne bo gdzieś przeczytalam że te leki tak mają.. Byłam wczoraj u rodzinnego z dzieckiem i zapytalam o te moje nudności po czym mi dała IPP.. No i nie wiem co robić bo gastro nie miałam nigdy a ona twierdzi że powinno przejść
A tak to nie.Tylko że mi wracało jak odstawiłam więc wogole nie biorę
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
✌
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
-
No bez przesady mój ojciec bierze ipp z przerwami całe życie ,bo ma refluks i ma już 70 lat.Ja też biorę że 3 lata tylko niecodziennie a brałam i co dzień i zapewniam cię,,że mój żołądek dobrze trawi.Pewnie najlepiej zrobić gastro ale jak coś będzie np stan zapalny cz nadzerka to i tak zapisze ipp.Mozna oczywiście nie brać próbować diety itp.Lecz chyba lepiej pozbyć się dolegliwości niż się męczyć.Ja biorę emanere a bralam i inne po żadnych nie miałam żadnych skutków ubocznych.Osobiscie przy moim reflusie nie dałabym rady bez ipp
-
A miałas gastro czy nie bo mój lekarz rodzinny mi przepisał na nudności a nie miałam gastroewagos pisze: ↑20 marca 2019, o 10:29No bez przesady mój ojciec bierze ipp z przerwami całe życie ,bo ma refluks i ma już 70 lat.Ja też biorę że 3 lata tylko niecodziennie a brałam i co dzień i zapewniam cię,,że mój żołądek dobrze trawi.Pewnie najlepiej zrobić gastro ale jak coś będzie np stan zapalny cz nadzerka to i tak zapisze ipp.Mozna oczywiście nie brać próbować diety itp.Lecz chyba lepiej pozbyć się dolegliwości niż się męczyć.Ja biorę emanere a bralam i inne po żadnych nie miałam żadnych skutków ubocznych.Osobiscie przy moim reflusie nie dałabym rady bez ipp
-
Jeśli masz tylko nudności to ja bym raczej nie brała leków.Mam zupełnie inne dolegliwości , nudności nie mam wogole.Moze to ,że Ci niedobrze jest spowodowane nerwicą.Sprobuj ja najpierw ogarnąć i zobaczysz jak z samopoczuciem,może się polepszy.Powodzenia
-
Bo nie wiadomo czy lecieć na gastro czy czekać.. Nam nudności.. Czasem zgaga i był ból brzucha ale przeszedł.. No i czasem wrażenie po jedzeniu jakbym kamień polknela
-
Kamień w żołądku to mam każdego dnia jak i nudności. Ale ja się tym jakoś nie przejmuję, przecież to wiadome że skoro mamy takie coś jak zaburzenia psychiczne to z żołądkiem dzieją się różne cuda
A jak mamy zgagi lub wzdęcia to styl żywienia trochę zmienić przynajmniej do czasu aż nerwica jest rozkręcona. 

-
Przede wszystkim mając nerwicę takie szybkie latanie na gastro jak tylko coś się dzieje jakiś czas to zakopywanie się w niej
Trzeba dbać o zdrowie ale nie tak, że jak pojawiają się nudności to od razu robimy gastroskopie. Szczególnie jak nerwicę mamy.

-
No tak tylko że ja nerwice mam z może 13 lat ale nigdy wcześniej nie miałam nudności i nie wiem co robić chociaż był stres przed ich pojawieniem się.. I są już 3 tygodnieALICJA3000 pisze: ↑20 marca 2019, o 13:31Przede wszystkim mając nerwicę takie szybkie latanie na gastro jak tylko coś się dzieje jakiś czas to zakopywanie się w niejTrzeba dbać o zdrowie ale nie tak, że jak pojawiają się nudności to od razu robimy gastroskopie. Szczególnie jak nerwicę mamy.