No masz OCD i myślę, że powinieneś skorzystać z pomocy, skoro to do Ciebie ciągle wraca.Jxxxx pisze: ↑14 września 2024, o 20:06Witam wszystkich. Proszę niech ktoś mi powie czy to nerwica czy jednak nie.
Otóż prawie 2 miesiące temu zaczęło się u mnie hocd, pomęczyłem się z tym miesiąc ale to mam już całkowicie za sobą. Od tygodnia miałem natrętne myśli o byciu trans ale z tym jest już coraz lepiej. Natomiast dzisiaj w ciągu dnia pomyślałem sobie mniej więcej tak:" jak te myśli trans miną to już mnie nic nie złamie" ale nagle do głowy weszła mi myśl że mógłbym być jakiś niebinarny albo to drugie coś że masz jakby dwie płcie czy coś w tym stylu... Ja tego nie chcę do cholery ale naprawdę czuję jakby mi się coś odmieniło do ch#ja. Od razu po tym humor mi się popsuł. Nie czuję się sobą. Wcześniej, jescze chociażby tydzień temu byłoby to dla mnie nie do pomyślenia. I też ch#jowe jest to że mam wrażenie jakbym był taki obojętny, jakbym nie czuł lęku. Mam wrażenie że nawet jak ktoś napisze że to nerwica to mnie to nie uspokoi. Znowu nic mi się nie chce, straciłem energię na cokolwiek. Proszę o odpowiedź bo ja już nie daję rady...
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica objawy, mała encyklopedia naszych objawów, wpisz się
- MESJASZ
- Zarejestrowany Użytkownik
-
Czyli te myśli i odczucia nie mają ze mną nic wspólnego? Bo wygląda jakby miały ale ja tego nie chcę i myślę że jeszcze chociażby półtorej tygodnia temu bym o tym nie pomyślał nawet. Zdarzają się raz na jakiś czas myśli że to faktycznie bez sensu a potem że jednak jest to mega mega realne i może to ma sens... Ale ja nie chcę żeby te myśli znaczyły coś o mnie no bo zawsze byłem osobą która takich rzeczy się brzydzi i zawsze było to dla mnie nie do pomyślenia żeby tak robić a teraz to wydaje się takie mega mega realne jakbym serio taki był chociaż tego nie chcę.MESJASZ pisze: ↑15 września 2024, o 16:18No masz OCD i myślę, że powinieneś skorzystać z pomocy, skoro to do Ciebie ciągle wraca.Jxxxx pisze: ↑14 września 2024, o 20:06Witam wszystkich. Proszę niech ktoś mi powie czy to nerwica czy jednak nie.
Otóż prawie 2 miesiące temu zaczęło się u mnie hocd, pomęczyłem się z tym miesiąc ale to mam już całkowicie za sobą. Od tygodnia miałem natrętne myśli o byciu trans ale z tym jest już coraz lepiej. Natomiast dzisiaj w ciągu dnia pomyślałem sobie mniej więcej tak:" jak te myśli trans miną to już mnie nic nie złamie" ale nagle do głowy weszła mi myśl że mógłbym być jakiś niebinarny albo to drugie coś że masz jakby dwie płcie czy coś w tym stylu... Ja tego nie chcę do cholery ale naprawdę czuję jakby mi się coś odmieniło do ch#ja. Od razu po tym humor mi się popsuł. Nie czuję się sobą. Wcześniej, jescze chociażby tydzień temu byłoby to dla mnie nie do pomyślenia. I też ch#jowe jest to że mam wrażenie jakbym był taki obojętny, jakbym nie czuł lęku. Mam wrażenie że nawet jak ktoś napisze że to nerwica to mnie to nie uspokoi. Znowu nic mi się nie chce, straciłem energię na cokolwiek. Proszę o odpowiedź bo ja już nie daję rady...
Co o tym myślicie?
- MESJASZ
No i pewnie to wynika właśnie z Twojego podejścia. Gdyby to było Tobie obojętne tak jak normalnemu człowiekowi, to by takie zaburzenia zapewnie nie powstały, a jako że się tym brzydziłeś - to jest jak jest. Być może należałoby zacząć od "otworzenia głowy" i zaakceptowania tego typu zjawisk wśród ludzi. Może kogoś tym urażę, ale bycie bi, trans czy homo to też jest pewne zaburzenie. Podobnie jak Ty masz zaburzenia, tak mają też Oni.Jxxxx pisze: ↑15 września 2024, o 16:27Czyli te myśli i odczucia nie mają ze mną nic wspólnego? Bo wygląda jakby miały ale ja tego nie chcę i myślę że jeszcze chociażby półtorej tygodnia temu bym o tym nie pomyślał nawet. Zdarzają się raz na jakiś czas myśli że to faktycznie bez sensu a potem że jednak jest to mega mega realne i może to ma sens... Ale ja nie chcę żeby te myśli znaczyły coś o mnie no bo zawsze byłem osobą która takich rzeczy się brzydzi i zawsze było to dla mnie nie do pomyślenia żeby tak robić a teraz to wydaje się takie mega mega realne jakbym serio taki był chociaż tego nie chcę.MESJASZ pisze: ↑15 września 2024, o 16:18No masz OCD i myślę, że powinieneś skorzystać z pomocy, skoro to do Ciebie ciągle wraca.Jxxxx pisze: ↑14 września 2024, o 20:06Witam wszystkich. Proszę niech ktoś mi powie czy to nerwica czy jednak nie.
