Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

nakręcanie się na objawy innych

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
Awatar użytkownika
jamarta
Zarejestrowany Użytkownik

19 grudnia 2014, o 16:56

Mam to samo :) czytam, że ktoś ma tak, lub tak i myślę "dobrze, że chociaż czegoś takiego nie mam.." następnego dnia, lub dwa dni po "o niee, mam tak samo jak ten ktoś..." dlatego czasem się boję czytać, niektóre posty ;) Albo absurd nad absurdami, słyszę, że ktoś mi opowiada, iż ktoś tam ma zakażenie krwi i do razu lęk, sztywna "ciekawe jakie objawy.." a dopiero co miałam badanie krwi, nawet kiedyś przez chwilę, nad ebolą się zastanawiałam :pp
"Nie poddaj się, bierz życie jakim jest i pomyśl, że na drugie nie masz szans.."
Awatar użytkownika
munka

19 grudnia 2014, o 20:08

No ja mam tak np. z woadomosciami..slysze, ze ktos kogos zabil i zaraz mysl ' a jak ja tak zrobie? Hihihi ach ta nerwica...nigdy sie nie nudziB-)
Awatar użytkownika
jamarta

19 grudnia 2014, o 22:15

I nam nie pozwala się nudzić, naszym mózgownicom ;) ;,, niedobra :)

Ja jak usłyszałam o kolesiu, który ma schizofrenie i biega po lesie, już siebie w tym lesie widziałam ... :roll:
"Nie poddaj się, bierz życie jakim jest i pomyśl, że na drugie nie masz szans.."
zxz25

26 stycznia 2022, o 12:21

Ja może nie nakręcam się na objawy innych, ale irytują mnie posty w sprawie lęków przed opętaniem, duchami i innymi nadprzyrodzonymi rzeczami itp. Jest to sprawa subiektywna czy ktoś w to wierzy czy nie, ale zawsze pod takim postem jest milion komentarzy nakręcających "a ja to czytałam, że wtedy chce się srac", "a mi kiedyś babcia opowiadała, że trzeba przejść pod drewnianym mostem 77 razy żeby odgonić złego ducha", "a ja czytałem że kogoś kiedyś swędziało gardło i to był objaw" (to autentycznie gdzieś wyczytałam i nakręciło mnie na dwa tygodnie i byłam wrakiem człowieka, bo akurat miałam refluks). Ja wiem, że trzeba nabrać dystansu, ale nikomu z lękiem przed schizą, pedofilią, homo, nikt nie powie, że on to się naczytal, że to wymysł lewicy. Xd Piszę, bo przed chwilą znów przeczytałam milion opinii, gdzie jedna mnie wytrąciła z równowagi. Takie coś nie pomaga, tylko generuje większy lęk, więc bądźmy dla siebie ludźmi. :<
Podstawy na początek dla każdego nerwicowca:
Kanał na YT (Divovick 3 sezony):
https://youtube.com/channel/UCiWlDE21eDlcMr0wscWEGFA
Pomocne posty z forum:
spis-tre-autorami-t4728.html
Blog Katji:
www.czlowiekczujacy.pl
Książki:
"Pokonałem nerwicę" Grzegorz Szaffer
Blog po angielsku (z książka "Bez lęku i bez paniki"): www.anxietynomore.co.uk
Strona www Victora (są tam pomocne nagrania i wpisy): www.emocjobranie.pl
ODPOWIEDZ