Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nerwica objawy, mała encyklopedia naszych objawów, wpisz się

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Kasia37
Zarejestrowany Użytkownik

23 grudnia 2024, o 21:53

Może ci smutno bo dzień był trochę lepszy? Dziwne to może,ale...
Kasia37

23 grudnia 2024, o 21:54

To może głupia sugestia była przepraszam
Awatar użytkownika
bareten
Odważny i aktywny forumowicz

23 grudnia 2024, o 22:57

A nie wiem, ale nie ma co rozmyślać za dużo
ola.d
Nowy Użytkownik

31 grudnia 2024, o 15:42

Miałam dzisiaj robiony MR głowy …
Stresuje się :(
Ktoś jest może ze mną ?
Awatar użytkownika
Sadwolf

31 grudnia 2024, o 15:59

Masz mnie... U mnie dzisiaj gorzej... Znów myśli o utracie rodziców 😭 Naprawdę się boję, czy uda mi się odburzyć... Ja nie chcę żyć z lękami 😭😭😭
ola.d
Nowy Użytkownik

31 grudnia 2024, o 16:04

Sadwolf pisze:
31 grudnia 2024, o 15:59
Masz mnie... U mnie dzisiaj gorzej... Znów myśli o utracie rodziców 😭 Naprawdę się boję, czy uda mi się odburzyć... Ja nie chcę żyć z lękami 😭😭😭
Ja też już mam tego stresu, niepokoju po dziurki w nosie …
Jakie masz ogólnie objawy ?
Awatar użytkownika
Sadwolf

31 grudnia 2024, o 16:08

U mnie bardziej zaburzenia obsesyjno-kompulsywne, czyli śmieszne myśli, że kogoś skrzywdzę 😁 Z tego się już osobiście śmieję.

Natomiast utrata rodziców mnie przeraża... Mam obrazy myślowe z ich grobami...
ola.d
Nowy Użytkownik

31 grudnia 2024, o 16:18

Sadwolf pisze:
31 grudnia 2024, o 16:08
U mnie bardziej zaburzenia obsesyjno-kompulsywne, czyli śmieszne myśli, że kogoś skrzywdzę 😁 Z tego się już osobiście śmieję.

Natomiast utrata rodziców mnie przeraża... Mam obrazy myślowe z ich grobami...
No to u mnie i somatyczne objawy się pojawiają (chyba przez nerwice, dlatego też robiłam MR głowy dzisiaj)
Przechodzę już przez guzy mózgu i SM … mam już dość analizowania swojego ciała … ciągle coś jest …
ola.d
Nowy Użytkownik

31 grudnia 2024, o 18:44

U mnie rok temu równo się wszystko zaczęło, przed świętami, które kocham, były dla mnie jak udręka, każdy uśmiechnięty, zadowolony, pełny sił a ja? Wyglądałam jak wrak człowieka, bo w głowie tysiąc myśli, ze to może moje ostatnie święta bo wkręcałam sobie śmiertelne choroby… po świętach poszłam do lekarza rodzinnego później do neurologa którzy mówili mi, że wszystkie moje objawy są na tle nerwowym … do tej pory przez rok co jakiś czas przychodzą te objawy i utrzymują się bo ciągle sobie wkręcam coś … już mam dość zamartwiania się o własne zdrowie, hipochondria mnie dobija … analizowanie każdego objawu i wkręcanie sobie chorób …
ola.d
Nowy Użytkownik

U mnie rok temu równo się wszystko zaczęło, przed świętami, które kocham, były dla mnie jak udręka, każdy uśmiechnięty, zadowolony, pełny sił a ja? Wyglądałam jak wrak człowieka, bo w głowie tysiąc myśli, ze to może moje ostatnie święta bo wkręcałam sobie śmiertelne choroby… po świętach poszłam do lekarza rodzinnego później do neurologa którzy mówili mi, że wszystkie moje objawy są na tle nerwowym … do tej pory przez rok co jakiś czas przychodzą te objawy i utrzymują się bo ciągle sobie wkręcam coś … już mam dość zamartwiania się o własne zdrowie, hipochondria mnie dobija … analizowanie każdego objawu i wkręcanie sobie chorób …
kacpierza
Nowy Użytkownik

31 grudnia 2024, o 22:15

ola.d pisze:
mam dokladnie to samo w wieku zaledwie 16 lat, tydzien temu, przez 4 dni, totalnie nie bylem do zycia bo nawkrecalem sobie chorob, rodzice mnie mieli dosc juz, ze leze tylko i mysle o tym ze mi cos jest, bo mam powiekszone wezly chlonne, takie jak ziarnko grochu, dobrze sie czulem tylko to mi nie dawalo spokoju, pojechalismy na pogotowie, oprocz placzu i lekiem przed choroba, wyszlo to ze nic mi nie jest. uspokoilem sie, ale przez te cale nerwy, miewam bóle w klatce piersowiej, i taki przewlekly bol calego ciala przez caly czas XD, i nie wiem o co chodzi.
Ewula22

1 stycznia 2025, o 18:17

Witajcie czy macie takie objawy przy nerwicy ze dretwieje wam glowa i kark i czujecie cieplo
Awatar użytkownika
MESJASZ

1 stycznia 2025, o 18:51

Normalne :)
ola.d
Nowy Użytkownik

1 stycznia 2025, o 19:21

Mi często wraca osłabienie lewej ręki i nogi … choć chodzę normalnie, trzymam normalnie…
Codziennie wstaje z uczuciem niepokoju … wolałabym spać cały czas bo wtedy nic się nie dzieje i nie czuję tego wszystkiego …
Awatar użytkownika
MESJASZ

1 stycznia 2025, o 20:26

Rozumiem, cieżkio to się znosi. Kiedyś będzie lepiej pewnie
ODPOWIEDZ