Co o tym myślicie?
-
No tak ale nie jestem taki tak naprawdę no nie? Zawsze miałem do tego złe podejście a teraz wrażenie że mogę taki być starsznie mnie wk##wia i tego nie chcę.MESJASZ pisze: ↑15 września 2024, o 16:36No i pewnie to wynika właśnie z Twojego podejścia. Gdyby to było Tobie obojętne tak jak normalnemu człowiekowi, to by takie zaburzenia zapewnie nie powstały, a jako że się tym brzydziłeś - to jest jak jest. Być może należałoby zacząć od "otworzenia głowy" i zaakceptowania tego typu zjawisk wśród ludzi. Może kogoś tym urażę, ale bycie bi, trans czy homo to też jest pewne zaburzenie. Podobnie jak Ty masz zaburzenia, tak mają też Oni.Jxxxx pisze: ↑15 września 2024, o 16:27Czyli te myśli i odczucia nie mają ze mną nic wspólnego? Bo wygląda jakby miały ale ja tego nie chcę i myślę że jeszcze chociażby półtorej tygodnia temu bym o tym nie pomyślał nawet. Zdarzają się raz na jakiś czas myśli że to faktycznie bez sensu a potem że jednak jest to mega mega realne i może to ma sens... Ale ja nie chcę żeby te myśli znaczyły coś o mnie no bo zawsze byłem osobą która takich rzeczy się brzydzi i zawsze było to dla mnie nie do pomyślenia żeby tak robić a teraz to wydaje się takie mega mega realne jakbym serio taki był chociaż tego nie chcę.
Co o tym myślicie?
- MESJASZ
Na pewno nie, to tak nie działa. To jest tylko swego rodzaju kara.Jxxxx pisze: ↑15 września 2024, o 16:40No tak ale nie jestem taki tak naprawdę no nie? Zawsze miałem do tego złe podejście a teraz wrażenie że mogę taki być starsznie mnie wk##wia i tego nie chcę.MESJASZ pisze: ↑15 września 2024, o 16:36No i pewnie to wynika właśnie z Twojego podejścia. Gdyby to było Tobie obojętne tak jak normalnemu człowiekowi, to by takie zaburzenia zapewnie nie powstały, a jako że się tym brzydziłeś - to jest jak jest. Być może należałoby zacząć od "otworzenia głowy" i zaakceptowania tego typu zjawisk wśród ludzi. Może kogoś tym urażę, ale bycie bi, trans czy homo to też jest pewne zaburzenie. Podobnie jak Ty masz zaburzenia, tak mają też Oni.Jxxxx pisze: ↑15 września 2024, o 16:27
Czyli te myśli i odczucia nie mają ze mną nic wspólnego? Bo wygląda jakby miały ale ja tego nie chcę i myślę że jeszcze chociażby półtorej tygodnia temu bym o tym nie pomyślał nawet. Zdarzają się raz na jakiś czas myśli że to faktycznie bez sensu a potem że jednak jest to mega mega realne i może to ma sens... Ale ja nie chcę żeby te myśli znaczyły coś o mnie no bo zawsze byłem osobą która takich rzeczy się brzydzi i zawsze było to dla mnie nie do pomyślenia żeby tak robić a teraz to wydaje się takie mega mega realne jakbym serio taki był chociaż tego nie chcę.
Co o tym myślicie?
-
Za co jeśli mogę spytać?MESJASZ pisze: ↑15 września 2024, o 16:42Na pewno nie, to tak nie działa. To jest tylko swego rodzaju kara.Jxxxx pisze: ↑15 września 2024, o 16:40No tak ale nie jestem taki tak naprawdę no nie? Zawsze miałem do tego złe podejście a teraz wrażenie że mogę taki być starsznie mnie wk##wia i tego nie chcę.MESJASZ pisze: ↑15 września 2024, o 16:36
No i pewnie to wynika właśnie z Twojego podejścia. Gdyby to było Tobie obojętne tak jak normalnemu człowiekowi, to by takie zaburzenia zapewnie nie powstały, a jako że się tym brzydziłeś - to jest jak jest. Być może należałoby zacząć od "otworzenia głowy" i zaakceptowania tego typu zjawisk wśród ludzi. Może kogoś tym urażę, ale bycie bi, trans czy homo to też jest pewne zaburzenie. Podobnie jak Ty masz zaburzenia, tak mają też Oni.
- MESJASZ
No miałeś widocznie predyspozycje do tego typu zaburzeń, i jako że emocjonalnie negatywnie reagowałeś na tego typu zjawiska, to się przewrotnie takie zaburzenia pojawiły.
-
-
- MESJASZ
Nie, to nie odzwierciedla Twoich pragnień, a Twoje lęki. Nie zostaniesz bi, trans ani homo.
-
A jakiś niebinarny też nie? Nie chcę tegoMESJASZ pisze: ↑15 września 2024, o 17:10Nie, to nie odzwierciedla Twoich pragnień, a Twoje lęki. Nie zostaniesz bi, trans ani homo.
Teraz mam myśli o tej tematyce właśnie
- MESJASZ
Jeżeli totalnie ześwirujesz, to możesz być kimkolwiek, nawet Pszczółką Mają. Skoro masz ciągłe nawroty, to może należy zgłosić się po pomoc.
-