Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Myśli natrętne, agresywne, że kogoś zabuje, zrobie krzywde
- Nipo
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Dzięki bardzo za odpowiedz.W taki sposób staram się właśnie z tym radzić.Wiem ze to jest iluzja ale ciężko mi to przełożyć w praktykę.Ciagle sobie to tłumacze ze to przecież jest tylko moja wyobraźnia i nic mi nie grozi,ale pojawia mi się to wspominane często na forum ALE i obawa przed puszczeniem kontroli,bo jak kontrole popuszczę to wtedy się obawiam ze może tak myśl stać się prawda.
- Pawcio
- Odważny i aktywny forumowicz
Wiem jak się czujesz ,miałem bardzo nasilone natrętne myśli samobójcze .
Mój mózg tak jakby szukał tylko sposobu na skończenie ze sobą w każdy możliwy sposób .
Np , patrzyłem na nadgarstki to wiadomo co , kąpałem się w wannie obok suszarka ! Dosłownie wszystko kojarzyło mi się z samobójstwem .
Musisz sobie uświadomić ze za tym stoi tylko lęk, nic sobie nie zrobisz .
Miałem tak przez kilka miesięcy , myślałem ze dłużej nie zniosę tych myśli !!!!
Ale jestem , przetrwałem , oswoiłem ten lęk i teraz mogę Ciebie zapewnić że to minie .
Z czasem oswoisz te myśli , lęk , zdasz sobie sprawę że to tylko myśli .
Z czasem będą się pojawiać rzadziej , będą krótkie , a ty będziesz miał nad nimi władzę .
Mój mózg tak jakby szukał tylko sposobu na skończenie ze sobą w każdy możliwy sposób .
Np , patrzyłem na nadgarstki to wiadomo co , kąpałem się w wannie obok suszarka ! Dosłownie wszystko kojarzyło mi się z samobójstwem .
Musisz sobie uświadomić ze za tym stoi tylko lęk, nic sobie nie zrobisz .
Miałem tak przez kilka miesięcy , myślałem ze dłużej nie zniosę tych myśli !!!!
Ale jestem , przetrwałem , oswoiłem ten lęk i teraz mogę Ciebie zapewnić że to minie .
Z czasem oswoisz te myśli , lęk , zdasz sobie sprawę że to tylko myśli .
Z czasem będą się pojawiać rzadziej , będą krótkie , a ty będziesz miał nad nimi władzę .
Paweł
- eyeswithoutaface
- Moderator
każdy nerwicowiec tego własnie się boiNipo pisze: ↑25 sierpnia 2017, o 16:56Dzięki bardzo za odpowiedz.W taki sposób staram się właśnie z tym radzić.Wiem ze to jest iluzja ale ciężko mi to przełożyć w praktykę.Ciagle sobie to tłumacze ze to przecież jest tylko moja wyobraźnia i nic mi nie grozi,ale pojawia mi się to wspominane często na forum ALE i obawa przed puszczeniem kontroli,bo jak kontrole popuszczę to wtedy się obawiam ze może tak myśl stać się prawda.

"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
- Nipo
Dzięki Wam CWillkie za odpowiedzi to jest bardzo ?budujące.Zaczynam sobie coraz lepiej z tymi myślami radzić.Nqjgorzej był jak pierwszy raz ta myśl do mnie przyszła .a Ty Pawcio jak sobie z tymi myślami radziłeś?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Ejjj...koledzy i kolezanki ...jak to mozliwe ze wczoraj tu napisalam w tym temacie ...a dzisiaj fwgo.nie ma?!
Bo juz mam schize ze se to wymyslilam...
No ale.przeciez pisalamm.
Jest mozliwe.ze samo.znikla.czy jak?
Bo juz mam schize ze se to wymyslilam...
No ale.przeciez pisalamm.
Jest mozliwe.ze samo.znikla.czy jak?
-
Ku....w...bo juz mam schizola.. 

-
Koleżanko przesympatyczna :-D Ja ostatnio taką litanie napisałam i też tego nie ma.Drugi raz już ni się nie chciało tyle pisac...Nie masz schizy

-
Jaaaaakaaa ulga...łojjj...
A tyle sie naszkrobalam zeby napisac
A tyle sie naszkrobalam zeby napisac

-

ewelinka1200 pisze: ↑31 sierpnia 2017, o 09:12Jaaaaakaaa ulga...łojjj...
A tyle sie naszkrobalam zeby napisac![]()
-
Mam do Was pytanie nie to,że się nakręcam bo tak nie jest ale czytając jeden artykul jakaś Pani psycholog powiedziała,że zabójstwo nie jest impulsem a czymś planowanym.Tutaj naprawdę nie o mnie chodzi i nie o moje lęk,ale czy faktycznie tak jest?
- katarzynka
Jeśli osoba jest poczytalna i ma zachowaną zdolnoś rozpoznania swojego zachowania i pokierowania nim, to faktycznie zabójstwo raczej planuje mając zaniar pozbawić kogoś życia. Inaczej może być w przypadku osób z chorobami psychicznymi. Często są to zabójstwa w afekcie, pod wpływem silnego wzburzenia, pod wpływem alkoholu. No ale to już inna bajka 

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
- Nipo
Mam pytanko,ponieważ mam problem również z nerwica od jakiś 5 lat bywaly lepsze i gorsze chwile,miałem derealizacje i hipochondrię ogólnie mówiąc na szczęście od jakiegoś miesiąca udało mi się z tego wyjść,ale oczywiście nerwica musiała zaatakować w inny punkt czy myśli natretne o samobojstwie,nie wiem jak sobie z tym poradzić.Czasem mnie strasznie atakują i strasznie się tego boje ze sobie coś zrobię a ja chce żyć bo mam szczęśliwa rodzine i ja bardzo kocham.Ogladam materiały odnośnie akceptacji i ignorowaniu oraz puszczeniu kontroli ale nie mogę tego zgrać.Wiem ze to jest iluzja a mimo tego mecze się z tymi myślami.Zadaje pytanie dlaczego ja mam takie myśli przecież jestem dobrym człowiekiem.Boje się ze mogę stracić kontrole nagle i sobie coś zrobić.Wypilem wczoraj 2 piwka do meczu i się denerwowałem ze stracę kontrole przy piciu piwa i coś sobie zrobię.Czy przez nerwice lekowa mogę sobie coś zrobic?
-
Nie...nie można..
Te mysli s straszne...
Nie wiem jak Ty masz ale mnie jak nachodza te mysli to momentalnie dostaje taki jakby nie wiem czy dobrze to ujme,,impuls,, ze nan wrazenie ze.za.chwilę nie wytrzymam i to.zrobie...
Taka jakby.,,chęć,, chociaz nie jest to.chęciom na pewno..mam tak w stosunku do siebie..i ze zrobie innym krzywde...
Te mysli s straszne...
Nie wiem jak Ty masz ale mnie jak nachodza te mysli to momentalnie dostaje taki jakby nie wiem czy dobrze to ujme,,impuls,, ze nan wrazenie ze.za.chwilę nie wytrzymam i to.zrobie...
Taka jakby.,,chęć,, chociaz nie jest to.chęciom na pewno..mam tak w stosunku do siebie..i ze zrobie innym krzywde...