Mam rozumieć, że każdy kto ma problemy z zoladkiem i myśli o tym, to ma nerwicę? No chyba to normalne, że człowiek myśli o tym co się z nim dzieje. Wszędzie trąbią tylko o chorobach, lekach czy badaniach.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica a problemy z żołądkiem - zgaga - mdłości itp
- pudzianoska
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Nie. Jednak ja osobiście nie znam osoby, która ma TYLKO realne choroby układu pokarmowego i z tego powodu pisze o tym na stronach poświęconych zaburzeniom lękowym. Znam osoby z zapaleniami żołądka, z wrzodami żołądka, z infekcjami Helicobacter pylori i ich działanie polega na poddaniu się leczeniu, bez rozmyślania o chorobie w kontekście posiadania prawdopodobnego raka. Taka jest różnica

Boże, użycz mi pogody ducha,
Abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić,
Odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić,
I mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.
Jeśli nie otrzymujesz cudu, stań się nim.
https://wordpress.com/view/pudzianoska.wordpress.com
Abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić,
Odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić,
I mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.
Jeśli nie otrzymujesz cudu, stań się nim.
https://wordpress.com/view/pudzianoska.wordpress.com
-
- Zarejestrowany Użytkownik
No dokładnie... Ludzie z chorym żołądkiem przyjmują rzeczywistość jaka jest a nie wymyślają diagnozpudzianoska pisze: ↑11 marca 2019, o 19:20Nie. Jednak ja osobiście nie znam osoby, która ma TYLKO realne choroby układu pokarmowego i z tego powodu pisze o tym na stronach poświęconych zaburzeniom lękowym. Znam osoby z zapaleniami żołądka, z wrzodami żołądka, z infekcjami Helicobacter pylori i ich działanie polega na poddaniu się leczeniu, bez rozmyślania o chorobie w kontekście posiadania prawdopodobnego raka. Taka jest różnica![]()
- schanis22
Nie mam nic więcej do dodania pudzianoska i zagrody123456 , pięknie Ci to wyjaśnili

W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
-
To ja jednak dodam, tamci ludzie mają postawione diagnozy i wiedzą co im jest, więc się leczą a ja nie mam postawionej diagnozy, więc szukam. Co w tym dziwnego i niezrozumialego? Wy nie chcielibyście wiedzieć co wam jest? Tylko chcielibyście aż będzie gorzej? Najlepiej zbagatelizowac problem a jak będzie za pozno to do Częstochowy na uzdrowienie.schanis22 pisze: ↑11 marca 2019, o 20:14Nie mam nic więcej do dodania pudzianoska i zagrody123456 , pięknie Ci to wyjaśnili![]()
-
Żeby mieć postawiona diagnozę trzeba iść do lekarza, jesli jest ok znaczy że objawy są od nerwicymarmazon pisze: ↑12 marca 2019, o 07:05To ja jednak dodam, tamci ludzie mają postawione diagnozy i wiedzą co im jest, więc się leczą a ja nie mam postawionej diagnozy, więc szukam. Co w tym dziwnego i niezrozumialego? Wy nie chcielibyście wiedzieć co wam jest? Tylko chcielibyście aż będzie gorzej? Najlepiej zbagatelizowac problem a jak będzie za pozno to do Częstochowy na uzdrowienie.
-
Byłem u lekarza tylko ci lekarze to jakaś porażka!!!!!!!!!!!!!!!zagrody123456 pisze: ↑12 marca 2019, o 07:23Żeby mieć postawiona diagnozę trzeba iść do lekarza, jesli jest ok znaczy że objawy są od nerwicymarmazon pisze: ↑12 marca 2019, o 07:05To ja jednak dodam, tamci ludzie mają postawione diagnozy i wiedzą co im jest, więc się leczą a ja nie mam postawionej diagnozy, więc szukam. Co w tym dziwnego i niezrozumialego? Wy nie chcielibyście wiedzieć co wam jest? Tylko chcielibyście aż będzie gorzej? Najlepiej zbagatelizowac problem a jak będzie za pozno to do Częstochowy na uzdrowienie.
Jeden powiedział mi, że to refluks, drugi że zatoki a jeszcze inny wykluczył refluks i zatoki i stwierdził, że to alergia.
Gdzie tu diagnoza?
-
Więc trzymaj się że to nerwicowe i tyle.. 2 lekarzy wykluczylo refluks..marmazon pisze: ↑12 marca 2019, o 13:37Byłem u lekarza tylko ci lekarze to jakaś porażka!!!!!!!!!!!!!!!zagrody123456 pisze: ↑12 marca 2019, o 07:23Żeby mieć postawiona diagnozę trzeba iść do lekarza, jesli jest ok znaczy że objawy są od nerwicymarmazon pisze: ↑12 marca 2019, o 07:05
To ja jednak dodam, tamci ludzie mają postawione diagnozy i wiedzą co im jest, więc się leczą a ja nie mam postawionej diagnozy, więc szukam. Co w tym dziwnego i niezrozumialego? Wy nie chcielibyście wiedzieć co wam jest? Tylko chcielibyście aż będzie gorzej? Najlepiej zbagatelizowac problem a jak będzie za pozno to do Częstochowy na uzdrowienie.
Jeden powiedział mi, że to refluks, drugi że zatoki a jeszcze inny wykluczył refluks i zatoki i stwierdził, że to alergia.
Gdzie tu diagnoza?
-
-
Boję się tego, że oleje to i doprowadze do pogorszenia mojego stanu przez co może mi się coś później stać. Pójdę do lekarza a on powie, że zbagatelizowalem problem i jest już za późno i wszystko na własne życzenie. Wiem, to chore myślenie ale nie umiem inaczej, nie umiem się nie przejmować swoim stanem zdrowia. Nie wiem co mi się stało, że tak uczulilem się na punkcie swojego zdrowia i w ogóle skąd wzięły się te chore myśli..... Przeraża mnie to 

