Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
NBG, czyli napięciowe bóle głowy - jak sobie z nimi radzić
- Rosebud
- Zarejestrowany Użytkownik
Nie wiem, czy już był taki temat, ale jak wiadomo, nerwica daje wiele objawów, zanim dostaniemy ostateczną diagnozę, często latamy od lekarza do lekarza. Ja ostatnio doświadczam NBG, czyli napięciowych bólów głowy. Przywykłem do tego typu bólów głowy np. jak byłem głodny przez cały dzień i nie miałem czasu na jedzenie, czy też jak, ale wczoraj np. miałem ból głowy od 13 -17 , kiedy wziąłem tabletkę na ból głowy, niestety, ból powrócił o 23, położyłem się spać, i o 3 w nocy mnie obudził, tym razem był jednostronny skroniowy promieniujący do lewego oka - pierwsza myśl? guz mózgu, tętniak, wylew.Od razu w ruch internet, i natknąłem się na hasło zwane NBG, o którym wcześniej nie słyszałem. Czy mieliście też kiedyś takie bóle jednostronne uciskające , promieniujące do gałek ocznych? Jak sobie z nimi radzicie. Ja jedyne co mi pomogło to kolejna tabletka o 3. Myślę, że to temat dość istotny i warto go wyodrębnić. 

Nerwica rozpoznana od 1 roku i 9 miesięcy. Aktualny lek Asetra - oczekiwanie na działanie.
- Kamień
- Odburzony i pomocny użytkownik
miałem to. minęło. największym błędem a tym forum u ludzi jest to, że myślą, że na konkretny objaw należy coś zrobić, rozdzielają objawy. BŁĄD. czy to ból głowy, czy za przeproszeniem dupy - należy zrobić to samo... zgadnij? 

- Rosebud
- Zarejestrowany Użytkownik
Olać po prostu?xD Ja staram się jak mam jakiś objaw włączyć relaksacyjną muzykę, ciepłą kąpiel, pobudzić zmysły zapachami jakimiś olejków itp. to mnie uspokaja w jakiś sposób. Teraz mam takie napięcie, że masakra zagoniło mnie do toalety, ale mam nadzieje, że dziś NBG mieć nie będę.
Nerwica rozpoznana od 1 roku i 9 miesięcy. Aktualny lek Asetra - oczekiwanie na działanie.