Piszę wszystko od siebie i według mnie jest to w całości prawda.
Natręctwa wywołują złe myśli. Im mniej natręctw, tym jesteśmy szczęśliwsi. Jesteśmy zarazem bardziej przyjaźni do otaczającego nas świata. Jedno natręctwo napędza kolejne. Zrezygnujmy z niektórych natręctw na jakiś czas i zobaczmy, czy jesteśmy szczęśliwsi, bardziej otwarci, bardziej pewni siebie, zdrowsi, z mniejszą ilością problemów, większą ilością pozytywnych zjawisk zachodzących w życiu. Dodatkowo nasze pozytywne wibracje rozchodzą się na ludzi wokół nas tak jak negatywne wibracje rozchodziły się wcześniej. Eliminowanie natręctw daje poczucie prawdziwego szczęścia, a nie sztucznego szczęscia, wytworzonego przez złe myśli. Zarazem mogą przyjść wtedy złe myśli, które będą nas chciały namówić do odrzuconego natręctwa. Miejmy świadomość, że to nie nasze, złe myśli i możemy je ignorować , ciesząc się z odrzucenia natręctwa.
Lista natręctw.
Ruchowe:
tiki
drapanie się, drapanie / obgryzanie naskórka palców itd.
napinanie mięśni, rozciąganie
niepotrzebne przełknięcie śliny, niepotrzebne plucie
wzdychanie, ziewanie (przypływ złej energii, da się powstrzymać na początku)
łączenie ze sobą kciuka i palca wskazującego powoduje przypływ złej energii
Pozostałe:
nałogi (marihuana nie jest natręctwem, wręcz przeciwnie, może otwierać zmysły)
jedzenie (cukru, soli, mięsa i nabiału)
oglądanie telewizji
branie leków
odchylenia seksualne
religie i rytuały religijne
słuchanie muzyki / radia przy wykonywaniu innych czynności (np. w pracy czy jadąc autem)
rywalizacja miedzy ludźmi
wszystkie pozostałe natręctwa zaliczane do nerwicy natręctw
Rezygnowanie z natręctw ma zawsze pozytywny wpływ na nasze samopoczucie. Po odrzuceniu natręctwa natychmiast powinniśmy czuć przyjemność.
Aby zobaczyć własne myśli i zobaczyć jak działają natręctwa, można położyć się na wznak zatrzymując wszystkie natręctwa ruchowe.
Jeżeli nauczymy się odróżniać swoje myśli od złych myśli, to możemy zacząć słuchać swoich myśli, co pomoże w podejmowaniu dobrych decyzji i może pomóc w pozbywaniu się kolejnych natręctw. Zatem negatywny dla nas schemat natręctw można zamienić w pozytywny schemat naszych myśli i dobrych decyzji.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Natręctwa jako źródło problemów
- Celine Marie
- Zarejestrowany Użytkownik
"słuchanie muzyki / radia przy wykonywaniu innych czynności (np. w pracy czy jadąc autem) "
śmiechłam od tego,to nie natręctwo ,a normalna rzecz u ludzi lubiących muzykę ,podobnie oglądanie tv,ja wprawdzie nie mam nawet telewizora ale ludzie na całym świecie oglądają tv,najlepiej zamknij się w jaskini,nie jedz nic słodkiego,nic mięsnego,nie miej żadnych rozrywek i przyjemności bo to "natręctwa"?
Myślę ,że nie dopracowałaś/łeś swojej wypowiedzi,nadmierne i przymusowe robienie niektórych z tych rzeczy są natrętami z listy nr. 2 ale to się wie samo przez się
I czy Ty zachwalasz maryhę tu?

Myślę ,że nie dopracowałaś/łeś swojej wypowiedzi,nadmierne i przymusowe robienie niektórych z tych rzeczy są natrętami z listy nr. 2 ale to się wie samo przez się

I czy Ty zachwalasz maryhę tu?

"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
-
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Zgadzam się z koleżankąCeline Marie pisze: ↑13 lipca 2018, o 10:42"słuchanie muzyki / radia przy wykonywaniu innych czynności (np. w pracy czy jadąc autem) "śmiechłam od tego,to nie natręctwo ,a normalna rzecz u ludzi lubiących muzykę ,podobnie oglądanie tv,ja wprawdzie nie mam nawet telewizora ale ludzie na całym świecie oglądają tv,najlepiej zamknij się w jaskini,nie jedz nic słodkiego,nic mięsnego,nie miej żadnych rozrywek i przyjemności bo to "natręctwa"?
![]()
Myślę ,że nie dopracowałaś/łeś swojej wypowiedzi,nadmierne i przymusowe robienie niektórych z tych rzeczy są natrętami z listy nr. 2 ale to się wie samo przez się![]()
I czy Ty zachwalasz maryhę tu?![]()

you infected my blood