- schanis22
Nic się nie stało masz normalnie zaburzenie lękowemarmazon pisze: ↑12 marca 2019, o 22:30Boję się tego, że oleje to i doprowadze do pogorszenia mojego stanu przez co może mi się coś później stać. Pójdę do lekarza a on powie, że zbagatelizowalem problem i jest już za późno i wszystko na własne życzenie. Wiem, to chore myślenie ale nie umiem inaczej, nie umiem się nie przejmować swoim stanem zdrowia. Nie wiem co mi się stało, że tak uczulilem się na punkcie swojego zdrowia i w ogóle skąd wzięły się te chore myśli..... Przeraża mnie to![]()

A po lekarzach sobie możesz latać i stawiać diagnozy , nikt Ci nie broni , ja tylko mówię jak ja to widzę .
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
-
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Ja miałam okropne jazdy z żołądkiem.Silne bóle że na sorze lądowałam.Nie mogłam jeść i miałam codziennie wymioty.marmazon pisze: ↑12 marca 2019, o 22:30Boję się tego, że oleje to i doprowadze do pogorszenia mojego stanu przez co może mi się coś później stać. Pójdę do lekarza a on powie, że zbagatelizowalem problem i jest już za późno i wszystko na własne życzenie. Wiem, to chore myślenie ale nie umiem inaczej, nie umiem się nie przejmować swoim stanem zdrowia. Nie wiem co mi się stało, że tak uczulilem się na punkcie swojego zdrowia i w ogóle skąd wzięły się te chore myśli..... Przeraża mnie to![]()
Miałam 2x gastroskopię i było zapalenie błony śluzowej.A wszystko głównie z nerwow.Zwiększal się kwas i się działo.
Jak chcesz to idź do lekarza
Będziesz pewny....bo w tej chwili to nie jesteś w stanie się uspokoić jak widzę dopóki nie będziesz pewien że nie dzieje się nic złego.
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
✌
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
-
A miałaś mdłości? Ja tak mam ale gastroskopia nie miałam.. A to zapalenie żołądka Ci przeszło i czy miałas na to leki.. I czy te jazdy z żołądkiem ustąpiły?Iwona29 pisze: ↑13 marca 2019, o 06:55Ja miałam okropne jazdy z żołądkiem.Silne bóle że na sorze lądowałam.Nie mogłam jeść i miałam codziennie wymioty.marmazon pisze: ↑12 marca 2019, o 22:30Boję się tego, że oleje to i doprowadze do pogorszenia mojego stanu przez co może mi się coś później stać. Pójdę do lekarza a on powie, że zbagatelizowalem problem i jest już za późno i wszystko na własne życzenie. Wiem, to chore myślenie ale nie umiem inaczej, nie umiem się nie przejmować swoim stanem zdrowia. Nie wiem co mi się stało, że tak uczulilem się na punkcie swojego zdrowia i w ogóle skąd wzięły się te chore myśli..... Przeraża mnie to![]()
Miałam 2x gastroskopię i było zapalenie błony śluzowej.A wszystko głównie z nerwow.Zwiększal się kwas i się działo.
Jak chcesz to idź do lekarza
Będziesz pewny....bo w tej chwili to nie jesteś w stanie się uspokoić jak widzę dopóki nie będziesz pewien że nie dzieje się nic złego.